Koliko cajger laže

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Damjan156
    CBC Senator XXL
    • 07.01.2008
    • 568
    • Beograd

Originally posted by Bane®
    Originally posted by Damjan156
    Ljudi ne može obični GPS da pokazuje tačnu brzinu.Za to je potrebno 8 SATELITA.Zato postoji "race logic" sistem koji se instalira na GPS,takve koriste ovi iz Auto bilda i ostali što testiraju performanse automobila.
    A zbog čega mora 8 satelita i zašto je race logic potreban radi čitanja brzine kretanja?
    Pa verovatno je potrebno 8 satelita i race logic softver zato što je potrebna i velika tačnost merenja brzine.Naime potrebno je znati da li auto ide 408 ili 408.34km/h?A auto pri brzini od 400km/h prelazi 144 metra u sekundi.Ako ti misliš da je tvoj GPS precizan u kilometar onda OK.
    Strauli motorsport
    Moja Alfa

NIŠTA NIJE TVRDOGLAVIJE OD EMOCIJE

Comment

• Bane R
      CBC Senator XXL
      • 27.03.2006
      • 1769
      • Beograd

Šta si ti sad rekao da mi je znati. Zašto je uopšte nekome bitno da li auto pri 400 ide 400 ili 400,38. Konvencionalni GPS uređaji su jako, jako dobri za merenje brzine kretanja. Problem je što rade osvežavanje podataka na svaki sekund i to nema veze sa satelitom niti sa brojem satelita, nego isljučivo sa uređajem, odnosno njegovim čipom i hardverom koji obrađuje podatke. To što autobild koristi neku drugu tehnologiju, čipove i algoritme, nije uopšte zbog trenutno brzine kretanja, već zbog drugih stvari.

I auto pri 400 na sat ne ide 144, nego 111 metara u sekundi...

Comment

• dekideki
        CBC Senator XXL
        • 26.07.2005
        • 1914
        • Beograd

155 laze pa ubija. uzeo sam bio neki dan Garmin i nije mi bilo dobro koliko mashi cajger u odnosu na stvarnu brzinu merenu uz pomoc GPS-a.

isto kao u onom slovenackom testu o 155. nisam pisao ali koliko se secam bilo je i gore od toga...

.

Comment

• Darth Nihilus
          CBC Senator XXL
          • 13.04.2005
          • 417
          • Srbija, Paracin

Moja bivša 145 1.4TS je pokazivala razliku u odnosu na GPS manju od 2km/h.
          Do not underestimate the power of the Dark Side

Comment

• Damjan156
            CBC Senator XXL
            • 07.01.2008
            • 568
            • Beograd

Šta si ti sad rekao da mi je znati. Zašto je uopšte nekome bitno da li auto pri 400 ide 400 ili 400,38. Konvencionalni GPS uređaji su jako, jako dobri za merenje brzine kretanja. Problem je što rade osvežavanje podataka na svaki sekund i to nema veze sa satelitom niti sa brojem satelita, nego isljučivo sa uređajem, odnosno njegovim čipom i hardverom koji obrađuje podatke. To što autobild koristi neku drugu tehnologiju, čipove i algoritme, nije uopšte zbog trenutno brzine kretanja, već zbog drugih stvari.

"Pri 400km/h auto prelazi 144m/s"
            Kreteni ovi iz Auto bilda su tako napisali a ja nisam proveravao,a da bi prelazili 144m/s trebalo bi da idu 518.4km/h

Pa poenta ovoga što sam ja napisao je da ako sigurno i tačno želiš znati koliko ti auto ide,nećeš saznati sa svojim GPS-om,već za to postoje drugi,posebni uređaji.
            A auto bild ih koristi iz razloga što njihovi uređaji imaju mnogo veću brzini ažuriranja podataka o brzini,samim tim da bih mogli da izmere tačno ubrzanje i druge bitne karakteristike.
            A brzinu od 400 sam naveo jer se radilo o testu najbržih automobila na svetu gde ta razlika od pola km/h znači razliku između prvog i drugog.

Takođe posedujem GPS Galeb GND002 i čak i kada održavam konstantnu brzinu konkretno 120 on nekada pokazuje od 2 do 8km razlike u odnosu na onu na brzinomeru i to što ažurira poziciju svaki sec i nije neka tačnost.
            Strauli motorsport
            Moja Alfa

NIŠTA NIJE TVRDOGLAVIJE OD EMOCIJE

Comment

• acasmc@200sx
              CBC Senator
              • 30.01.2007
              • 282
              • Mladenovac
              • BMW F31 320d

meni 146 1.6 T.S. pokazuje 6km/h vise do 120km/h. tacnije 120km/h na satu je 114km/h na navigaciji!
              nikad ne vozim brzo, dok me ne pretekne Skoda Octavia karavan 1,9TDI

Comment

• byMaX
                CBC Član
                • 29.07.2008
                • 72
                • Beograd

Ljudi ne može obični GPS da pokazuje tačnu brzinu.Za to je potrebno 8 SATELITA.Zato postoji "race logic" sistem koji se instalira na GPS,takve koriste ovi iz Auto bilda i ostali što testiraju performanse automobila.
                A zbog čega mora 8 satelita i zašto je race logic potreban radi čitanja brzine kretanja?
                Ako se neko razume u GPS, to je BaneR
                www.benchmark.co.yu/forum
                Benchmark Hardware Community

Comment

• byMaX
                  CBC Član
                  • 29.07.2008
                  • 72
                  • Beograd

"Pri 400km/h auto prelazi 144m/s"
                  Kreteni ovi iz Auto bilda su tako napisali a ja nisam proveravao,a da bi prelazili 144m/s trebalo bi da idu 518.4km/h

Pa poenta ovoga što sam ja napisao je da ako sigurno i tačno želiš znati koliko ti auto ide,nećeš saznati sa svojim GPS-om,već za to postoje drugi,posebni uređaji.
                  A auto bild ih koristi iz razloga što njihovi uređaji imaju mnogo veću brzini ažuriranja podataka o brzini,samim tim da bih mogli da izmere tačno ubrzanje i druge bitne karakteristike.
                  A brzinu od 400 sam naveo jer se radilo o testu najbržih automobila na svetu gde ta razlika od pola km/h znači razliku između prvog i drugog.

Takođe posedujem GPS Galeb GND002 i čak i kada održavam konstantnu brzinu konkretno 120 on nekada pokazuje od 2 do 8km razlike u odnosu na onu na brzinomeru i to što ažurira poziciju svaki sec i nije neka tačnost.
                  Veruj mi da ti GPS-ovi poput Galeba, Vivaxa i sl. su potpuni krševi. Meni su x puta (tokom "testiranja", inače imam Mio Moov 330) prijavljivali da imam 150 metara do skretanja, a ja skrećem za bukvalno 20-ak metara i to na NBG. Sutradan, na tom istom mestu ne pogreši uopšte. Što je najgore, nije do mapa, jer te iste mape imam i u Mio-u koji ne greši... Ne znam tačno do čega je, jer bi oba trebalo da imaju SirSTAR III čipset...
                  www.benchmark.co.yu/forum
                  Benchmark Hardware Community

Comment

• deki-ascona
                    Bio nam je drug! RIP
                    • 10.04.2007
                    • 2118
                    • NI , Trosharina

Re: Koliko cajger laže

Drugar ima vektru 1.6s, na njoj je su gume 175/14 , a cajger mu laze tako da kad ide 50 u stvari ide 40. jel moze to da se popravi nekako i ko to radi? Ili samo da stavi vece gume?

pozdrav
                    Originally posted by Valent Vudriga
                    ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                    Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• st15i
                      CBC Član
                      • 31.01.2014
                      • 32
                      • UE
                      • 106

Zna li neko princip rada cajgera. Pretpostavljam da meri na osnovu obrtaja motora ili okretaja tockova? Meni konstantno frlja 8 km brze nego sto stvarno idem. Ne verujem da ga fabricki podesavaju da toliko odstupa. Mora biti da se kod mene jos nesto potrefilo.

Comment

• sri98
                        Admin od Trpeze
                        • 24.10.2004
                        • 7262
                        • Republic of Konjarnik
                        • Toyota Corolla E 210

mogu da ga podese kako hoce, samo ne sme da pokazuje manje
                        Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• st15i
                          CBC Član
                          • 31.01.2014
                          • 32
                          • UE
                          • 106

ok, to sam cuo i najverovatnije i jeste tacno. Ali pored toga me zanima da li mogu na to uticati obrtaji motora. Imam nekih svojih sumnji u tom pogledu.

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Kad bi utcali obrtaji motora onda bi kad stoji vozilo mogao ići i dvesta na sat ako pedaliraš do patosa... To bi bilo malo čudno...
                            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• st15i
                              CBC Član
                              • 31.01.2014
                              • 32
                              • UE
                              • 106

Mozda ne meri u leru Inace, jeste u neku ruku malo cudno da i obrtaji tu imaju neku ulogu ali sam cuo vec negde da brzinomer izmedju ostalog meri i obrtaje

Comment

• Dora
                                Nadzornik!!!
                                • 24.10.2004
                                • 17451
                                • Novi Sad
                                • FIAT

Vidi, ja sam čuo da mrtav konj može da prdne ali neko mora da mu skoči na stomak. Sad da li je to istina ili legenda, presudiće istorija...
                                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                                X