Sva 4 grejaca sljakaju... Jedina greska na dijagnostici p0400... Klasika kod opela vezano za egr, crevca, el magnetne ventile i sl... Uskoro i kompresija...
U medjuvremenu, prekljuce, juce, danas, temperature od -2 do par stepeni u plusu na pola kljuca pali i lepo radi...
EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T
Samo prve serije tog modela imaju elektricnu transfer pumpu koja dovlaci gorivo iz rezervoara do pumpe Visokog Pritiska,a posle su je iz ko zna kojih razloga prestali ugradjivati tako da sama pumpa VP dovlaci gorivo iz rezervoara.Problem je 99% od filtera do pumpe VP veoma cest kod 2.0 i 2.2 dti astre i vectre,a resava se ugradnjom te el. pumpe pre filtera .Kada se ugradi el.pumpa skoro odmah pokaze curenje nafte na vodu do pumpe VP ili na samoj pumpi VP.Cena te el. transfer pumpe je oko 30-40 evrica a ugradnja je laka.
P.S.Mora da se pazi na pritisak el .pumpice ,ne sme da bude preko 0.6-0.7 bara
Merenje kompresije nije jos odradjeno... Majstor u SDu kod koga odlazim je stalno nesto zauzet a za BG mi se ne ide samo zbog toga... Javljam rezultate u svakom slucaju...
chaboo druze imas li neku fotku kako to izgleda na tim starijim modelima... Vectra B je pocela 96 ako se ne varam a ova moja je 98...
EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T
3 klinca, celodnevna jurnjava sa njima, majstori ko majstori, stalno u guzvi... Kompresija jos nije merena, motor pali ko zmaj...
Komsija koji je "pumpadzija" na NISovoj pumpi je u vreme kad sam ja imao problema sa paljenjem takodje muku mucio sa svojim C3 i 1.4 dizelasem... Verglanje po 10ak min da bi na kraju nekako upalio i uz brundanje od par minuta nekako slozio rad na kraju... Ne znam da li sam njega spomenuo ranije...
Juce ga sretnem u hodniku zgrade i znajuci za moje muke pocne da mi prica o dozivljaju sa pumpe... Kaze dosao lik na pumpu sa Renault valjda lagunom 2013 god i hteo da ih pobije... Pre nedelju dana natankirao ga sa onim skupljim dizelom, ultra D valjda i otisao sa zenom i detetom na Kopaonik... 3 dana nije palio auto i treci dan truba... Koliko sam pratio vesti proteklih dana mislim da ni tamo nije bilo nesto extra hladno, jedno 5-6 u minusu... Kresnuo ga i posle 200m se ugasio i nema sanse da ga upali... Vergla i nista... Nekako je nasao neku garazu, odslepao ga do nje i posle 2 sata u toplom kresnuo ko od sale... Kaze nikad nije sipao gorivo sa strane osim na pumpi... Haos napravio, zvali sefa pumpe da dodje od kuce, svadjali se, pisao neku zalbu, trajalo to jedno sat vremena...Samo jos milicija falila... Srbija jbga...
I aj sad ti budi pametan...[emoji53] A komsija mi kaze, veruj mi brate mi na pumpi nista ne muvamo, sipamo to sto nam isporuce... Pa i on sipa covek tu gde radi pa ga je zezao auto...
Comment