A jos plus je rekao i da mu prilikom kocenja tone pedala vise nego ranije.
pomagajte kocnice
Collapse
X
-
pozdrav svima.evo da vam probam izlozit svoj problem:naime imam opel kadetta 1.3 89.god.do prije par mjeseci nikada nisam imao problema sa kocnicama kada treba zamjenit pakne i diskove to se i uradilo i bilo je sve ok.prilikom kocenja kocila su sve 4 tocka prednji malo ranije a i zadnji.
.Promijenio sam ga i imao sam extra kocnice kao nikad,nisam mogao da vjerujem da su tako dobre.i to je trajalo kratko jer poslije nisu hvatali zadnji tockovi.odem kod maistora i zamjenim cilindre jer su bili otisli imali su lufta do pakne nekih 1.5mm.
Zadnji su kocili extra i previse jer su hvatali prije prednjih
.posto sve radim kod istog maistora vozio sam mu da vidi da nisu prestelovani zadnji pa smo ih popustali....ali opet isto
Nije li to mozda razlog sto ti je sada kocnica niza?Kakva ti je rucna kocnica???
.sad kada zakocim hvataju i prednji i nezakrece me odmah ali osjetim i vidim da ga zanese malo u stranu.sta da radim???
RS ti je skrenuo paznju kako da ispitas ispravnost serva.Stisnes na ugasenom autu nekoliko puta kocnicu,a zatim istu stisnes malo jace i drzis tako dok ne upalis auto.Ako u trenutku paljenja pod nogom osetis da je jas malo kliznula na dole onda je servo ispravan.
Comment
-
-
Re: pomagajte kocnice
Originally posted by dario opel kadettsjeo u auto
stisnuo pedalu kocnice i drzao
upalio auto(naravno nisam pustao kocnicu)
i isto nista se nije promjenilo drzao sam istom silom i isto je i kada sam upalio bilo
zasto si pitao?
Comment
-
-
da maistor je stavio veci cilindar da ne bi morao nositi pakne na dogradnju jedno milimetar tako je on rekao.rucna je dobra(stavio sam novu sajlu pre mjesec dana)
Comment
-
-
pomagajte kocnice
koliko se ja secam on je rekao da se nisu ravnomjerno trosile i da je dobos malo izasao iz vinkla,pa mi je naveo kao moguvnost da nadogradim pakne tj skinem meso sa njih i stavim za 1mm vise ili cilindre ako budu.nasao je cilindre od 46mm(koliko se secam i zamjenio ih)Na plin se kuva,na diesel se grije,a na BENZIN se VOZI!
Comment
-
-
Re: pomagajte kocnice
Originally posted by dario opel kadettda maistor je stavio veci cilindar da ne bi morao nositi pakne na dogradnju jedno milimetar tako je on rekao.rucna je dobra(stavio sam novu sajlu pre mjesec dana)
Lepo ti skini sve to dole i izmeri koliki je raspon paknova kada su maximalno vraceni(sabijeni) i precnik dobosa,ona razlika u merama je TVOJ problem.Poslednji nek ugasi svetlo
Comment
-
-
Dobro,ako ne znas sta je od cilindara stavljeno,daj nam odgovor na ovo:
Moraju prvo prednji da zakoce,pa tek na veci stisak pedale da blokiraju i zadnji.To mezes isprobati i kada zaletis prvom brzinom,nema potrebe za vecim brzinama
Kako se ponasaju kocnice u tvom slucaju?
Comment
-
-
pomagajte kocnice
evo bas sam ih danas isprobavao jer je mokra cesta.
probavao sam na 60km/h
1.moram jako i duboka da stisnem pedalu(i to je pocelo da varira nekad duboko a nekad nisko)
2.kad zakocim idem malo ravno i onda pocne da me zanosi kada sam ured stao i zanese me za nekih 80cm
ali to zanosenje je sada mnogo manje u odnosu kako je bilo(kao da povuces pucnu ali bas tako prednji nisu uopste proklizavali)
sad je problem u sili kocenja.moram duboko i jako ali bas jako da stisnem.Na plin se kuva,na diesel se grije,a na BENZIN se VOZI!
Comment
-
Comment