Koji akumulator da kupim?

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mirko
    CBC Senator
    • 18.05.2006
    • 202
    • Prokuplje

Ha evo opet jutros nisam uspeo upaliti auto. Nije ni jednom okrenuo motor samo jaukne. Auto sam upalio sa akuom iz Yuga od 45 A a moj je 55 A. Posle minuta rada na autu aku ponovo radi.
    Konačno popizdim i odnesem ga u servis. Čovek mi sve fino proverio kaže pod svetlima puni 14 V, ne vuče na masu nigde, instalacija je ispravna ali je proverio i akumulator kaže da je dobar samo je malo ispražnjen ali ja baš ne mislim tako. Ostavio sam im moj a tražio sam im drugi na uslugu dok ga ne napune pa jovo nanovo. Reko sam im lepo da ga oni istestiraju na hladnoći pošto mi se samo na hladnom dešava.
    Videćemo u subotu šta će biti.

Ja sam gledao nivo vode unutra ali sam tek posle provalio da piše maitenance free na poklopcu što bi značilo da ja tu ništa ne treba da pipam

Kada sam ušao u servis video sam gomilu akumulatora koji su bili na reklamaciji, skoro svi su bili BH a najviše baš ovih crnih novijih koji su navodno bez održavanja

@spanjeli ja sam pre ovog koristio Monbat. Auto sam kupio sa njim i služio je nešo manje od 6 godina i bio sam veoma zadovoljan njime i da sam mogao da biram opet bih kupio njega
    'AJDE SADA LEPO PRIZNAJ PA ĆU TI OPROSTITI ŠTO TE JE MOJ BRAT ÐURA TUKAO!

Comment

• Wiz
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 3104
      • Nish

Monbat je solidan izbor a WFM veoma dobar samo sto ga nema kod nas

Comment

• Evo, prođe i ovaj topao decembar. Problema nisam imao, a onda pre par jutara.......Nisam uspeo da upalim, nije okrenuo ni jednom. Samo zaječao. Taman se naoštrim da opet odem kod onog gde sam nosio na reklamaciju kad pogledam, garancija istekla pre 10 dana. Kako sam permutovao datume, pojma nemam. Ništa, pravac radnja i pitanje "šta ima osim BH akumulatora" ? Sada vozim Monbat. Joj veselja, kad zaverlgla kao damjanov zelenko na -4. Na žalost Black Hors je završio karijeru kod mene a u servis u Zemunu više ući neću.

Ako ova poslednja rečenica krši pravilnik, molim moderatore da je obrišu. Društvo pozdrav, javiću utiske posle nekog boljeg minusa.

Comment

• Vladd
          CBC Senator XXL
          • 09.07.2006
          • 581
          • NBG

Pa cim "sidjes" sa "crnog konja", "zavrsio" si sa servisima.

Sada su bar dostupni i u asortimanu i po ceni odlicni accu, ne treba davati 200DM za "konje" ko nekad, pa se investicija planira mesecima. Za 50€ i manje, kupis i ne mislis.

Poz.

Comment

• Wiz
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 3104
            • Nish

Drugar uzeo nov Bosh Silver,posle mesec dana a od toga nij epalio kola zadnjih mesec dana napon akumulator pao na 6v

Comment

• TETAK
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 3034
              • Čačak, Srbija

Kod nas kao prvo ima veoma malo orginalnog Bosch aku.Uglavnom je to Bugarska produkcija koju nikako ne preporučujem.Orginalni Bosch je više nego duplo skuplji od ovog koji se nudi kod nas.
              Da budem iskren mislim da je BH bolji aku od Monbata.Ovo govorim iz pozicije servisera.Nije nikakva reklama jer ovi moji prodaju sve od BH i Monbata pa do Tesle, Vesne i TopLa aku.Moja preporuka je Vesna(Starter).
              Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• saller.ns
                CBC Član
                • 13.12.2006
                • 14
                • Novi Sad-Liman

Ija ti savetujem VESNA-Starter!!!
                Dobar+jeftin!

Comment

• Cacanin
                  CBC Senator XXL
                  • 10.10.2005
                  • 343
                  • Cacak

TOPLA Slovenacka meni radi vec cetvrtu godinu !

Comment

• Bansha
                    CBC Veteran
                    • 09.01.2006
                    • 101
                    • Kragujevac

Originally posted by saller.ns
                    Dobar+jeftin!
                    Meni moji matori iz familije savetovali taj i ja uzeo. Nista mu ne fali eve ga godinu dana radi. Samo sto se zove ruzno - akumulator VESNA!?
                    Ko zna - zna. Ko ne zna - uci skolu.

Comment

• Transporter
                      CBC Senator XXL
                      • 12.03.2006
                      • 568
                      • Avala BGD

Evo malo i ja da prenesem neku korisnu informaciju naime, u poslednjih mesec-dva znam za 4 slucaja reklamacija vezanih za Black Horse akumulatore, sve kod drugara Sta se desava:
                      -jednostavno se desi da nece da pali uopste tj gubi voltazu zasto i kako niko ne zna, neki put upali neki put ne, ljudi su uglavnom dobili nove akumulatore, a dvojica su uspeli da uzmu kes nazad pa su uzeli Varte obojica i nemaju problema !

Ja sam sebi uzeo Banner, da se covek iskida od smeha zasto ? Svidelo mi se sto je crne boje, uklapa se nijansa sa ostali stvarcicama ispod haube Radi bez greske vec mesec dana

Comment

• prolupator
                        CBC Senator XXL
                        • 02.09.2005
                        • 3968
                        • Zemun

Imao sam Vartin, dobio ga s autom, auto kog mene preko 2.5 godina, pre neki dan promenio i uzeo opet Vartin.
                        Uzeo bi mozda i neki drugi, no mogu da montiram samo Varta akumulator s obrnutim klemama .... cvrc....
                        OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• TETAK
                          CBC Senator XXL
                          • 30.09.2004
                          • 3034
                          • Čačak, Srbija

Nije nikakav problem naći aku. sa kontra klemama bilo kog proizvodjača.
                          Varta,ako je orginal ima ubedljivo najvišu cenu.
                          TopLa aku u poslednje vreme imaju povećan broj reklamacija, možda i zbog toga što su se poslednjih godinu dana više prodavali.
                          Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• saller.ns
                            CBC Član
                            • 13.12.2006
                            • 14
                            • Novi Sad-Liman

Originally posted by Bansha
                            Originally posted by saller.ns
                            Dobar+jeftin!
                            Meni moji matori iz familije savetovali taj i ja uzeo. Nista mu ne fali eve ga godinu dana radi. Samo sto se zove ruzno - akumulator VESNA!?[/quote

Nije sve u imenu.Ima nešto i u izgledu!

Comment

• prolupator
                              CBC Senator XXL
                              • 02.09.2005
                              • 3968
                              • Zemun

@Tetak:
                              Dobro de, meni je to jutro crkao aku pa mi bilo najbrze da uzmem isti a i nije skup, oko 3500 din, a da je original, ne sumnjam, kupljem u AP Sport-u u Zmunu.

Dodatak, 45Ah je aku.
                              Trebalo je da uzmem od 55Ah, ali nisu imali, a meni mnoooogo aurilo, ne mogu da vam opisem koliko...
                              Nek' traje dve godine pa cu opet da kupim neki, ali odgovarajuci...
                              OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• zoranbg
                                CBC Senator XXL
                                • 23.03.2005
                                • 4098
                                • Rooster's Hill , Beog
                                • Grande Punto 1.2

I koliko kosta taj Vesna akumulator? ( ali navedite od koliko Ah) ...
                                takodje @Prolupator..nisi napisao od koliko Ah je taj Varta akumulator .pa nam cena nije nikakav reper, dali je skup ili nije..

BH od 45Ah je 2200 din. naprimer...,prosle godine sam ga nosio u servis i posle njihovog ponovnog formiranja-punjenja od tada me dobro sluzi.
                                Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

Working...
                                X