Podizaci stakla za automobile

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Williams
    CBC Senator XXL
    • 07.02.2006
    • 556
    • Beograd- Cerak

El. podizaci stakala

Problem je kod drugara na Fiatu Bravo 1.6 16v, prozori mnogo sporo idu gore/dole. Prozor ne zapinje nigde i ide konstantnom brzinom. Da li je neko imao slican problem?

Comment

• Stilo Abarth
      CBC Veteran
      • 24.04.2007
      • 134
      • NS

Oslabio motor, probaj da podmažeš.

Comment

• bokija
        CBC Senator XXL
        • 25.01.2008
        • 640
        • Beograd

Originally posted by Stilo Abarth
        Oslabio motor, probaj da podmažeš.
        Meme zeza desni,mislim da je sajla procvetala pa zapinje u buziru,morace da saceka lepo vreme pa da mu prospem creva.
        I'm not beautiful,but I'm stupid

Comment

• Williams
          CBC Senator XXL
          • 07.02.2006
          • 556
          • Beograd- Cerak

Onda najbolje da rastavi pa da proba da podmaze, mada sumnjam da ce imati efekta. Jel zna neko cenu polovnih motora ili onih univerzalnih sa buvljaka?

Comment

• bokija
            CBC Senator XXL
            • 25.01.2008
            • 640
            • Beograd

Originally posted by Williams
            Onda najbolje da rastavi pa da proba da podmaze, mada sumnjam da ce imati efekta. Jel zna neko cenu polovnih motora ili onih univerzalnih sa buvljaka?
            Elektro motori ne mogu da izgube snagu,mogu samo da izgore i kraj.Zamena pokretnih delova mehanizma ili njihova reparacija ili samo ciscenje bi mogli dati neke rezultate.Sve u svemu svodi se na to da treba raskupusati ceo mehanizam i zatim sklopiti deo po deo i pri tome ga ocistiti podmazatii naravno pravilno montirati nazad.Nesreca sa Bravom je sto ima stakla ko hotel Interkontinental,a pri tome su sva stakla velika.Sam motor samo ocistiti i proveriti hilzne.Nevolja je sto prvo mora sve da se raskupusa a onda da se juri neki deo ako fali.U glavnom se rascveta sajla u buziru pa koci motor.E da je to obocno parce sajle,ni brige,nego obicno na krajevima ima nutove ili navoje pa moras da juris originalni deo....

Comment

• milannik
              CBC Senator XXL
              • 23.12.2004
              • 1455
              • Niš

El moze neka slika kako izgleda ta sajla. cini mi se da smo odradjivali nesto za fiate?

Comment

• lukag
                CBC Član
                • 21.12.2007
                • 23
                • Beograd

dobro operi buzir sajle to je lako obicno ga isprskaj WD-om a onda ga podmazi sa nekom finom mascu ako ima neko da ti da mast za spojnicku itd i obavezno proveri da li su nosaci u svojim rupama da nisu nategnuti pa prave otpor motor dok radi radi i neslabi onda se pregreje i rikne nemoj da stavljas univerzalce motori sa mehanizmom nisu skupi 30 eu

Comment

• milannik
                  CBC Senator XXL
                  • 23.12.2004
                  • 1455
                  • Niš

Nemoj da ga mnogo podmazujes, nalepice se prasina i zaribace

Comment

• bokija
                    CBC Senator XXL
                    • 25.01.2008
                    • 640
                    • Beograd

Originally posted by milannik
                    Nemoj da ga mnogo podmazujes, nalepice se prasina i zaribace
                    U stvari oprati naftom i natrpati puno masti u buzir,prljavstina ne moze da udje.To sto ti zoves prljavstinom je stara mast i produkti trenja sajle i buzira.Takve stvari se najbolje podmazuju vazelinom jer nije agresivam prema legurama od kojih su ponekad nacinjeni zavrseci sajli.Doduse malo je tesko naci vazelin kod nas svi trpaju litijumsku kenjadzu.

Comment

• milannik
                      CBC Senator XXL
                      • 23.12.2004
                      • 1455
                      • Niš

Ma nema stare masti unutra, nije je ni bilo. Veruj mi to je prasina, bavim se tim sajlama godinama

Comment

• bokija
                        CBC Senator XXL
                        • 25.01.2008
                        • 640
                        • Beograd

Ma nema stare masti unutra, nije je ni bilo. Veruj mi to je prasina, bavim se tim sajlama godinama
                        Blak,onda jeto od trosenja sajle i buzira a to je jednako veca rupa a to je opet uvijanje sajle u svim pravcima sto znaci da sajla zaprecuje i koci samu sebe u buziru.Ja cu moja vrata da razbucam ovih dana,samo da nije napuko buzir ili sajla,sve ostalo se moze resiti.

Comment

• milannik
                          CBC Senator XXL
                          • 23.12.2004
                          • 1455
                          • Niš

Slikaj kad rasturis i posalji mi slike. Mislim da mozemo da uradimo i sajlu i buzir

Comment

• bokija
                            CBC Senator XXL
                            • 25.01.2008
                            • 640
                            • Beograd

Slikaj kad rasturis i posalji mi slike. Mislim da mozemo da uradimo i sajlu i buzir
                            Slikacu se.Vec sam skidao tapacirung sa desnih vrata zbog drugih stvari,ali bilo je hladno da bi se baktao sa podizacima stakla,a i nisam imao lepka da bi vratio zvucnu izolaciju.Tapacirung se lako skida ali treba paziti na gornju stranu jer hoce da se pocepa kad se vadi iz zleba ispod stakla.

Comment

• detritus
                              CBC Član
                              • 12.04.2008
                              • 20
                              • BG

Podizac prozora

Pre neki dan je prestao da mi radi motor prozora vozacevog stakla, tek onako, odjednom, radio je normalno, nije se mucio sa dizanjem, niti je ranije prestajao da radi.
                              Sad, cini mi se da je bas motor u pitanju, jer se pritiskom na prekidac cuje "klik" u vratima, odn cuje se da struja dolazi do motora ali nema nikakve reakcije

Interesuje me, da li se nekom javljao ovaj problem, ako jeste da li je jedina opcija zameniti motor ili postoji alternativa. I ako neko mozda zna cenu novog motora?
                              Hvala

Comment

• deki-ascona
                                Bio nam je drug! RIP
                                • 10.04.2007
                                • 2118
                                • NI , Trosharina

Za pocetak skini tapacir , pa dovedi struju na motorce da vidis da li reaguje.

A kad bi znali koji je auto u pitanju lakse bi bilo i trazenje motorceta.
                                Originally posted by Valent Vudriga
                                ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                                Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

Working...
                                X