Ciscenje dizni - gde i kako ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Corsa
    CBC Senator XXL
    • 22.09.2005
    • 450
    • Beograd

Pa, ruke tj aparat.Inace, 2x po pola sata...

Comment

• driverGT
      CBC Veteran
      • 29.09.2004
      • 154
      • Zemun

Nisu to samo ruke...Mora da se plati lokal,oprema,alat,radnici,struja,voda,znanje i da malo i ostane...Zamisli kada bi ti imao servis i dodjem ja i kazem ocisti mi dizne evo ti 1500 dinara...Ti kupis kanticu za 1500 dinara i drndas se ceo dan i ne samo da ne zaradis nista vec potrosis jos para jer moras bar pivo da popijes na ovoj vrucini...
      Onda bi taj servis i sve to propalo..

Comment

• TECA
        CBC Senator XXL
        • 14.10.2007
        • 2355
        • Oz

50 evra to ciscenje?!Koliko li tek kosta ciscenje u ultrazvucnoj kadi sa kontrolom protoka dizni i izvestajem o stanju istih?

Comment

• vujke
          Admin
          • 29.09.2004
          • 1673
          • Mladenovac
          • Daewoo Lanos 1.5SX

postavljam oglas, cistim dizne wyns-om, cena 100€
          while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• Duke
            CBC Senator XXL
            • 16.01.2006
            • 753
            • Urbs Naissus

Originally posted by vujke
            Kantica wyns-a kosta oko 1500din, lepo naplacuju 30min za ruke.
            Koliko litara staje u kanticu, meni na leru potrosi pet litara na pola sata trebace tu nekoliko kantica... =]
            "Ja sam tamo bio, i opet cu da bijem."

Comment

• vujke
              Admin
              • 29.09.2004
              • 1673
              • Mladenovac
              • Daewoo Lanos 1.5SX

2l je kantica, a vremensko trajanje zavisi od stepena zapusenosti sistema i kolki 'cug' ima motor. Vrlo zapusen sistem jedva radi na ovaj rastvor i verovatno je potrebno vise od jedne kantice da bi se komplet ocistio.
              Opet ovde nije precizirano da li je 4000 ciscenje sa jednom kanticom i koliko je ukoliko se trosi vise od jedne. Uglavnom ova cena je vrlo bliska ceni ultrazvucnog ciscenja dizni

Comment

• Corsa
                CBC Senator XXL
                • 22.09.2005
                • 450
                • Beograd

Pa, razlika je u tome sto ultrazvucno ciscenje bolje ocisti same dizne, ali wynns cisti sve puteve kuda ide gorivo, koliko ja znam...

Comment

• vujke
                  Admin
                  • 29.09.2004
                  • 1673
                  • Mladenovac
                  • Daewoo Lanos 1.5SX

Tako je, treba i to primeniti ali ipak su dizne najuze grlo ovde a wyns moze da ne ocisti dovoljno zavisno od stepena zaprljanosti pa prema tome majstor treba da odluci sta ce biti delotvornije za datu situaciju.
                  Ultrazvucno ciscenje bi trebalo da ocisti dizne 99%, a jednom prilikom je Valent napomenuo ako se dobro secam da hemija moze da ocisti svega 20-30% naslaga na njima.

Comment

• Kanarinac
                    CBC Senator XXL
                    • 08.10.2004
                    • 2870
                    • BG,Weedikovac

Chishcenje ultrazvukom ide oko 10 evra po dizni ako majstor skida i vraca,a oko 5 evra ako doneste skinute.U principu najbolja varijanta je prvo wynns pa onda ultra zvuk.Ja sam tako bio uradio pre par godina tj kad sam tek uzeo auto i ok je.Nisam primetio neko extra poboljshanje al sam bio miran.I sad sam samo ochistio ultrazvukom i ok je

I love my

Comment

• Uzelac
                      CBC Senator XXL
                      • 03.12.2006
                      • 1717
                      • munZe

Da malo ozivim temu....

Jednom sam cistio wynss-om, pa sam i zaboravio, sta se desava sa "strokom" koja se skine iz sistema ?

Bilo bi inteersantno videti da li je i sta je bilo u c(r)evima i brizgaljkama.

I pitanje, posto sam kupio nekog krsa koji je sigurno dobro zatrovan od rezervoara do brizgaljki, sta se preporucuje u tom slucaju. Ima li neko ciscenje "od rezervoara" na ovamo.
                      Da ocistim rezervoar, natocim 10l wynns-a i pustim ga da radi jednom 2 dana ?
                      work in progress

Comment

• Chila
                        CBC Senator XXL
                        • 18.07.2008
                        • 401
                        • Kos. Mitrovica

Procitao sam pazljivo sve komentare pa bh imao par pitanja.
                        Jel se taj vins moze koristiti i bez odlaska kod majstora na ciscenje,kupis tu jednu kanticu i sunes u rezervoar?
                        Jel se isti tip koristi i za benzinske i za dizel motore?
                        I konacno na mome autu 1.9 d u voznji na bilo kom broju obrtaja i u bilo kojoj brzini ako se vozi na ravnom i ne ubrzava se niti se usporava vec se samo odrzava ist brzina dolazi do stucanja,secanja, ali cim se doda gas odmah bez problema povuce i radi sasvim normalno. Lepo pali,lepo radi na leru,lepo vice,lepo prima gas,jednom recju sve je OK dok ne dodje do gore opisane situacije.
                        Jel to mozeda bude do dizni ili bilo kog drugog dela sistema za napajenje gorivom i dal bi mi voznja sa ovim sredstvon pomogla ili bi trebalo da probam ciscenjem?
                        Samo vas gledam ...

Comment

• zverko
                          CBC Senator XXL
                          • 19.08.2005
                          • 7085
                          • BGD
                          • Audi A4

winns je za benzinske i dizel motore. taj aditiv sto se koristi za masinsko ciscenje nije za sipanje u rezervoar (na kantici izricito pise). ima da se kupi winns u crnoj kutiji kartonskoj koji se dodaje na 5000km .
                          deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Probisvet
                            CBC Senator XXL
                            • 07.06.2005
                            • 423
                            • FRANCUSKA

(Versez votre flacon dans 20 litres de carburant. Compatible tout type de moteur essence, common rail et haute pression, équipé de pot catalytique.)
                            Prevod: Sipajte kanticu u 20 litara goriva. Odgovara za sve tipove benzinskih motora, comon rail i visoke opritiske, i ona vozila sa ugradjenim katalizatorom.

Dali se i ova marka cistaca dizni moze naci u Srbiji.
                            Kod wynn's -a flasica se sipa u pun rezervoar dok kod ovoga od 500 ml sipa u maksimalno 20 litara. Cena ove kantice je izmedju 20 i 23€ dok je cena wynn'sa oko 10€

Comment

• deki-ascona
                              Bio nam je drug! RIP
                              • 10.04.2007
                              • 2118
                              • NI , Trosharina

Za sipanje u rezervoar bolji efekat se postize WURTH-ovim injection cleanerom , nego WYNNS-om za istu namenu. Probao sam po 2x i jedno i drugo, cak i neko trece, zaboravio sam naziv. Samo kod WURTH-a se vidi boljitak, ali je opet kratkotrajno - nekoliko dana.

Nista bez WYNNS masine, skidanje dizni i ostalo. Sve ono sto se sipa u rezervoar je po meni cisto bacanje para.
                              Originally posted by Valent Vudriga
                              ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                              Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• Uzelac
                                CBC Senator XXL
                                • 03.12.2006
                                • 1717
                                • munZe

Hmm.. malo objasnjenja.

Ovde neki mesaju wynss i wynss .

Ocigledno je u pitanju kompanija koja se bavi hemijom u vezi automobila koja ima mnogo proizvoda.

Jedno je octane booster/cistac/sta god u vidu pola litra tecnosti koji se sipa u rezerovar automobila i (kao) procisti dovod goriva, motor, izduv itd.

Ovakvih proizvoda ima mnogo, masa proizvodjaca ih radi (liqui moly, STP, champion... ) i realno je vecina ....beskorisno.....

Kao podizu kvalitet/oktansku vrednost goriva, ciste, poboljsavaju kompresiju.. ne znam sta sve ne. Realno, djubre.. nikog zivog ne znam da je primetio ikakvo poboljsanje, maksimalno sto se dobija je placebo efekat.

Ono sa cime ljudi mesaju ove jeste nacin ciscenja sistema za napajanje i ubrizgavanje goriva na motorima. I ovo radi mnogo proizvodjaca, verovanto svi oni koji prave i one bustere koje pominjem gore medjutim ovo ima efekta.

Ovaj wynns se veze na cevi koje vode gorivo do motora, pumpa napaja motor specificnom tescnosu koja cisti dovod, brizgaljke, verovanto malo i klipove, mozda i izduv. Motor neko vreme radi na mesavini specificne tecnosti i goriva i nakon 20+ minuta je ociscen.

Ne treba ocekivati cuda, posebno kada se ne zna sta je motoru, poboljsanje ce se osetiti samo ako je bilo prljavstine/naslaga u sistemu dovoda goriva ili brizgaljkama. Takodje, ako je sistem previse zagadjen, ova metoda ne moze odmeniti staro dobro skidanje uz klasicno ciscenje.

Anyway, ne mesajte glupe kantice sa nacinom ciscenja dizni. Nije isti efekat kada se pola litra necega sipa u rezervoar i kada se ceo sistem dovoda goriva cisti u servisu zahvaljujuci "wynss metodom".
                                work in progress

Comment

Working...
                                X