Redovan servis klima uredjaja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sw.brick
    CBC Senator XXL
    • 09.10.2004
    • 8141
    • Beograd, barajevo-zemun
    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

klasi?na po izgledu O gumica, ali specijalan tip materijala.
    radi se o O gumici napravljenoj od kompatibilnog materijala za R134a i takve su obi?no zelene boje.

pri zameni gumica obi?no je potrebno ispolirati površine sa unutrašnje strane prirubnice, tu nekako prodre spoljna vlaga i tu blago korodira.
    ako tu nije idealna površina niti sa novom O gumicom ne?e apsolutno zaptivanje biti dostižno.

na bivšem autu sam jednom menjao O gumicu na spoju kondenzera, ?ini mi se da je koštala oko 10tak evra.
    ina?e košta oko 10-20 puta manje ali kod nas žestoko nabijaju (preprodavanjem) cenu.

te gumice su obi?no u colovnim merama, pošto su i ve?ina klima sistema ameri?kog porekla (normi).
    volvo
    945 SE turbo lpg
    344 GL lpg

Comment

• vujke
      Admin
      • 29.09.2004
      • 1673
      • Mladenovac
      • Daewoo Lanos 1.5SX

Fala, ali kasnis
      Elem, resen problem, promenjene gumice na firewall ulazu i na risiver boci. Boja zelena

6 gumica = 600din
      while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• nikolapanic
        CBC Senator XXL
        • 16.10.2005
        • 657
        • Petrovac

Da li neko mozda zna priblizno cenu servisa klime za lagunu tipa filter klime,polen filter...?
        Samo te slusam i pitam se dokle ces?

Comment

• Vladd
          CBC Senator XXL
          • 09.07.2006
          • 581
          • NBG

A sta je to "filter klime". Ili je to obican filter za kabinu pa plus polen filter, u istoj "zoni", ili mislis na filter freona u izmenjivacu , u instalaciji klime, a to je ohoho posao, razlemljivanje, ispiranje zamena, lemljenje, pa punjenje sistema...radi se pri generalnom remontu klime.

Poz.

Comment

• Stojan
            CBC Član
            • 27.01.2006
            • 73
            • Nova Gorica
            • opel vectra

Otišao mi kompresor na vectri, puštao a i dotrajao iznutra. Stvarno su klime u vectrama problemati?ne . Zamenuli sa novim kompresorom i napunili sistem sa 900 gr. freona i 15 gr. ulja. Za moj auto piše da treba 900 g. gasa ali ne piše nigde koliko treba ulja. Da li je dovoljno samo 15 gr?

Klima (kompresor) je pre popravke brujao i puštao ?udne zvukove. Ovaj novi...pu, pu, pu, da ga ne ureknem...radi pa se skoro i ne ?uje. I hladjenje je na nivou o?ekivanog.

Šta mislite za onih 15 gr. ulja...dovoljno li je?
            vectra 2000.g. 85kw caravan X18XE1 LPG...e-g@s

Comment

• Srdjan
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 2416
              • Bajina Basta/Beograd

Autodata kaze 700gr i 120cm3....
              Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Durango
                CBC Senator XXL
                • 01.02.2006
                • 590
                • Zemun, Srbija

Klime su problematicne na svim Opelima. Mozda su na ovim najnovijim modelima kvalitetnije. Inace u vise klima servisa sam cuo da bukvalno zive od Opela, a i gotovo svi koje znam da voze Opele, svake godine imaju neki problem sa klimom. Ne znam zasto su to tako lose odradili!
                MERCEDES-BENZ - Geprüfte Qualität

Comment

Working...
                X