pomoooc!!!!!! poludecu zbog turbine

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zverko
    CBC Senator XXL
    • 19.08.2005
    • 7085
    • BGD
    • Audi A4

mozda bolje da posetis cigan malu kez
    deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• skyline
      CBC Senator XXL
      • 31.07.2007
      • 3149
      • Cacak

i to su mi predlagali
      Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• civi
        CBC Senator XXL
        • 26.07.2005
        • 1492
        • Pozarevac

Ja bi preporucio javnu kucu.... inace sto se tice turbine sta se desava sa boostom tokom opisanih problema(imas merac u kabini) ?
        Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
        - Kako to misliš, kočim?

Comment

• skyline
          CBC Senator XXL
          • 31.07.2007
          • 3149
          • Cacak

Nemam boost meter
          Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• TECA
            CBC Senator XXL
            • 14.10.2007
            • 2355
            • Oz

A,jesi li nasao nekoga da ti poravna te spojeve kad budes rasturio?

Comment

• skyline
              CBC Senator XXL
              • 31.07.2007
              • 3149
              • Cacak

porazgovarao sam sa Miskom Suboticem ( vozi TT-a u hobiju ) i sa njim cu raditi servis

nakon toga skidam izduv, momentalno

Comment

• TECA
                CBC Senator XXL
                • 14.10.2007
                • 2355
                • Oz

Ma kakav servis,jes ti nasao nekoga da ti skine turbo i usis i neku mas.radionicu voljnu da se bakce sa tim ravnanjem,ostaces bez kola mesec dana,zagoreces covece...

Comment

• Type_R
                  CBC Senator XXL
                  • 26.05.2007
                  • 900
                  • Valjevo

vozi TT-a u hobiju
                  Ne bi da se mesam, ali vozac je jedno a mehanicar drugo
                  3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• ale944
                    CBC Senator XXL
                    • 20.03.2006
                    • 1457
                    • Beograd

hehe, ovo me podseti na jedan auto, za koji su pricali kako je extra motor jer ga je uzupcio buca isakov
                    http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• skyline
                      CBC Senator XXL
                      • 31.07.2007
                      • 3149
                      • Cacak

on je mehanicar i to jedan od najboljih u Cacku

pomenuo sam trke da bi znali o kome je rec, a i zato sto je sve svoje automobile on radio

ja mislim da u Cacku ne postoji majstor koji je imao vise kontakta sa sportskim automobilima od njega

Comment

• skyline
                        CBC Senator XXL
                        • 31.07.2007
                        • 3149
                        • Cacak

eh, da se vratim na temu, a najradije ne bih voleo ni da sam je otvarao, ali sta da se radi

juce je napokon turbina odvojena od motora i spustena na zemlju i ne dopada mi se ono sto smo utvrdili nakon vizuelne inspekcije

P.S. unapred se izvinjavam na losim fotografijama, imao sam jako malo vremena, a slikano je mobilnim, iz ruke

prvo se momak ceo dan lomatao sa skidanjem

dok je skidao, primetio je da cev vode nije bila dotegnuta ( da li se odsrafila ili je neadekvatno zategnuta...)

uz moju pomoc, izvukli smo je nekako iz uzasno tesnog prostora i turbina je napokon na zemlji

spolja deluje da je sve ok
                        medjutim, brezoni su odvijeni bez ikakvog napora, posebno 2 do kompresionog kola koja su bila bas labava

turbina je razdvojena od grane
                        umesto sendvic dihtunga, nasao sam obican metalni

ovde je prikaz famoznog spoja na turbinskom delu
                        uokvireno je mesto gde je imao boost leak

isti taj spoj na grani i skidanje brezona, od kojih je jedan sumnjiv, jer je cackano oko njega

na slici se vidi napuklina na grani i pomenuti brezon

malo jasnija slika sumnjivog brezona
                        pretpostavljam da je to brezon koji je napukao jos od kad sam kupio auto i koji je zamenjen prilikom prvog servisa u Turbo servisu
                        ova ostecenja su verujem njihovih ruku delo

nakon toga, uzimamo turbinu u ruke, okrecemo je i za malo da se prevrnem
                        turbinsko kolo ima 2 povece napukline na unutrasnjem zidu

moze li neko od vas iskusnijih da sad malo pribliznije odredi uzrok ovih kvarova
                        da li je u pitanju cev, brezoni, napuklina na grani, vibracije.....

i najvaznije pitanje "what to do"

Comment

• ale944
                          CBC Senator XXL
                          • 20.03.2006
                          • 1457
                          • Beograd

nije napuklo turbinsko kolo nego kuciste (kolo su lopatice)
                          koliko vidim sa slike, unutrasnjost je oblozena keramikom ?
                          ako jeste, onda nemas bas puno toga da uradis, vozi dalje i nadaj se da nece skoro da se odvali parce keramike i polomi lopatice...
                          ako je pukao metal , kuciste, onda je vreme za turbo upgrade

ja i dalje mislim da se radi o vibracijama, pa se zbog toga to sve odsrafljuje. probaj da napravis neko ukrucenje celog sklopa grana-turbina, pa mozda nabodes dobitnu kombinaciju.
                          http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• 206
                            Admin od ispočetka :)
                            • 09.12.2004
                            • 9548
                            • Beograd
                            • 206

Ne verujes sta vibracije mogu da urade...Meni na autu recimo ima ponekad toliko vibracija da se, kad se uhvati rezonancija, izvrcu M12 srafovi iz alternatora osigurani Loctite-om. Na drugim obrtajima uhvati malo drugaciju rezonanciju pa se taj isti sraf zavrne nazad...ludnica.

Ovde je to i slucaj, nema neke sumnje. Ne vidim drugi nacin da ti se brezoni razvrnu i razglave nego od vibracija. Jedino ako nisu ranije osteceni...U svakom slucaju, vibracije prave problem, da li je on vise izrazen zato sto su brezoni oslabljeni, ili je fabricki nosac turba nedovoljan za posao, ne znam, ali jasno ti je sta te ceka...

Skini granu, narezi nove brezone. Ojacaj postojeci ili stavi dodatni nosac turba, ali nosac TURBA, dakle direktno turbo da se oslanja negde na blok recimo, ne preko grane. A sam turbo, bojim se da ces lepo morati da zamenis jer se ovakvo ostecenje ne reparira. Verovatno je i ostecenje nastalo kao posledica pomeranja turba i preteranog vibriranja kad se brezon malo otpusti...Mozes da ides na srecu, pa da teras dok se ne odvali, ali ja licno ne bih...
                            The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• sw.brick
                              CBC Senator XXL
                              • 09.10.2004
                              • 8141
                              • Beograd, barajevo-zemun
                              • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

i najvaznije pitanje "what to do
                              mozda cu biti grub, pregrub ali mog misljenja se ne stidim.

baciti u otpad to sto imas.
                              novo, u smislu bas novo original ili novo kao polovno ali pouzdano ispravno u svemu.

sa ovim sto imas, samo kupujes vreme do sledece havarije.

cini mi se da sam opisao pretpostavke po pitanju turba, ono brezoni, dihtovanje, vibracije itd.

slazem se navodima 206, a ti ne rece da li su bili stavljeni limeni osiguraci na maticama od brezona- oni koji su fabricki predvidjeni na onim slikama koje si ranije postovao.

za neke jeftine precice stapom i kanapom a da posle to funkcionise, ja ne znam.
                              volvo
                              945 SE turbo lpg
                              344 GL lpg

Comment

• skyline
                                CBC Senator XXL
                                • 31.07.2007
                                • 3149
                                • Cacak

osiguraca brezona nije bilo

turbina ima kacenje na blok, ali je izgleda neko (ranije ili prilikom servisa u Uzicu ) izbegao srafljenje brezona na nosacu
                                ili su od vibracija spali

sa ovim likom ciji je servis cu sutra videti sta mi je za ciniti

a sto se tice upgrade-a, bilo kakav upgrade bi podrazumevao novu izduvnu i jos brdo peripetija i troskova, tako da bih razmislio o tome

Comment

Working...
                                X