Re: PEUGEOT 307 HDI 2004 110 KS - FAP filter !?
Zbog pritiska u turbini pali ESP i ASR?Pitaj ga da li on zna sta znace te skracenice i da li moze da objasni kako je dobio taj podatak (mozda ima nov aparat za dijagnostiku,zavuce prst u auspuh i vidi dal je pukla soferka).Nemoj da te neko zeza ko nema pojma sta radi,ispasces gori od njega jer mu verujes.
Trazi majstora da ti popravi auto a ne obucara.
Zbog pritiska u turbini pali ESP i ASR?Pitaj ga da li on zna sta znace te skracenice i da li moze da objasni kako je dobio taj podatak (mozda ima nov aparat za dijagnostiku,zavuce prst u auspuh i vidi dal je pukla soferka).Nemoj da te neko zeza ko nema pojma sta radi,ispasces gori od njega jer mu verujes.
Trazi majstora da ti popravi auto a ne obucara.
Imam aditiv u rezervoaru, ne prijavljuje mi nista vec duze vreme (ne znam smem li ovo da izgovorim glasno zbog malera). Ne znam da li je to posledica toga sto sam menjao dva elektroventila i neki senzor poklopca rezervoara, ali sad je ok, da kucnem u drvo. Anti pollution fault se javlja dakle po vise osnova - ne mora da znaci da je filter otisao. Dakle - ne pomisljati odmah na najgore.
Bio sam u peugeotovom servisu i oni su mi dodali litar aditiva, rekli su nesto vezano za fap filter da nije uredu,nista konkretno,mijenjali nekakve senzore, i nista, da bi mi nakon toga otisal turbina, turbinu sam zamijenio. Problem je sto mi kad upalim auto pise antipolusion fault i to se odmah gasi, ali na bordu uvijek stoji upaljen znak u obliku pipe i kada ugasim auto tek onda se pali ventilator koji mi izvuce akumulator.Ventilator se pali i kada idem na jako kratke destinacije tipa 2-3 kilometra.Interesuje me da li je to sve povezana sa fapom i kako se moze rijesiti? Inace kod mene auto ide bez ikakvih blokada i ogranicenja u obrtajima sto je jako cudno, da li postoji mogucnost da je prethodni vlasnik dao ukloniti fap? Izvinjavam se na opsirnosti
Comment