Spustanje, bixenon farovi.. podizaci, navigacija... a sto nisi kupio ceo auto umesto da ga sklapas? Dokon si ? Ja sam s Lego kockicama zavrsio u vrticu
Vecina alarm servisa drze i te univerzalne podizace, cena im je od 70e/kom. pa na gore,
jeftinija varijanta ti je da skines podizace sa nekog fiata (132,argenta,regata..) malo poradis brusilicom,malo CO2, stelujes jedno nedelju dana i prodjes sa 100e jeftinije
Sta u stvari podrazumeva podizac?
Motor, i par poluga?
Mislim, sigurno da moze da se napravi, samo pitanje je da li je isplativo praviti i ******ti se... Da nema neko semu nekog el. podizaca ili sliku kompletnog?
"Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
- Lousie Smith
Centralne brave imaju mnogi alarmi u svom setu.
Sto se tice podizaca mislm da je najbolje da prvo odlucis da li poluge ili sajle. Sa sajlama si podizaci na starim japancima (gde za 40-50€) mozes par da dobijes, sa sve komandom u vratima. Bitna je i "mala" plocica sa ogranicenjem struje motora, koja iskljucuje motor pri preopterecenju, da ne bi nesto polomio ili nekog povredio.
S obzirom na vodjice, postojece, i drzace za sajlu na prozoru, preporucujem sisteme sa sajlom. Inace je previse posla.
Fiat je imao set za zamenu rucnog podizaca, koji se relativno prosto montira umesto osovine i rucke.
motori za el podizace univerzalni za skoro sva auta su oko 110e par sa instalaciom i prekidacima.
inace jedan prekidac je oko 500 dinara kada s ekupuje odvojeno.
sto se tice opreme za centralno zakljucavanje i alarmi cijene su sledece....
modul za centralno zakljucavanje sa 4 motora i 2 daljinca koji sigurno radi duuuugo dugo, je oko 40e....
Alarm scorpio sa ugradjenim modulom za centralnu bravu, je 4oe pa na vise....bez motora.
motori za centralnu su od 3-10e po komadu, preporuka vision, koji su oko 6-7e komad....
takodje moze i varijanta daljinskog otvaranja vrata, daljinsko startovanje motora i sl.....ali o tome kasnije
ugradnja alarma je oko 30e, 15e ugradnja motora po vratima.
sve to sa garancijom i ostalo.....
sve informacije na pm.....
Comment