Podizaci stakla za automobile

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • rivi
    CBC Početnik
    • 23.02.2009
    • 5
    • novi sad

Re: Podizaci stakla

Dali neko zna da mi objasni zašto se staklo na mitsubishi carizma td 1.9 /98 pritiskom na taster nekada staklo ode do vrha i zatvori kako treba prozor a nekada dođe do pola i vraća se dole i nikako nemogu da zatvorim prozor.

Comment

• roske
      CBC Senator
      • 08.03.2007
      • 272
      • Lazarevac
      • Alfa Romeo 145 boxer

U pitanju je Pasat b3 i,prilikom pritiska na taster culo je se neko da kazem krkljanje
      i po malo je dizao na seckanje.Dosta njih mi je reklo da je otisla sajla,medjutim nije,
      pukao je poluzupcanik pogona.
      Mislio sam da kupim drigi ali sam se ipak odlucio da ga zavarim pa sta mu bog da,sluzi me za sad lepo.
      Ovakav model je na vw 3 i cetvorci.
      Skidanje je malo nezgodno ali uz malo truda nije toliko ni tesko.
      Evo okacicu slike pa pogledajte.Inace ovaj model nema nikakvu sajlu pogon ide na makaze.

Comment

• Mihajlo_J
        CBC Član
        • 28.05.2009
        • 63
        • Beograd/Mirijevo

motor podizaca

Nedavno sam kupio polovan auto koji je imao ugradjene podizace. Fabricki. Vozacev radi super (skripanje ne racunam ), Ali suvozacev je problem. Kada ga dizem sa suvozaceve strane, ide sporo. Sa vozaceve mi se cini da je jos sporije. Prethodnih par dana primetio sam da sve teze ide na gore. A pri vrhu, kad vec zalazi u vrata, se bas pomuci.
        Danas sam ceo dan sam u kolima, dizao, spustao prozore, ali kad sam dosao kuci, taj suvozacev nece ni da mrdne.
        Skinuo sam tapacirung i proverio kablove, struje ima. Posto je vec padalo vece, morao sam hitno da ih dignem da ne ostavljam takav auto, pa sam skinuo kotur na koji ide sajla i rucno digao prozor. Nije islo lako, ali se diglo. Komsija je vrteo kolut, a ja sam vukao prozor.

U cemu je problem? Mislim da je motor u pitanju, da je odapeo I ako je to u pitanju, moram li da ga menjam ili ima i drugih resenja.

Inace, ceo taj mehanizam, motor, taj kolut, sajle i ostalo je nitnovano za unutrasnjost vrata!!! Ne znam da li inace ide tako, ali ja sam bio iznenadjen!!!
        "Vozim 30km/h u trecoj i svi mi se ubacuju!! Ne daju mi da ubrzam!!!!!" :shock: :idea:

Comment

• milannik
          CBC Senator XXL
          • 23.12.2004
          • 1455
          • Niš

Po svemu sudeci u pitanju je neki vw cim je sve nitovano
          Proveri da se nisu zguzvale sajle ili da ti nije taj "kotur" nastradao, pogotovu je moguce jer ste ga secali

Comment

• Mihajlo_J
            CBC Član
            • 28.05.2009
            • 63
            • Beograd/Mirijevo

Ne, u pitanju je Pezo 106, '92.
            Nisu sajle zguzvane. Kao sto rekoh, skinuli poklopac pa i taj kolut i rucno namotali sajle. Dakle, to funkcionise. Na kolutu imaju zljebovi tako da je sve lepo slozeno i vreceno na mesto, samo sto ne radi
            "Vozim 30km/h u trecoj i svi mi se ubacuju!! Ne daju mi da ubrzam!!!!!" :shock: :idea:

Comment

• milannik
              CBC Senator XXL
              • 23.12.2004
              • 1455
              • Niš

Pa ako motor ne vrti onda je sve jasno

Comment

• Mihajlo_J
                CBC Član
                • 28.05.2009
                • 63
                • Beograd/Mirijevo

Dakle, treba da se zameni motor, koji nemam pojma kako se skida. Ali snaci cu se.
                Koliko to otprilike kosta?
                Neko ranije rece (ili sam mozda krivo shvatio) da se moze staviti i motorcic od brisaca?! Bilo kog ili? Posto sam slucajno naleteo na polovan, ali sa drugog auta, za 1200 din. To mnogo ili ne? A motorcic je od forda sijere.

Comment

• Mihajlo_J
                  CBC Član
                  • 28.05.2009
                  • 63
                  • Beograd/Mirijevo

Bio sam zauzet i nikako da stignem da napisem sta se dogodilo.

Mene je malo uhvatila frka jer je prozor ostao otvoren u pola osam navece kada sam ga parkirao ispred zgrade. I ni da se mrdne.
                  Tih dana sam sredjuivao unutrasnjost i pre nego sto sam sve vratio proverim jos jednom radi li. Nije radilo i ja sve spakujem i krenem po ortaka i na rodjendan. Dosao po njega (vozio par minuta, ne mnogo), on ulazi u kola sav "brz" i raspolozen, pali cigaretu i mahinalno stisce dugme i spusta prozor! Ja u soku!!!! 3 min pre toga nije radio.

I zakljucim da je veruvatno jedan od vec opisanih simptoma iz prethodnih postova.

Taj dan kada je stao prozor, isprobavao sam nove zvucnike. Dok je auto bio ugasen, CD je radio. Verovatno je to iscrpelo akumulator, koji je i pri izmaku snage (star 2 god), i nije imao snage motor da digne prozor. Odnosno, nije dobijao dovoljno struje ili sta god.
                  Kasnije sam ocistio kleme i kontakte i sve je bilo ok. Mada, i dalje desni prozor radi "teze" od levog.

Ukoliko nisam u pravu sa konstatacijom u vezi sa akumulatorom, molim vas da me neko ispravi.

Pozdrav

Comment

• milannik
                    CBC Senator XXL
                    • 23.12.2004
                    • 1455
                    • Niš

Los kontakt na spojevima struje?

Comment

• Mihajlo_J
                      CBC Član
                      • 28.05.2009
                      • 63
                      • Beograd/Mirijevo

Ako mislis na u vratima.... Hmm... Pa ne znam. Posto to nisam dirao. Struju koja dolazi do motora i ostalo u vratima. Sem to jednom. A sto se prekidaca tice, nekoliko puta (pa i danas). Ali taj dan sam namestio prekidace, pre toga probao X puta, video da ne radi, sve lepo zavrnuo nazad (tapacirung, rukohvat itd.), i onda se dogodilo vec pomenuto. Samo je stisnuo dugme i prozor se spustio dole!!!

Comment

• milannik
                        CBC Senator XXL
                        • 23.12.2004
                        • 1455
                        • Niš

Desava se da prekida i sa upaljenim i ugasenim autom?
                        Mislim na bilo koje spojeve koji vode do motora podizaca...

Comment

• Mihajlo_J
                          CBC Član
                          • 28.05.2009
                          • 63
                          • Beograd/Mirijevo

Nisam proveravao sve spojeve. Sada radi sve kao i ranije, levi prozor super, desni malo slabije. I sa ugasenim i sa upaljenim autom isto. S vremena na vreme ovaj desni radi jos slabije, a onda se vrati na "staro slabo"

Comment

• vllada
                            CBC Početnik
                            • 07.08.2009
                            • 3
                            • Beograd

citao sam skoro sve postove i nikako da naletim na resenje mog problema inace kupio sam skoro golfa trojku 1.8 sa gti opremom...
                            problem je sto kada sam ga uzimao radio je desni podizac super kao i moj levi...ali od jednom je prestao desni da radi kada je u pitanju spustanje na dole, kada pritisnem na prekidacu da ide gore on radi cimne prozor malo ali na dole nista i kada stisnem na suvozacevim i na svojim vratima, mj prozor ok radi..malo uspori kada se podize ali za to sam nasao resenje podmazivanje vodilica prozora ali jos da mi neko kaze gde se one nalaze jbg ne znam...e ovako posto ja volim dosta sam da cackam oko kola skinuo sam prekidac tapacirnk i sve to..i dalje ne znam sta da radim na prekiadcu ima nekoliko zica..kada zamenim zicu sto podize prozor sa onom zicom sto je za spustanje onda radis pustanje a podizanje ne...pa sad da li bi mozda pomoglo da odvedem zicu sa podizanja na gore do kontakta za dole ili ce tada da bude kratak spoj...a inace ne ide mi u glavu sto nece...ako neko moze bilo kako da pomogne bio bih zahvalan

Comment

• deki-ascona
                              Bio nam je drug! RIP
                              • 10.04.2007
                              • 2118
                              • NI , Trosharina

Sta god da radis, ne premestaj i ne spajaj zice na istom prekidacu.
                              izgleda da je problem u samom prekidacu, probaj da zamenis mesta prekidacima, tako da svaku zicu dovedes na isto mesto gde je i bila, pa ako radi sa drugim prekidacem- onda kupi nov (ili polovan) prekidac .
                              Vodjice prozora su oni uzani kanali na gornjem delu vrata kroz koje se provlaci staklo kod podizanja/spustanja. Ja sam najboilje rezultate postigao tako sto sam sipao SINOL ulje u spric, pa sam nalivao u vodjice (savet clana @nagata), mada su neki pravili kombinacije sa glicerinom i sudomilom...bitno je da se smanji trenje, pa sad mozes da pustis masti na volju

sretno
                              Originally posted by Valent Vudriga
                              ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                              Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• vllada
                                CBC Početnik
                                • 07.08.2009
                                • 3
                                • Beograd

ja sam juce i rasklopio i sklopio prekidac i rekao bih da je on mozda u redi ali ne znam jbg tek u utorak idem kod elektricara...pa cemo da vidimo sta je...
                                hvala na uputu za podmazivanje i sta da se koristi....

Comment

Working...
                                X