Re: Centralna brava - ugradnja, iskustva, odrzavanje, problemi
Moras izlaz iz centrale za zmigavce razdvojiti na levu i desnu stranu zmigavaca (naci zice sa dugmeta za sva cetiri zmigavca) i spojiti ih ali preko dve nepovratne diode.
Hvala ti sto se trudis.
ni na jednim vratima ne radi ,nista se ne cuje,ne znam ni gde je osigurac za tu centralnu bravu,ima osigurace kod motora,pa ispod volana ,ti fiati imaju toliko elektronike ali vrlo nepouzdane.
Moras poci od osiguraca, pa ako je izgoreo, traziti uzrok. Ako nece da se pokrene CB ni sa vozacevih ni sa suvozacevih vrata, onda je problem u centralnoj jedinici, nalazi se ispod volana, levo. Lako se menja i u aftermarket varijanti nije skupa.
Pronasao sam osigurac ,bio je neispravan.Centralna brava radi na svim vratima ,sem kod suvozaca,samo radi mehanicki.O cemu je sad rec.? Zasto ne rade vrata kod suvozaca ?
Motor u suvozacevim vratima zaribao - ili ga ocistiti, proveriti kontakte, ili staviti novi (cena 5e) - obavezno sa 5 zica. U oba slucaja moras skinuti tapacir sa tih vrata. Mislim da je motor izgoreo i da je to uzrokovalo izbacivanje osiguraca.
Imam alfu 147 1.6 problem mi je u zakljucavanju, tacnije nece da zakljuca preko daljinskog, cuje se neki zvuk ali nista! kad pokusam sa kljucem cuje se kako se zakljuca ali odmah ga otkljuca! probao sam i sa dugmetom unutar kola koje ima naslikano kljuc, ali opet nista. ujedno kad duze drzim otvaranje spuste mi se prozori, logicno kad bi duze drzao zakljucavanje trebalo bi da se podignu ali nista. e da inace on da indikaciju na migavcima kada se "zakljucava" jel moze pomoc? HVALA SVIMA
Originally posted by Doktor
[b]kad pokusam sa kljucem cuje se kako se zakljuca ali odmah ga otkljuca!
Ovo ponasanje ukazuje na problem sa mikro-prekidacem u glavnom motoru vozacevih ili suvozacevih vrata. Medjutim, da li je identicno ponasanje i na interno dugme i na daljinac?
Na daljincu se ne cuje kao kad kljucem okrenem. samo se cuje malcice nesto. isao sam varijantu da skidam dzek izmedju vrata i kola prvo vozaceva pa suvozaceva ali opet isto
Comment