Bata brick naravno da se mesaju(govorimo o vazduhu koji u sebi sadrzi azot,kiseonik,ugljicnimonoksid,Dioksid no sa primesama vlage.Zato se i topliji vazduh dize gore a vlazan pada dole. Sto ti kazuje da nije jednako rasporeden u prostoru,bas zbog tezinskih razlika kad je vlaga prisutna u vazduhu. No kod azota od 96% nema vlage i temperatura je svuda ista zato se i kaze da je to inertan gas koji djeluje svuda jednako.
Pozdrav za mog Zemunca.
Druze Tito mi ti se kunemo od kad tebe nema mi se ne peremo.
Druze Tito ti si nasa dika,svi sad kradu cim im je prilika.
Druze Tito ljubicica plava,sav ti narod neradi i spava.
Druze Tito ti narodni rode,prev"o si nas zedne preko vode.
Druze Tito ljubicice bela,propali su gradovi i sela.
Druze Tito Kumrovac te zove,sav je narod svorc i bez love.
Druze Tito Yuge vise nema ,crne dane Evropa nam sprema .
Druze Tito nesvrstani pitaju za tebe ,bas te briga a i tko ih Je.....e
Druze Tito uzdanico nasa ziveo si ko aga i pasa.
Druze Tito daj nas ujedini mogi teze da se sve usvinji.
Druze Tito lepo nam se vrati i sa nama malo i ti pati.
Hej Sloveni Jos ste zivi,samo napred udrite po pivi.
Dok za narod srce bije,svaka zemlja sada nam se smije.
Zalud pretnje , od zakona mi nemamo smetnje.
Ponor pakla,dotakli smo dno od stakla
Zalud vatra groma ,kad bez love sedim samo doma.
Zivi zivi duh Slavenski, zivet ces do.......
Neka znade dusman kleti,daj se spusti visoko ne leti.
ljudi pored tolike priche o gumama .. ne mogu a da vas ne pitam ..
da li neko zna gde mogu da nadjem polovnu gumu ... KUMHO recimo ili shta god shto vredi nechemu
ali dimenzija je
165/40 R14
ili 175/40 R14
jer an fitju ne mogu vetje nikako ..
znam da ima negde onaj kalkulator ali danas sam bio u radnji i takve gume nema ni u jednom katalogu a kamoli u radnji ... rekli su mi da mogu da poruchim ali set guma recimo 174/40 r 14 koshta 500 jura ...
bre pa ceo auto mi ne vredi toliko ..
da ne spominjem da mora da menjam felne sa 13 na 14"
ili i zamena bi mi igrala ja sada imam 2 pirelli 165/65 R13 i 2 bridgestone takodje 165/65 R13 sa felnama (vidi sliku - avatar) a pretpostavljate otju vetji tochak
Ja sam vec u prethodnim diskusijama pricao sta mislim o kupovini polovnih guma da zbog svega sto se prenosi na podlogu i ide preko njih one moraju biti extra bas kao i kocnice po mogucustvu neke sa ojachanim sidewall-ovima((Bridgestone,Pirelli) zbog urnisanosti puteva po kojim vozimo...
ALI ako kinte nemas vidi na Bubanj potoku bio je ortak kupio je neke no name polovne gume za golfa 195/55 R14 izasla ga je komad 30evrica kaze da imaju sve i svasta od rumunskih do turskih guma i da cene variraju...od 20e do 100e po komadu...siguran sam da ces naci nesto i za sebe
pa da dam 500 jura za gume i josh toliko za feluge to je 1000 i ako skinesh recimo 150 koliko mogu da dobijem otprilike za ove moje .. nek bude i 200 ..
to je bre 800 jevreja ... za moj auto mnogo ..
za tvoj sigurno nije ..
znachi b potok mi je lokacija .. tnx
izmisljanje onoga sto fabrika nije predvidela je oduvek bio skup sport
a sta ce ti uopste 14" za Ficu. on je bese 12" iz fabrike ati si vec to povecao na 13" i ogromnih 165 sirine za tu konstrukciju trapa.
ni sto se potreba prenosa moomenta guma na podlogu tice ne vidim zasto bi trebale 175-14 bilo kojeg visinskog odnosa.
sa 165-13 glatko mozes da vozis 150+ km/h sasvim bezbedno a da li tvoj Fica ima takav kapacitet?
ako je frka sa lovom vaznije je poraditi na kocnicama, one su kriticnije od tih sada vec guma velike povrsine dodira za tu masu i brzinu.
za najpovoljniju ponudu takve ekstra trkacke opreme mozda pitas u nekom klubu za izvor/ dobavljaca ?
Comment