Podizaci stakla za automobile

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Transporter
    CBC Senator XXL
    • 12.03.2006
    • 568
    • Avala BGD

Re: Podizač prozora na jedan klik

Kod BMW-a ima dva klika tj kad stisnes malo jace i zadrzis sekund onda zatvara ili otvara do kraja !
    Mozda je tako i kod vas ...

Comment

• dario opel kadett
      CBC Senator XXL
      • 22.09.2008
      • 373
      • ljeskovica

to ja i kazem da proveri,a upravo taj sistem mi je kod drugara na alfi (2002).-danas proverio.
      Na plin se kuva,na diesel se grije,a na BENZIN se VOZI!

Comment

• deki74
        CBC Veteran
        • 03.02.2008
        • 139
        • Beograd

Ajde da se i ja nadovezem.Ovaj prekidac koji je na slici po meni je identican taster prekidacu iz golfa dvojke i ako je tako onda je to stari tip tastera koji je predvidjen za veliku struju jer podizaci znaju preko zime da povuku i preko 30 ampera.Sto znaci da on nema mogucnost automatskog spustanja a da bi to imao treba ti sklop koji ce monitorisati taster pa ako recimo stiskas na kratko motori ce se tako i ponasati a ako zadrzis malo duze onda ce odraditi automatski e sad gde to da nadjes ,moj savet ti je da uzmes komandnu kutiju sa passata b3 ima ih po otpadima koliko hoces cena je tu do 30 eura i samo ti je bitno da ti uz kutiju daju i pripadajuce konektore i uz male prepravke na instalaciji dobices to sto hoces.

Drugi ispravniji put je da se raspitas da li uoopste na 164 podizaci rade automatski pa ako postoje takve verzije onda da juris njih po otpadima jer je originalno resenje uvek bolje.

Trece resenje je kupovina univerzalnog modula za el prozore.Automatic Power Window Closer Rollup 2/4/5 WIND APWC05

Comment

• Tihomirce
          CBC Senator XXL
          • 06.09.2008
          • 443
          • Arandjelovac

Da , moj prekidač je klasičan taster i ništa drugo , ne znam gde se nalazi taj modul-kontroler prozora ,
          mislio sam da je neko radio sa tim pa da me posavetuje gde da pogledam ,
          mada sumnjam da moj auto ima , al 91/92god ima sigurno .

Comment

• astrafan
            CBC Senator
            • 08.05.2005
            • 221
            • BG - PA

Podizac Nissan Primera 2003

Smotao je sajlu, otisao sam kod bobana, zamenjena, al oni sami klizaci, plasticni su se spolomili, ne znam sta da radim, traze mi 200e za polovan... neko ima neku ideju za nesto jeftiniji popravak
            .. just fun, nothin more..

Comment

• milannik
              CBC Senator XXL
              • 23.12.2004
              • 1455
              • Niš

Re: Podizac Nissan Primera 2003

Odi kod nekog ko vari plastiku, ja stalno nosim te klizace i obicno ih dobro okrpre
              Btw. koliko uzimaju za sajlu?

Comment

• astrafan
                CBC Senator
                • 08.05.2005
                • 221
                • BG - PA

dal verujes samo 1000 din, znaci savetujes mi plasticara, da se dobro to odradi,a?

Comment

• milannik
                  CBC Senator XXL
                  • 23.12.2004
                  • 1455
                  • Niš

Mozda je 1.000 malo jaca cena, ali nista preterano
                  Ma da, samo dobar plasticar, uradice ih bez problema, neznam kako su cene po bg-u, meni po 200 dinara uzimaju za to varenje

Comment

• astrafan
                    CBC Senator
                    • 08.05.2005
                    • 221
                    • BG - PA

1000 za zamenu sajle? znam dosta dobrog plasticara...

Comment

• zeronenad
                      CBC Početnik
                      • 25.11.2008
                      • 3
                      • Kraljevo
                      • Opel Kadett

Podizaci daewoo nexia

Ima li neko ideju gde da nabavim podizace za nexiu SA 5 Vrata???Ako imate neki broj, otpad...

Comment

• milannik
                        CBC Senator XXL
                        • 23.12.2004
                        • 1455
                        • Niš

Primera radi, u Nisu u jednoj firmi (necu da kazem kojoj) zamena sajle i sklapanje mehanizma (sa popravkom, ako je potrebna) je 500-600 dinara, a ukoliko je potrebno varenje plasticnih klizaca to je jos 200 dinara plasticaru
                        Aj, pa javi sta si uradio

Comment

• vladeta
                          CBC Član
                          • 15.03.2006
                          • 37
                          • Mladenovac

Re: Podizaci stakla

Pozdrav dobri ljudi,

Imam Golfa III TDI sa GT opremom. Kada sam kupio auto, zadnji podizaci su bili iskljuceni (bivsi vlasnik kaze da su hteli samo da se spuste a nisu hteli da se podizu, mikro prekidaci tako i reaguju, cuje se klik za dole ali za gore nista) a prednji su mi crkli pre 2 meseca. Prvo je poceo od suvozava da trokira i krklja a onda je i sa vozaceve strane isto tako. Sad se samo cuje cak i npr. kad je auto na leru i kad se stisne prekidac opadne broj obrtaja i auto samo sto se ne ugasi, dostra struje povuce.
                          Posto citam da se ovde ljudi zale za takve stvari da li mogu da dobijem neki savet sta da radim?
                          Vidim da se pominje Boban sajla a ima i ova firma u Nisu. Ja sam iz Beograda.

Izvinjavam se na smetnji
                          ... flying in a B16A2 ...

Comment

• etibor
                            CBC Senator
                            • 12.05.2008
                            • 293
                            • Pancevo

Ako se na dole cuje click, a na gore ne, onda je najverovatnije crko mikroprekidac... A to sto povuce struje k'o lud, znaci da je skoro kratak spoj kada pritisnes prekidac. Znaci ili prekidac ili je motoric preopterecen.
                            Najbolje kod elektricara.
                            Pozdrav...
                            Stilo 1.9JTD 16v 140KS

Comment

• vladeta
                              CBC Član
                              • 15.03.2006
                              • 37
                              • Mladenovac

Zmaci da sumiramo, crkla su mi sva 4 podizaca. A ja sam natenane opisao sta i kako se desava/lo.
                              Imate li da preporucite nekog dobrog elektricara?
                              E da, sto se tice tih zadnjih, prekidaci su izgleda egzotika jer jedno vreme sam ih trazio ali nisam nasao, nalaze se kod komandi za ventilaciju i ostalo...

Pozdrav.

p.s. Najverovatnije idem sutra kod Bobana sajle, samo neznam koje im je radno vreme subotom, na sajtu nista ne pise.
                              ... flying in a B16A2 ...

Comment

• dandy
                                CBC Senator XXL
                                • 09.12.2005
                                • 513
                                • Bijeljina-Beograd Medakovic

Drugar boljka golfova uopste su te sajle u podizacima, ako je pocelo da krklja trebao si odmah da mijenjas sajle, jer sada ako je zablokiralo skroz, velika je sansa da si i kotur sa kanalicama za sajle deformisao tj da su sajlice zeznule kanale po kojima se motaju,,,,

samo zamjena sajli i nije neki problem, samo je potrebno dobro namotati sajle na kotur, ali je malo problem naci nov kotur,,,provjeri mozda imaju u gestu, povremeno su dobijali,,,,i inace se jako tesko nalazi,,,
                                ostaje varijanta nekog polovnog, ali problem na otpadima sto niko nece da rastura podizac zbog toga,,,
                                pasuje ti i od mehanickog i od elektricnog modela, doduse vidio sam dva tipa mehanickog i jedan mora malo da se prepravi ali moze da se upakuje da radi kako treba...

I mislim da boban sajla tj oni radnici kod njega nece da prodaju sajlice,,,,kao moraju oni i da ugrade, za sta traze par hiljada dinara...,,par slucajeva je bilo da su tako otjerali musterije, a sajlice su oko 600 dinara komad,,,

Comment

Working...
                                X