Fiat Stilo 1.9 JTD potrosnja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • makelele
    CBC Član
    • 19.06.2008
    • 12
    • Beograd

Evo što se tiče potrošnje zbog koje sam i otvorio temu.
    Za protekli vikend prešao sam Stilom oko 120 km uglavnom na otvorenom putu, sa sve upaljenom klimom i putni računar je javljao između 5.0 i 5.5 litara. Znači sve je u redu.
    Poštovalac lika i dela Prleta i Tihog!
    Northwestern crew!

Comment

• Semi
      CBC Veteran
      • 04.03.2008
      • 192
      • Smederevo

Eto vidis
      Dobro je...

Comment

• etibor
        CBC Senator
        • 12.05.2008
        • 293
        • Pancevo

To je dobra potrosnja. Taman kako valja...

Jedno pitanje:
        - Meni board pokazuje potrosnju "uvek" oko 3,5l/100km kada motor radi na oko 1600-1700 RMP. U prvoj i drugoj brzini naravno ne, ali u 3, 4, 5, 6, 7, 8 (uh zabroja se, ima samo 6 ) uvek oko 3,5l bez obzira da li je to 45km/h, 60km/h ili 90km/h (da ne lupam, ali mislim da je u 6-toj toliko na 1600 obrtaja). Probao sam na duzinama od oko 4-5km minimum da vozim konstantno, vise puta...

Da li je i kod vas tako? To mi je malo cudno ili ja negde gresim.

Potrosnja mi je po board-u oko 5,4l/100km pri 130km/h i klimom (ukljucenom naravno ), testirao sam na 1500km autoputa (tamo i nazad).
        Ali mi ovo prethodno nije bas najjasnije...

Pozz...
        Stilo 1.9JTD 16v 140KS

Comment

• hisd
          CBC Član
          • 24.04.2008
          • 38
          • RS

Caletova kola, ona platio benzin. Zato ja planiram da uzmem Pandu, jer ako uzmem Tipa 2.0 ode sve u propast
          Haha jos ako je Sedici to bi i bilo,ali jbg ja mislim za to uzivanje vredi i platiti.U svakom slucaju i panda ti je dobra ionako su guzve velike provuc se s njom ko s nekim povecim skuterom

Comment

• bolenbgd
            CBC Član
            • 23.11.2007
            • 60
            • stilo jtd kaaaravela

takodje svima predlazem ako imaju problema da promene prodavca goriva
            meni je pala potrosnja otkad sam presao sa omv na eko
            >>DAHAR<<
            "Never trust anything that bleeds for 5 days and doesent die"

Comment

• nidza
              CBC Senator XXL
              • 16.04.2008
              • 496
              • nbgd

Ja sam mislio da se podrazumeva da svi koji mogu sipaju na EKO.

Imam neke prijateljske insajderske informacije koje mi strogo zabranjuju da sipam bilo gde drugde.
              Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.

Comment

• AlNik
                CBC Veteran
                • 18.07.2008
                • 144
                • Beograd

Originally posted by etibor
                To je dobra potrosnja. Taman kako valja...

Jedno pitanje:
                - Meni board pokazuje potrosnju "uvek" oko 3,5l/100km kada motor radi na oko 1600-1700 RMP. U prvoj i drugoj brzini naravno ne, ali u 3, 4, 5, 6, 7, 8 (uh zabroja se, ima samo 6 ) uvek oko 3,5l bez obzira da li je to 45km/h, 60km/h ili 90km/h (da ne lupam, ali mislim da je u 6-toj toliko na 1600 obrtaja). Probao sam na duzinama od oko 4-5km minimum da vozim konstantno, vise puta...

Da li je i kod vas tako? To mi je malo cudno ili ja negde gresim.

Potrosnja mi je po board-u oko 5,4l/100km pri 130km/h i klimom (ukljucenom naravno ), testirao sam na 1500km autoputa (tamo i nazad).
                Ali mi ovo prethodno nije bas najjasnije...

Pozz...
                Pazi, ne vozim ista kola, vozim Passata 1.9tdi, ali ovo sto citam po forumima o potrosnji mi je zaista klasican primer naseg mentaliteta. Niko nece da prizna pravu potrosnju.

Ti zaista tvrdis da ti je potrosnja 3.5 litara recimo u trecoj brzini na 1700 obrtaja? Jesu to kola ili zipo upaljac?

Meni je potrosnja na otvorenom putu oko 5 litara sa klimom kada vozim 140-150 i odrzavam tu brzinu sa malo gasa. Ako mu dajem po gasu i cepam ga sa mnogo usporavanja i naglog ubrzavanja, penje se i do 6.5.
                Ali brate moj, kada dodajem gas u trecoj, potrosnja pokaze i dvocifrene brojeve. Nije sramota reci istinu.

I voleo bih da se definise sta je gradska voznja. Ja vozim kola po centru BGDa, i tu mi potrosnja u proseku ide oko 8.5 litara, grad je brdovit, saobracaj veoma gust i stalno se cepa prva druga i ponekad treca cetvrta. Pri takvoj voznji sve od 8-10 litara je moguce. I onda kad vidim kako pricaju o 6.5 litara u gradskoj voznji (sa nasim gorivom), moram da pomislim ili:
                1) Da smatraju da je gradska voznja teranje u cetvrtoj po Aleksincu u nedelju popodne
                2) Da baronisu onako po srpski.

Comment

• Car
                  CBC Senator XXL
                  • 07.07.2005
                  • 900
                  • Beograd

Dobro receno... Nije uopste cudno da noviji dizel potrosi i 9-10 litara na 100 km, cim vozis malo agresivnije mozes da zaboravis na ekonomicnost voznje.

Comment

• AlNik
                    CBC Veteran
                    • 18.07.2008
                    • 144
                    • Beograd

Originally posted by Car
                    Dobro receno... Nije uopste cudno da noviji dizel potrosi i 9-10 litara na 100 km, cim vozis malo agresivnije mozes da zaboravis na ekonomicnost voznje.
                    Da, ali je meni licno cudno kad vidim da neko to prizna. Kao da je blam reci istinu. Secam se da sam sedeo u drustvu nekoliko vlasnika novijih kola i pricalo se o potrosnji, ja nisam ucestvovao. Kada sam izlazio sa jednim od vlasnika kola on pomene tu raspravu (vozi novog dizela Ford Fokus) i ja mu kazem - meni po gradu ide i po 8.5 litara, a ovaj mi odgovara: E hvala Bogu da neko kaze istinu. Mentalitet.

Comment

• kole
                      CBC Član
                      • 05.06.2008
                      • 66
                      • zrenjanin

Evo najsvežijeg podatka.
                      Zr-Thassos-Zr, oko 2100 km, prosek 5.7l po compu. Cenim da je realna potrošnja za 0.5l veća.
                      Prosečna brzina 95km/h, auto put 140-160, klima sve vreme.

Comment

• etibor
                        CBC Senator
                        • 12.05.2008
                        • 293
                        • Pancevo

Proverena potrosnja do mora crnogorskog i nazad. Kilometraza 1380km (malo sam se vozio po crnoj gori, ne mnogo oko 150km) Potrosnja po bordu 4,6l/km a realna po rezervoaru do vrha 5,5l/km. Sa ukupno oko 3 sata rada u mestu. Prosecna brzina oko 90, osim u kanjonu, gde nemoze toliko, ali sa dosta zestokih obilazenja, bez stednje motora i goriva...
                        Stilo 1.9JTD 16v 140KS

Comment

• boki1982
                          Banovan
                          • 16.03.2008
                          • 273
                          • Beograd
                          • Fiat stilo JTD

za alarm ako si iz Bg raspitaj se ovde momci su ok,ovo nije reklama dosta ljudi ih hvali,imaju cak i ekipu za izlazak na teren nisu skupi ako si zainteresovan javi se na PP da ti dam broj

Comment

• etibor
                            CBC Senator
                            • 12.05.2008
                            • 293
                            • Pancevo

Nesto razmisljam, da li je nekako moguce prebazdariti merenje board-a da pokazuje realnu potrosnju. Ili je to nemoguce?
                            A i mnogo mi ovo laze pokazuje 4,6l a realno je 5,5l... Jel moguce da toliko laze board? Mada je i gorivo kod nas lose pa i to utice na proracun potrosnje...
                            Stilo 1.9JTD 16v 140KS

Comment

• comi 1342
                              Moderator
                              • 28.09.2005
                              • 1126
                              • NS
                              • Giulietta ,PUG 106,

Gorivo kod nas više nije loše,naravno ako sipaš eurodizel na proverenim pumpama, po mogućstvu euro 5,tako da to nije razlog razlici u pokazivanju.
                              Da malo banalizujem, osnovna svrha automobila je da te preveze sa mesta
                              A u mesto B,nije to vodomer, da ti što preciznije meri potrošnju. Ako dovedeš motor u savršeno ispravno stanje, znači fabrička kompresija, nove
                              dizne i filteri,nova ili servisirana turbina,EGR, kat, CR pumpa u top formi,
                              gume napumpane, auto opterećen sa 2 putnika,... realna potrošnja bi trebala
                              da se približi ispisanoj.Stilo nema dovoljno parametara da bi bio precizniji,
                              ne beleži potrošnju kad je u leru, iako je bio među onima koji najmanje
                              lažu na nekom Quatrorote-ovom testu, oko pola litre manje od realne.
                              E sad, da ti neko flešuje ECU da ti u startu pokazuje potrošnju od pola
                              litre, možda i ima takvih, ali bi popostupak verovatno mnogo koštao.
                              "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
                              "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• etibor
                                CBC Senator
                                • 12.05.2008
                                • 293
                                • Pancevo

@comi
                                da znas da si u pravu...
                                A koliko mogu da uticu gume 215/45 R17 na potrosnju? Da li moze da "pojede" jedno pola litre vise goriva zbog sirine gume posto mu je fabricka 205/55 R16 odnosno 195/65 R15, ili je ta razlika zanemarljiva (recimo 0,1-0,2l). ???
                                Stilo 1.9JTD 16v 140KS

Comment

Working...
                                X