pomagajte kocnice

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Bojan1212
    CBC Senator XXL
    • 15.07.2008
    • 468
    • Zemun
    • Honda Accord

Eh pa neke od ovih stvari su i meni poceli da se desavaju. Isao sam 140 i kada sam poceo da kocim poceo je da trese volan, vratim u 4 opet trese, spustim na 80 u 3 i onda ok. Ja reko nista ne znam kad sutradan pomeram da parkiram u garazu i lagano stisnem kad ono ukopava zadnji kraj ko rucnom. Ja se zaletim ono blokiraju samo zadnji i to na 20% sile. Krenem ponovo onda normalno. Reko otkud znam sta je. I danas isto krenuo malo ostrije i idem u krivinu i stisnem malo da usporim kad ono ko rucnom zanese. Moram da napomenem da kad radi normalno i meni treba dosta jako da se stisne da bi blokirali tockovi, a sa ovim na 20% sile.
    Izvini za off ali problem mi izgleda slican pa da ne otvaram temu.

Comment

• TECA
      CBC Senator XXL
      • 14.10.2007
      • 2355
      • Oz

Ima tu posla.Mora se skinuti glavni koc.,podesiti da sipka ni malo ne gura klip u cilindru kada je otpustena pedala,a isto voditi racuna da se ne napravi preveliki zazor pa posle bude niska kocnica.Posle toga obavezno ozracivanje na svim tockovima.Posle toga,otpustite sajlu rucne,skinite dobose i naspanujte zadnje paknove,dotegnite rucnu koliko je potrebno.Ako hoces tada i zameni zadnje cilindre za odgovarajuce.Ako neces tada,ako ti je lakse,ostavi za drugi put

Comment

• dario opel kadett
        CBC Senator XXL
        • 22.09.2008
        • 373
        • ljeskovica

pomagajte kocnice

nema problema znam kako ti je .ja bih bio najsrecni kada bih rjesio ovaj problem vec jednom.
        Na plin se kuva,na diesel se grije,a na BENZIN se VOZI!

Comment

• TECA
          CBC Senator XXL
          • 14.10.2007
          • 2355
          • Oz

Eh pa neke od ovih stvari su i meni poceli da se desavaju. Isao sam 140 i kada sam poceo da kocim poceo je da trese volan, vratim u 4 opet trese, spustim na 80 u 3 i onda ok. Ja reko nista ne znam kad sutradan pomeram da parkiram u garazu i lagano stisnem kad ono ukopava zadnji kraj ko rucnom. Ja se zaletim ono blokiraju samo zadnji i to na 20% sile. Krenem ponovo onda normalno. Reko otkud znam sta je. I danas isto krenuo malo ostrije i idem u krivinu i stisnem malo da usporim kad ono ko rucnom zanese. Moram da napomenem da kad radi normalno i meni treba dosta jako da se stisne da bi blokirali tockovi, a sa ovim na 20% sile.
          Izvini za off ali problem mi izgleda slican pa da ne otvaram temu
          .
          Ipak je za novu temu

Comment

• dario opel kadett
            CBC Senator XXL
            • 22.09.2008
            • 373
            • ljeskovica

pomagajte kocnice

a boim se kada bih kupio cilindre istih dimenzija kao predhodni sto su bili da bi opet bilo lufta do paknte i nabi opet pravilno kocili jer nebi onda bila i pravilna raspodjela ulja.

Comment

• TECA
              CBC Senator XXL
              • 14.10.2007
              • 2355
              • Oz

Nece biti lufta!

Comment

• Bojan1212
                CBC Senator XXL
                • 15.07.2008
                • 468
                • Zemun
                • Honda Accord

Originally posted by TECA
                Izvini za off ali problem mi izgleda slican pa da ne otvaram temu
                .
                Ipak je za novu temu
                Vazi, videcu sa caletom dal on to zna da resi, a posto je s`ebo nogu ne znam da li ce uspeti, a ako ne otvaram temu za dan dva da vidim jer stvarno ima dosta pametnih ljudi na ovom forumu.

Comment

• dario opel kadett
                  CBC Senator XXL
                  • 22.09.2008
                  • 373
                  • ljeskovica

pomagajte kocnice

danas sam bio kod maistora i evo rezultata:
                  1.kaze da ta sipka nije dirana i da je ok tj nije kocnica netegnuta kaze da je gledo prosli put
                  2.kaze da ovakav problem jos nije vidio u svoih 30 godina rada......
                  3.kaze da ce da vidi u katalogu i da kupi druge zadnje cilindre tj koji idu a ove vece da izbaci pa da vidimo rezultate.

a evo poslije njega idem kuci(suva cesta) i vozim nekih 80(kocnica je tvrda volan trese kad se vozi preko 80 i pocne kocit...) kad ispred mene na nekih 50 metara radovi na putu i stoi pandur i zaustavlja da sacekam da produ oni iz suprotnog smjera ja pocnem da kocim kad uhvatise zadnji(samo zadnji) i trag je bio jedno 25 metara najmanje.jbt iznenadilo me nisam mogo vjerovat...

Comment

• Bojan1212
                    CBC Senator XXL
                    • 15.07.2008
                    • 468
                    • Zemun
                    • Honda Accord

Mislim da imamo potpuno isti problem, tresnja volana se i meni desava preko 100, a to sam prvi put uocio pre par dana sa 140-150. Jbt pa mogao sam da se izokrecem sa 140 na auto putu. A da li ti blokiraju samo zadnji uvek ili uglavnom prva kocenja tokom voznje. Meni zadnji blokiraju uglavnom posle duzeg vremena nekocenja, a posle par kocenja vrati se na normalu. I uvek kad mi blokiraju ne mora jako da se stisne pedala vec svega 20% sile tako da ja sad znam da osetim po pedali kako koci.

Comment

• dario opel kadett
                      CBC Senator XXL
                      • 22.09.2008
                      • 373
                      • ljeskovica

pomagajte kocnice

ZADNJI MI BLOKIRAJU KADA MI JE KOCNICA TVRDA(TADA MI SE DESAVA DA TRESE VOLAN).ISPOCETKA BUDE MEKANA(NE UVIJEK)I KAO STO TI KAZES POSLIJE NEKOG VREMENA POSTANE TVRDA(BAR KOD MENE) I BLOKIRAJU ZADNJI ALI NE NA 20 % SILE KAO KOD TEBE NEGO KAD STISNEM SKROZ MALO I PRIJE.

Comment

• TECA
                        CBC Senator XXL
                        • 14.10.2007
                        • 2355
                        • Oz

danas sam bio kod maistora i evo rezultata:
                        1.kaze da ta sipka nije dirana i da je ok tj nije kocnica netegnuta kaze da je gledo prosli put
                        2.kaze da ovakav problem jos nije vidio u svoih 30 godina rada......
                        3.kaze da ce da vidi u katalogu i da kupi druge zadnje cilindre tj koji idu a ove vece da izbaci pa da vidimo rezultate.
                        Ja ovde ne vidim nikakve rezultete.Prica se vrti u krug.Zasto ne odvrnete sisice i ne posmatrate pola minuta da li kaplje ulje na sve cetiri???Najsigurnije je da ti bude upaljen motor.Nagadjanje nicemu ne vodi...

Comment

• dario opel kadett
                          CBC Senator XXL
                          • 22.09.2008
                          • 373
                          • ljeskovica

pomagajte kocnice

a kreten,ja mu tako objasnio i spomenuo da to uradimo a on kaze da nema potrebe jer je kao vidio da ulje normalno struji i kao da je to uputanju bila bi nategnuta kocnica malo a nije.dode mi da ja to sebi odradim i vidim jedino sto nemam dizalice ni kanala.

Comment

• TECA
                            CBC Senator XXL
                            • 14.10.2007
                            • 2355
                            • Oz

a kreten,ja mu tako objasnio i spomenuo da to uradimo a on kaze da nema potrebe jer je kao vidio da ulje normalno struji i kao da je to uputanju bila bi nategnuta kocnica malo a nije.dode mi da ja to sebi odradim i vidim jedino sto nemam dizalice ni kanala
                            .
                            Ocigledno da ne ume resiti problem.
                            Imas li stari glavni kocioni?

Comment

• dario opel kadett
                              CBC Senator XXL
                              • 22.09.2008
                              • 373
                              • ljeskovica

pomagajte kocnice

da imam stari gl.kocioni

Comment

• TECA
                                CBC Senator XXL
                                • 14.10.2007
                                • 2355
                                • Oz

Izrezi od debljeg papira(kutija od cipela) 3-4 dihtunga,koje ces staviti izmedju novog cilindra i serva.Ne moras otkacivati cevi i posudu,odvi dva stafa koji spajaju cil.i servo,izmakni cil.ubaci dihtunge i vrati sve nazad.
                                Ili ti je lakse da skines tockove na istoj strani,odvijes sisice i posmatras kako i koliko kaplje ulje.Probaj nesto od toga pa javi rezultate...

Comment

Working...
                                X