pomoooc!!!!!! poludecu zbog turbine

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • skyline
    CBC Senator XXL
    • 31.07.2007
    • 3149
    • Cacak

pomoooc!!!!!! poludecu zbog turbine

ljudi, pomagajte, inace cu da ga gurnem u reku

moja ljubav, koja me apsolutno odusevljava kao auto, ima konstantan, sad vec hronican problem

kupio sam auto sa "curenjem" pritiska izmedju izduvne grane i turbine,sto se manifestovalo enormno povecanom potrosnjom, uzasnim manjkom snage na niskim obrtajima, jako kasnim dobijanjem boost-a uz obavezno stucanje na oko 3k obrtaja, sto je na kraju rezultovalo totalnim kidanjem dihtunga

odvezao sam auto u Uzice, gde su to sredili
    nakon toga je auto isao kao san
    linearno vuce, lepo vuce iz niskih, a kad bez stucanja dobije boost, podivlja

medjutim, to je trajalo 7 dana, nakon cega sam ponovo poceo da cujem shishtanje, uz iste simptome u vuchi

to sam ignorisao i resio da idem u Beograd na drift training
    pre nego sam krenuo, primetio sam kapanje vode ispod auta, ali mi je majstor rekao da slobodno vozim

vozeci uz konstantne probleme sa preticanjem, jer snagu imam samo na visokim obrtajima, na 100km od kuce dobijem eksploziju pod haubom nakon cega utvrdim da je puklo neko crevo od hladjenja

saznao sam da je u pitanju cev za dovodjenje vode na turbinu

odvezem auto u Uzice, gde mi srede crevo i opet srede dihtung

opet sam ja tako ziveo u blagostanju desetak dana, mozda i manje, da bi fucking dihtung ponovo popustio, naravno uz gubitak snage na niskim obrtajima i stucanjem prilikom dobijanja boost-a

ubrzo zatim sa slupao auto

limarija je sredjena pre neki dan, ali od kako sam poceo da ga vozim (onako kako reba da se vozi 200 turbo konja ), poceo sam da osecam miris rashladne tecnosti

vec sledeci dan, kad sam krenuo u Kragujevac, na pumpi mi je cev za dovod vode na turbinu ponovo pukla

da napomenem da su prilikom drugog servisa u Uzicu pazljivo obradili povrsinu izduvne grane i turbine, ne bi li bolje nalegao dihtung

epilog
    3 popustanja METALNOG dihtunga i 2 pucanja cevke za dovod rashladne tecnosti
    sasvim dovoljno da mi kaze da je ovo hronicni problem, uzrokovan necim, ali ne znam cime, niti znaju u Uzicu

molim sve ljude od iskustva ( posto ga ja nemam ) da mi pomognu oko trazenja uzroka, jer verujem da su ovi kvarovi samo posledica necega

EDIT: zaboravih napomenuti
    katalizator je skinut, tako da je iskljuceno da on stvara neki otpor izbacivanju gasova
    Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.
  • ale944
    CBC Senator XXL
    • 20.03.2006
    • 1457
    • Beograd

kako je pucala cev za vodu ? pretpostavljam da nije od pritiska...
    ovo mi lici da imas neke vibracije od kojih se popuste srafovi i onda dihtung izgori... jer nema sanse da taj dihtung onako izgori ako su stegnuti srafovi, jednostavno nema sanse... takodje i cev za vodu verujem da je pukla od istih vibracija, jer ne vidim od cega bi drugog...
    ako imas fabricke knjuge od auta proveri da li ti eventualno fali neki nosac ili nesto ... probaj srafove da pecnes (malo zavaris) kad stavis novi dihtung pa da vidimo da li ce opet... to nazalost nece resiti problem pucanja cevi ali neznam sta drugo da ti preporucim...
    http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• skyline
      CBC Senator XXL
      • 31.07.2007
      • 3149
      • Cacak

i ja sam pomislio da je mozda neki nosac motora
      pomislio sam da se mozda motor zakrece pri naprezanjima, te pritom popuste srafovi, a cev se iskrivi
      ali, izduvna grana ima onu mrezicu valjda, tako cenim da turbina ne trpi nikakvo uvijanje
      Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• ale944
        CBC Senator XXL
        • 20.03.2006
        • 1457
        • Beograd

ne, tesko da neko uvijanje moze to da napravi... mislio sam bas na vibracije... npr ako je turbina otisla u debalans...sto se nemoze nazalost proveriti bes skidanja i ispitivanja na stolu...

Comment

• skyline
          CBC Senator XXL
          • 31.07.2007
          • 3149
          • Cacak

kad su mi radili prvu zamenu dihtunga, ujedno su i ispitali turbinu i u perfektom je stanju
          bar su mi tako rekli

Comment

• ale944
            CBC Senator XXL
            • 20.03.2006
            • 1457
            • Beograd

zavisi sta podrazumevaju pod ispitivanjem...ako su je skidali i stavljali na radni sto, onda ok... a ako je samo prstom proverio koliki je luft onda jbg..
            nadajmo se da su je stvarno ispitali ako su rekli, ipak oni vaze za ozbiljan servis...

Comment

• skyline
              CBC Senator XXL
              • 31.07.2007
              • 3149
              • Cacak

pitali su me da li zelim da je kace na sto, kad je vec izvadjena

Comment

• skyline
                CBC Senator XXL
                • 31.07.2007
                • 3149
                • Cacak

vise ljudi mi je na prvu loptu pomenu katalizator i izgleda da su bili blizu

pricao sam sa momkom iz Nissan servisa i rekao mi je da mi je verovatno neki od lonaca na izduvu zacepljen

rekao mi je da zbog toga izbija dihtung i da se turbina greje, pa zbog toga puca i cev za dovod vode na turbinu

sta mislite o toj dijagnozi?

ako je to u pitanju, onda bih se pozabavio izradom protocnog izduva

imate li nekih saveta oko toga
                znam da promer treba biti 3"
                ali mi treba savet oko zadnjeg lonca
                da li ga kupovati ili raditi?
                da li mi treba prednji lonac?
                savet oko kolenaste cevi koja ide sa turbine....

Comment

• zverko
                  CBC Senator XXL
                  • 19.08.2005
                  • 7085
                  • BGD
                  • Audi A4

dodji vamo da ti to cika vlasta namesti. nemoj da kupujes serpe i lonce, covek ce sve da napravi.
                  deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• skyline
                    CBC Senator XXL
                    • 31.07.2007
                    • 3149
                    • Cacak

uh, malo mi to problem, jer mi sad auto ne pali uopste (ne pali kada pukne cev, ne pitaj me zasto jer ne znam), a ne bih radio dihtung i cev, a ostavljao ovakav auspuh

kako izgleda pravljeni zadnji lonac?

Comment

• zverko
                      CBC Senator XXL
                      • 19.08.2005
                      • 7085
                      • BGD
                      • Audi A4

isto ko i tvoj... pa ako ima tamo neko da ti uradi to, onda ok...

Comment

• skyline
                        CBC Senator XXL
                        • 31.07.2007
                        • 3149
                        • Cacak

ne zelim izduv kao moj
                        zelim 3" JDM style full protocni izduv

nesto na fazon ovoga

Comment

• zverko
                          CBC Senator XXL
                          • 19.08.2005
                          • 7085
                          • BGD
                          • Audi A4

kupi brate onda zadnji loonac od inoxa ili uzmi ceo supersprint recimo...

Comment

• TECA
                            CBC Senator XXL
                            • 14.10.2007
                            • 2355
                            • Oz

Skyline,daj ti nama objasni kako su ti tamo pazljivo obradili nalegajuce povrsine grane i turba i od cega su stavljena creva za vodu?Ako su nalegajuce povrsine obradjene kako treba onda moze i bez dihtunga.Ako su stavljena odgovarajuca creva za vodu ,ona su ta koja ce zadnja da puknu!

Comment

• skyline
                              CBC Senator XXL
                              • 31.07.2007
                              • 3149
                              • Cacak

@zverko - ja bih kupio kompletan HKS, al malo mnogo para
                              videcu da mozda kupim zadnji lonac, a ostatak da pravim
                              danas cu otici kod lika koji radi auspuhe, pa cu se konsultovati

@TECA - ne znam, nisam im visio nad glavom kad su radili, a sad je nemoguce videti njihov uradak, jer je jezivo tesno pod haubom + turbina ima zastitni poklopac sa obe strane
                              dakle, ostaje mi da im verujem na rec, a sumnjam da je firma sa takvom reputacijom u regionu nemarno odradila posao

ako nista drugo, onda bar zbog toga da im se ne bih vracao ponovo, jer su prvi put potrosili ceo jedan dan u skidanju , sredjivanju i vracanju turbine, a drugi put cak i dan ipo

a i ovlasceni su distributeri Garett-a, tako da ne verujem da je posao vrljavo odradjen

Comment

Working...
                              X