Gume - iskustva, proizvodjaci ...

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • prolupator
    CBC Senator XXL
    • 02.09.2005
    • 3968
    • Zemun

Sto se tice optike za centriranje, poslednje generacije su neosetljive na padanje konzola za tockove jer su to samo refleksne povrsine. I nikad se ta konzola ne moze namestiti idealno na tocak jer ni tocak nije idealana i tako dalje.

Tako da pomeranja reda 0.5mm nemaju nikakvog uticaja...
    Upravo zato prilikom merenja stanja automobila se auto mrda napred-nazad, volan okrece lepo-desno... kako bi se aproksimativno neutralisalo postojanje nepravilnosti u merenju.

Eon je u pravu kad navodi redosled radnji oko trapa i svaki normalan trapadzija vam drugacije nece ni uraditi.
    Dovoljno puta mi se desilo da me trapadzija vrati do mehanicara na zemenu delova jer treba da se promeni ovo ili ono da bi mogao da uradi i trap.
    OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• RANK
      CBC Senator XXL
      • 28.02.2007
      • 1635
      • Beograd
      • FIAT MAREA WEEKEND 1

ljudi, sta mislite o gumi BG Goodrich WinterG, posto mi treba dimenzija 195/55/15, izbor nije bas najbolji, a za novac koji sam spreman da dam, mogu da biram ili Eskimo S3 ili ovaj WinterG.

ima li neko iskustva?
      "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• Eon
        Moderator
        • 10.03.2005
        • 4225
        • Beograd-NBG-44
        • Superb 2.0 4x4 DSG

Taj WinterG je bolji izbor svakako!!!!
        Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
        Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• RANK
          CBC Senator XXL
          • 28.02.2007
          • 1635
          • Beograd
          • FIAT MAREA WEEKEND 1

Ma i ja to mislim, ali ne znam nikog da je poseduje, ipak je licno iskustvo najbolje.

Comment

• Eon
            Moderator
            • 10.03.2005
            • 4225
            • Beograd-NBG-44
            • Superb 2.0 4x4 DSG

Moj prijatelj kupio prosle zime umesto Wintere, nije puno presao, ali kaze da je po snegu vrlo slicna, ali se za nijansu bolje ponasa po vlaznom. Inace vozi G4 sa 1.6 benzincem.
            Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
            Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• NemaN
              CBC Senator XXL
              • 29.11.2004
              • 1560
              • munze

posle malo raspitivanja ja sam odlucio da ne uzmem "obicne" gume vec one sa ojacanim obodom odnosno koje trpe vecu kilazu na sebi...(sve obicne gume imaju oznaku 91t dok ove ojacane imaju 95t)

mishelin energy koje su bile na autu su otsle za 30K km, a bile su napred dok tigar 635 koje su bile na pogonskim tockovima nazad imaju jos mesa..

uglavnom da ne duzim izbor je pao na yokohamu c drive 195/65/15 6000din

javljam utiske

naravno ovo je za moj "sluzbeni" auto merc 124 dizlo
              I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• Vocko
                CBC Senator XXL
                • 25.04.2005
                • 4556
                • nBGd

Yokohamu su napljuvali za sve pare...

Comment

• NemaN
                  CBC Senator XXL
                  • 29.11.2004
                  • 1560
                  • munze

napishi zasto nemoj ovo ono ja znam neko mi rekao....

kad bi verovao ovde svakom ko sta kaze ja mislim da bi na kraju samo gume od 100e usle u uzi izbor tako da...meni treba normalna guma ...a od svih normalnih izabrao sam ovu(normalnih 95t)

da se razumemo aj da je neki auto nego normalan daily car...znaci voznja po gradu 80% skoro nikad preko 120...tako da...

Comment

• Vocko
                    CBC Senator XXL
                    • 25.04.2005
                    • 4556
                    • nBGd

Tako sam cuo sa vise strana, da su se ove sto dolaze kod nas lose pokazale naspram konkurencije u istom cenovnom rangu.

Nisam probao ne znam, ali sam tu informaciju dobio jos proletos kada sam hteo da uzmem nove za svoj auto.

Comment

• prolupator
                      CBC Senator XXL
                      • 02.09.2005
                      • 3968
                      • Zemun

@Neman: Sto se tice indexa nosivosti 91 ili 95, preporucljivo je uzeti gumu sa min indexom koji je propisao proizvodjac. Za Corsu je index 82 i to joj je dosta... Moze i veci, ali nikako manji, mislim index. Inace, guma ne traje duze ako ima veci load index, samo ima maaalo ojacane bokove da ne pukne pod dodatnim opterecenjem kome je i namenjena...

E, da, i to 91T ne znaci da guma moze da izdrzi 91 tonu ...
                      OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• RANK
                        CBC Senator XXL
                        • 28.02.2007
                        • 1635
                        • Beograd
                        • FIAT MAREA WEEKEND 1

uzeh BF Goodrich WinterG

kostale su papreno, a javicu kakve su.

Comment

• NemaN
                          CBC Senator XXL
                          • 29.11.2004
                          • 1560
                          • munze

Originally posted by prolupator
                          @Neman: Sto se tice indexa nosivosti 91 ili 95, preporucljivo je uzeti gumu sa min indexom koji je propisao proizvodjac. Za Corsu je index 82 i to joj je dosta... Moze i veci, ali nikako manji, mislim index. Inace, guma ne traje duze ako ima veci load index, samo ima maaalo ojacane bokove da ne pukne pod dodatnim opterecenjem kome je i namenjena...

E, da, i to 91T ne znaci da guma moze da izdrzi 91 tonu ...
                          ma znam ja to nego sam se pogresno izrazio mislio sam traje duze od ove mishelin energy sto sam imao...a sad sam gledao i po fabrici je 91t ...pffft nemam pojma u subotu treba da uzmem tako da cu verovatno u subotu rano ujutru za komp i jos malo da pogledam zajedno sa caletom okrenemo par brojeva i uzimamo sta god....

Comment

• stefanves
                            CBC Senator XXL
                            • 10.12.2006
                            • 1351
                            • BG

Gume?

E, dodje vreme da se menjaju postojece gume, vec su se izlizale i postale jajaste Dimenzije potrebnih pneumatika su 185/60/R14 .E sada mene interesuju preporuke vase sta bi bilo dobro uzeti, pod dobrim gumama ne smatram Tigar, Sava...vec nesto tipa Michelin, Bridgestone....Imam ponudu kod lokalnog vulkanizera da za 5000 dinara po komadu uzmem Micheline E3A, sta mislite o njoj, je li cena prevelika, ili ima li toga gde jeftinije.Druga stvar citao sam nesto o tome da ne treba uzimati gume koje su stajale dugo u prodavnici....seca li se neko kako se bese proverava datum proizvodnje?

P.S. da naglasim da ne zelim da menjam felne, znam da su 195/60 R15 jeftinije, ali trenutno cale ne zeli da kupuje druge felne.

P.P.S interesuju me samo radijalne, tj.za sve vremenske uslove!

Fala vi unapred
                            Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
                            Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• gti16v
                              CBC Senator XXL
                              • 05.08.2007
                              • 343
                              • BGD
                              • VW PASSAT 1.8T, BMW E46 318Ci 105kw

Na boku gume ima neki cetvorocifreni broj tipa 1105 - to znaci da je guma proizvedena u 11-toj nedelji 2005. god.

Michelin Energy je dobra guma, samo je pitanje sta ocekujes, da li performanse ili izdrzljivost?

Comment

• Dren
                                CBC Senator XXL
                                • 24.08.2005
                                • 1068
                                • Sarajevo

Iz mog iskustva obicno je Michelin skuplji bez opravdanja u kvaliteti (bar meni)... No mozes puno masiti ni sa Dunlop-om, Pirelli-em, Bridgestone-om, Yokohama-om, Toyo-m...

U toj dimenziji bi trebao da mozes naci dosta toga oko 4000 din... Ne sumnjam da ce te neko uputiti i na neku konkretniju adresu...

Comment

Working...
                                X