Podizaci stakla za automobile

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Corsa
    CBC Senator XXL
    • 22.09.2005
    • 450
    • Beograd

Kako ostali vlasnici SEAT-a stoje sa podizacima?Meni je na oboje vrata pucala sajla,koja ima samo u Poresu za "sicu" od 9000 dinara

Comment

• milannik
      CBC Senator XXL
      • 23.12.2004
      • 1455
      • Niš

Kolko bre?
      Daj bre, pa to mi pravimo za par stotina dinara, ako je klasicna pletena sajla (ne perlice), napravili gomilu komada za vagove, i svi rade.

Comment

• Corsa
        CBC Senator XXL
        • 22.09.2005
        • 450
        • Beograd

Ne znam razliku izmedju perlica i pletene,ali prvi put kada je pukla sam otisao kod coveka na Visnjckom putu,kod Exkalibura,napravio mi je sajlu,koja je se smotala posle 2 spustanja.Problem je izgleda u onom plasticnom delu,na koji se sajla mota.Jedino je u Porseu bila da se kupi druga fabricka i kostala je prvi put 9000 ,a drugi 8600.

Comment

• ibiza
          CBC Senator XXL
          • 16.03.2005
          • 304
          • Beograd
          • Renault clio sport 172

Originally posted by Corsa
          Kako ostali vlasnici SEAT-a stoje sa podizacima?Meni je na oboje vrata pucala sajla,koja ima samo u Poresu za "sicu" od 9000 dinara
          Meni se to nikada nije desavalo ni na jednom Seatu.Pokusaj polovno da nadjes mislim da ti odgovara od Pola.

Comment

• Corsa
            CBC Senator XXL
            • 22.09.2005
            • 450
            • Beograd

Problem je resen i nadam se da se vise nece desavati.Ako ne daj Boze bude frke,pokusacu od Pola,hvala na savetu.

Comment

• dandy
              CBC Senator XXL
              • 09.12.2005
              • 513
              • Bijeljina-Beograd Medakovic

malo zakasnih ali ne mari.
              POdizaci za golfa mk3 pola i seata te generacie su isti, unakrsna sajla sa 2 nosaca.
              rak rana plasticni kotur u motalici, bilo da se radi o elektro ili o mehanickom sistemu.
              takodje i sajle su jako osjetljive pa kada oni plasticni nosaci malo popuste vrlo brzo se prekine i sajla
              U pitanju je obicna predena sajla sa zavrsetcima sestougaonik

Ima da se uzme u Over driveu u jajincima znam sigurno jer je drugar uzeo prije par dana 25e komad oko 60e elektro.
              ima i kod onog lika u batajnici sto drzi seata ali on bije po usima kod njega je elektro oko 100e

Comment

• oooo quattro
                CBC Veteran
                • 01.08.2007
                • 126
                • Zrenjanin

vw

Da li neko zna gde i pošto mogu da nađem podizače za Golfa 2? Trbaju mi samo motori, ostalo imam.
                Inače što se tiče alarma i cb, cb je oko 20eur po vratima, s´ tim da za gepek vrata kosta 30, i sve to sa daljincem naravno.

Comment

• g60
                  CBC Senator XXL
                  • 20.10.2006
                  • 1011
                  • Vrachar je majka ;)

Pre nekoliko godina su bili na bubnjaku podizachi za gnoja2 - 20 evra komad. koliko se secam polovni...
                  Ne mozes da ih kupish bez sajli. Mora sve komplet a kad ih vidish, sve ce ti biti jasno. U principu gadjaj da kupish sa nekog stranca koji se prodaju u delovima da vidish dal rade uopste na autu jer moze da te salomi da morash da i servisirash a to je 2500 dindzi po podizachu. Garancija pola godine, znaci nema Otegne se sajla pa pukne podizach
                  Uz sve to ti treba instalacija i dva prekidacha koje sam ja platio josh 10 evra sa ugradnjom.

Ugradnja centralne brave na gepek i povezivanje na postojeci alarm je 15 evra. Ista cena je i za vrata. Koliko ja znam... Ako ti alarm nema slobodan kanal, moze na mali prekidach

Comment

• dandy
                    CBC Senator XXL
                    • 09.12.2005
                    • 513

ajd da se umijesam, radim sa tim cudima vec par godina i situacija je sledeca, sto se tice alrma i centralnih, tu sam izucio zanat i radim sve od daljinskog otvaranja vrata do startovanja motora daljinski sve zavisno od centralne konzole...
                    sto se tice podizaca....na golfa 2 se mogu na obican ram ugraditi motori, samo treba malo prepravki ali rade, bar sam jedn 10 kompleta prepakovao.....
                    motori su kao sto rekose oko 20-40e po komadu na b potoku, mozes naci i sa ramom i bez....
                    preporuka je da se stavi novi ram uvijek jer kosta za mehanicki podizac oko 650 dinara a rak rana kod golfa 2 je plastika koja ide po ramu, ona kada se istrosi od rada prozor neravnomjerno ide gore dola i zaglavljuje....zato ja uvijek praktikujem stavljanje novog rama i prebacivanje motora koji ako se dobro usteluje radi besprekorno....

Inace postoje i univerzalni kompleti sa motorima koji pasuju na skoro sva auta ali ne moze se naci iole dobar ispod 120e za 2 vrata. uzimao sam i one po 30, ali rade par dana i ili crkaju ili pucaju perlice, ili vec neko sranje ali da rade neko duze vrijeme, e to ne mogu.....

Evo danas sam rasturao podizac od golfa 4,,,,,sranje nevidjeno a cijene zakivaju...fucking dvije plastikice slikacu ih sutra koje su u stvari drzaci prozora i velicine kao kutija sibica kostaju ni manje ni vise vec 1800 dinara.,.....grom ih spalio, a cijeli podizac za golfa je 650.......

I kod golfa 4 i golfa 3, pola , seata svima je problem onaj tockic u sredini koji namotava sajlu,i oni plasticni prevoji za sajlu na samim ramovima, to je rak rana izgleda bar po meni namjenski ostavljena tako, jer to je vrlo lako moglo da se sredi jos pri projektu, ali kako fabrika da kaze imam los podizac, ovako kazu ma to je komadic plastikice i to ne moze da ne navede kao neki znacajan problem i neispravnost a skupo ko sam djavo.....
                    i kod svih isto puca, pukne ta plastikica podizac smota sajlu i eto stete

Comment

• g60
                      CBC Senator XXL
                      • 20.10.2006
                      • 1011
                      • Vrachar je majka ;)

E dobro je kada ima da se kupi ta plastikica ali kod mene nije bilo i morao je nov da se kupuje... Nov na kurblu - 12000 dindzi a elektro 35000... Naravno, uzeo sam polovne ali su morali da se remontuju. Ja bih rekao da se sajla opusti tokom vremena i onda prilikom pokretanja motora podizacha on cimne sajlu koja polomi plastike na ramu i klizach.

Druga moja ideja da su namerno stavili plastike da bi pucale ako bi neko gurnuo greskom prst (deca). Iz sigurnosti... Mada smrdi golemo

Naknadne podizache ne bih ni komentarisao ali imam 4 komada koje bih uvalio nekome

Comment

• zux
                        CBC Senator XXL
                        • 10.05.2005
                        • 773
                        • Beograd-Filmski grad

kao sto ste vec rekli, najbolja varijanta je skinuti originalne el. podizace, sa svim potrebnim prekidacima (instalacija- zice, i nisu neki problem to se lako odradi u sopstvenoj reziji) sa nekog stranca
                        npr. ja sam pre 2 meseca uzeo originalne podizace (prednji kompletno sa makazama, a zadnji sa sajlama) i sve originalne prekidace za vektruA po stvarno smesnoj ceni
                        60eur za sva 4
                        tako da vredi malo procunjati po otpadima, prelistati oglase i sl.

Comment

• dandy
                          CBC Senator XXL
                          • 09.12.2005
                          • 513

Evo kako to izgleda kad se sranja desavaju

E ova plastikica bijela kosta 1800 dinara,,,,kao da je zlatom optocena...

Ajd sad pomagajte....o cemu se radi,,,,podizac kao sto znate skup ko djavo, sve sam uspio da namjestim ali mi je problem sajla koja se izguzvala tako da se ne moze ispravit....

e sad gdje ima u BGD da se sajla zamijeni, isli smo do BOBAN sajle i j e b o im pas mater i svu familiju(izvinjavam se ali moram. SMRADOVI)
                          nece da naprave sajlu kazu mogu ali samo da oni i ugrade i naravno pored cijene od 600 din za sajlu traze i 3000 za ugradnju,,,,,jako komplikovan proces....uvuci plastikicu u nosac.....

Nego ko se jos u bgd bakce sa tim sajlama, ne znam po bgd gdje i ko to jos radi da moze da mi napravi te dvije sajle sa sestougaonim krajevima.....po jedno 30 cm duzine
                          HITNO MI JE, ako znate pomagajte

Comment

• zux
                            CBC Senator XXL
                            • 10.05.2005
                            • 773
                            • Beograd-Filmski grad

uh lopovi
                            ma zavari je pa koliko izdrzi

Comment

• dandy
                              CBC Senator XXL
                              • 09.12.2005
                              • 513

ma kupljena je plastikica, sada mi sajla treba, odrali mi drugara, e sad ne dam da ga ovi dokusure, pa da vidim imal jos ko da radi sajle one su sada jedini problem, treba samo provuci sajlu kroz buzir i postaviti ove papucice sestougaone, to ja ne mogu da uradim jer nemam tu presu a inace bi i to zavrsio sam...

Comment

• oooo quattro
                                CBC Veteran
                                • 01.08.2007
                                • 126
                                • Zrenjanin

Prekidače imam, imam i motore (ispravne), probao drug da ih montira na vektru ali ne ide. Mislim da su od nekog citroen-a. Probao i ja da ih nabacim na golfa, pa opet ne ide, inače su ispravni. Izgleda mi ne gine cunjanje po otpadima

Comment

Working...
                                X