pomoooc!!!!!! poludecu zbog turbine

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sw.brick
    CBC Senator XXL
    • 09.10.2004
    • 8141
    • Beograd, barajevo-zemun
    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

reci na ovo detaljno i iscrpno objasnjenje sem fuuuck, bem ti turbo
    pa sta mislis zasto na prste jedne ruke mogu da se nabroje u svetu napravljeni pouzdani turbo 4 cilindrasi za citave decenije auto industrije

sredices ti to, samo ti moras najvise da potegnes.

sa slike se vidi da Nisan ima mehanicko osiguranje matica brezona, upravo da onemoguci odvrtanje.

ako je bio pukao brezon, i nije stavljen novi mogu sa 99,999% verovatnoce da napisem a to i smatram, da je dihtovanje bilo nepotpuno i problematicno posle prvog zagrevanja turbo kucista.

isto tako na tom mestu, koliko ja znam dihtung se stavlja od neke vrste"azbesta" ili tako necega sto je vlaknastog sadrzaja kada se protrlja kroz ruke.a koje se nalazi izmedju 2 metalne plocice.

samo zelim da te uvedem u tematiku turbo motora da oni ne trpe improvizacije tipa stapom i kanapom vec zahtevaju vrhunski materijal po kvalitetu da bi pouzdano radili.

isto tako, tu puknutu cev koja je varena koristi ali...uz svest da to nije trajno resenje.

kreni u potregu za originalnim delovima, ugradi po propisu kako Nisan kazei miran si.

koliko vidim, da bi se izvadio turbo mora da se skida kardan sa letve volana. ako su i to skidali u Uzicu proveri kako je vraceno, i da li su postavljeni osiguraci na predvidjenim mestima.

koliko ja vidim, sa slika Nisan je sasvim korektno odradio posao i nema razloga da taj motor ne predje jos mnogo km uspesno.

gde da nadjes delove, i to original i koliko kostaju ne mogu da ti pomognem.

mozda da pitas Reno direktno u Bgd, e mailom tj pismeno ?
    volvo
    945 SE turbo lpg
    344 GL lpg

Comment

• zverko
      CBC Senator XXL
      • 19.08.2005
      • 7085
      • BGD
      • Audi A4

Originally posted by skyline
      znas kako, brdo ljudi se slatko navoza i sa starijim Nissan-ima turbacima, tako da jos necu odustati

moj auto poredim sa nekom opasnom ribom

skupa za izdrzavanje, nemirna je, ne mozes uvek da racunas 100% na nju, ali taaakoo doobro se kreshe
      kolko vidim natrco si na trandzu a ne na ribu i to onu preklapacu... poceo si da zvucis ko alfista a to nije dobro...

u svakom slucaju ja sam preboleo te decacke snove tako da sad jurim samo siguricu nema te ribe koja je vredna mojih para i nerava, takva ne postoji... no, skapiraces i ti vec, nadam se sto pre to bolje...
      deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• gille
        CBC Senator XXL
        • 24.09.2006
        • 593
        • Belgrado

Zverinje Ne mogu opet da te vadim iz zatvora

Comment

• zverko
          CBC Senator XXL
          • 19.08.2005
          • 7085
          • BGD
          • Audi A4

evo bas ti o ovome pricam. pazi ga komsa (bivsi) , jos ni auto nije sastavio a vec se upiso u klub

Comment

• JaMaL
            CBC Senator XXL
            • 14.04.2007
            • 448
            • JaMaL

Pusti ti nas alfiste... znamo mi sta je dobro... a ostali to shvate pre ili kasnije...

salu na stranu... svako nesto voli... i da smo svi isti svet bi bio dosadan...

nego tvoj turbo... kako ti je cika brick lepo rekao... ne vredi stedeti... na turbo motoru pogotovu... ako zelis da imas kvalitetan i pouzdan auto bilo koji... a posebno turbo nikada neces upotrebiti istu maticu 2 puta a kamoli brezon, filter ili dihtung... ali sprecavas gomilu neprijatnih iznenadjenja...

kad jednom nesto dobro uradis to jednostavno radi... svaki put kad uhvatis sebe da pomislis "ma moze to i ovako drzace" uzmi prvi kamen pa hrkljus u glavu...

Comment

• skyline
              CBC Senator XXL
              • 31.07.2007
              • 3149
              • Cacak

@sw.brick - popricao sam juce sa Miskom Suboticem (verovatno ga znate, vozio Feliciju, a sad TT u Hobi-ju), pa cu verovatno sa njim rastaviti sistem, i pazljivo sve sloziti, a nakon toga momentalno ide izrada izduva

sto se tice dihtunga, onaj prvi, koji je pukao je bas takav
              azbest izmedju 2 metalne presovane plocice

pao mi je jedan moguci uzrok na pamet
              pretpostavljam da mi je zadnji lonac u autu
              kao prvo sto je sav zardjao
              kao drugo, cujem sistanje kad dam gas, sto mije dokaz da vazduh ne izlazi na cevi nazad, vec malo pre

ne verujem da se u sistemu stvara neki pritisak koji izbija dihtung, vec pretpostavljam da zbog otezanog izduvavanja u turbo obrtajima, ceo sistem pocije da vibrira

@zverko - ne, ne zvucim kao alfista, moj auto, kada je sve kako treba, zaista ide

ovaj auto stvarno nema ni jednu drugu boljku, tako da verujem da ako resim ovo ( a uveravaju me da ne bi trebalo biti nekih preteranih peripetija), slatko cu se navozati
              Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• sw.brick
                CBC Senator XXL
                • 09.10.2004
                • 8141
                • Beograd, barajevo-zemun
                • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

pao mi je jedan moguci uzrok na pamet
                eto vidis, ti najbolje znas gde bi moglo da bude izvorno poreklo problema.
                na sve sto sumnjas, proveravaj. i opet proveravaj dok ne budes siguran da si suzio razloge i nasao zasto.
                onda to sredi na kvalitetan nacin i miran si dugo godina.
                volvo
                945 SE turbo lpg
                344 GL lpg

Comment

• zverko
                  CBC Senator XXL
                  • 19.08.2005
                  • 7085
                  • BGD
                  • Audi A4

@zverko - ne, ne zvucim kao alfista, moj auto, kada je sve kako treba, zaista ide
                  pa svaki auto kad je sve kako treba ide... a rekoh da zvucis ko alfista jer poredis auto sa zenskom a to sam jos par puta imoa priliku da cujem ali samo od njih.

Comment

• skyline
                    CBC Senator XXL
                    • 31.07.2007
                    • 3149
                    • Cacak

znas kako
                    i g**** se nizbrdo kotrljaju
                    pod ide sam mislio na one koji mogu i uzbrdo

a to poredjenje nije uporedivo sa alfistickim

oni porede sa devojkom sa kojom vode ljubav

a SX poredis sa normalnom devojkom sa kojom mozes da vodis ljubav, a vec sledeceg momenta da imas vruc sex sa rvanjem u krevetu nakon koga izadjes iscrpljen, ali srecan do neba
                    Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• zverko
                      CBC Senator XXL
                      • 19.08.2005
                      • 7085
                      • BGD
                      • Audi A4

al si se prosro... kupi motor hebem te luda...

Comment

• skyline
                        CBC Senator XXL
                        • 31.07.2007
                        • 3149
                        • Cacak

hhee, pa moram da zvucim kao malo nadahnuto
                        a i ti, kao vozac debelog A6 quattra ne mozes da shvatis

a motor necu jer ne moze poprecke
                        u stvari, kad smognem, kupicu i motor, ali samo neki supermoto
                        moze malo i popreko, al moze i po stepenicama i po prirodi i po brdskim putevima i po gradu...

Comment

• sri98
                          Admin od Trpeze
                          • 24.10.2004
                          • 7262
                          • Republic of Konjarnik
                          • Toyota Corolla E 210

Idi ti malo radi na toj turbini, odmori malo od tastature
                          Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• skyline
                            CBC Senator XXL
                            • 31.07.2007
                            • 3149
                            • Cacak

ma, tek od ponedeljka moze ovaj lik da pocne sa rastavljanjem
                            dotad tastatura

mada, nema ni tastature, crko mi komp kuci
                            aaaaaaaa

Comment

• jevrem
                              CBC Senator XXL
                              • 04.11.2006
                              • 948
                              • Smederevska Palanka
                              • A4 2.0TDI quattro

Tebe je bas neki maler poterao. Prvo te auto zeza, sad ti crko komp...
                              Audi A4 2013. B 8.5 2.0TDI quattro 177ks+ABT chip
                              Peugeot expert 2009. 2.0HDI 140ks

Comment

• skyline
                                CBC Senator XXL
                                • 31.07.2007
                                • 3149
                                • Cacak

mogao bih ja posetiti neki manastir

Comment

Working...
                                X