Centralna brava - ugradnja, iskustva, odrzavanje, problemi

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dandy
    CBC Senator XXL
    • 09.12.2005
    • 513
    • Bijeljina-Beograd Medakovic

pa za toliko para, dobices od mene i daljinac sa skakavcem

Iskren probao sam mnoge marke ovih sistema, ugradio vecinu koja se na trzistu nalazi, i mogu ti reci da je sve to isto, ili jako slicno, cak mnogi moduli imaju identican raspored instalacije, tako da je i elektronika identicna....
    iskreno bas ovakav sistem nisam imao prilike da ugradjujem, ali mogu ti reci da su svi ok, i da rade posao
    naravno ne mislim na kineske izvedbe koje kostaju par evra....

Ja recimo najcesce ugradjujem power sistem module, cisto iz pomodarstva jer ima skakavac kljuc, i dosta lijepo izgleda....
    ali sve je to isto...

Comment

• GaD
      CBC Član
      • 15.08.2005
      • 74
      • Podgorica

Ok, hvala. Pretpostavljao sam i ja da to vise nije neka velika tehnologija.

Nego izgleda da sam nasao majstora koji ce isti sistem da mi ugradi za 50 eura sa dva daljinska. Rece mi momak da je on ugradio kod njega isti EMTC prije godinu i da mu radi sasvim ok, cak da mu je prozore napravio da mu se dizu na dugme. Daljinac ima opciju za otvaranje gepeka ali ga je ovaj majstor prespojio na prozore i radi bez problema. Tako musterija kaze...

Comment

• dandy
        CBC Senator XXL
        • 09.12.2005
        • 513

panaravno da moze i to, ali samo ako je automatizovan sistem el podizava i moze samo da zatvori recimo,,,
        ali kako rekoh samo kod sistema koji kada pritisnes dugme sami otvaraju ili zatvaraju prozor,,,,
        a to za 50e,,,,to je dzabaka,,,znaci, odmah ga vataj za gusu da ti radi....

Comment

• zverko
          CBC Senator XXL
          • 19.08.2005
          • 7085
          • BGD
          • Audi A4

na bubnju i buvljaku dva skakvca sa centralom oko 3500-4000din
          deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• stefanves
            CBC Senator XXL
            • 10.12.2006
            • 1351
            • BG

Na buvljaku sistem sa centralom+2 daljinska 2500 dinara Nisam jos stigao da ugradim, ali ovih dana(meseci) planiram da stavim cisto zbog idiota koji vole da diraju stakla.

P.S. cini mi se da mi je lik rekao da imaju dva izlaza.

P.P.S. Dandy kako se pravi prekid napajanja kada digne prozoer?Ili je u instalacijama samog podizaca to reseno?!
            Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
            Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• GaD
              CBC Član
              • 15.08.2005
              • 74
              • Podgorica

Ovo prenosim sa drugih foruma pa m ije muka da prepravljam. Inace ugradnja i uredjaj - 50 eura

E danas sam bio kod Radana (Covjek oko 45 godina, nalazi se prije Glass servisa na niksicku magistralu.Tu inace spremaju neka kola za trke. Broj telefona: 069083626), lik izgleda bash ok, izgleda mi kao posten covjek za razliku od ostalih 95 % majstora.

Ugrado mi je neki novi uredjaj G.Motors (kao General Motors ali ne vjerujem da je to, ali mogu rec da je plastika na daljinskom dosta kvalitetna) iako je imao i one ostale koje spomenuh u prvom postu. Inace extra pedantan covjek, sve je bilo cakum pakum inace uredjaj ugradjen ispod volana, al ga ne vidim valjda ispod maske nesto, pojma nemam samo neka radi.

Imam tri dugmeta zakljucavanje, otkljucavanje i trece za signalizaciju (da nadjes dje ti je auto). Sve signalizira preko zmigavaca, kad ga zakljucas on svicne jednom, otkljucas svicne 3 puta, signalizacija 15 puta (a prekidas tako sto ga otkljucas ili zakljucas).

Dizanje prozora takodje radi, zakljucam, pustim dugme, nakon toga drzim zakljucavanje 3-5 sekundi i onda krenu prozori da se dizu jedan po jedan. To je to, samo jos da vidimo kakav je kvalitet ovog uredjaja

Evo slika:

Comment

• Miodrag
                CBC Veteran
                • 31.08.2007
                • 184
                • Sremska Mitrovica

ok, mozda of, ali zar nije bolje ugraditi alarm sa c. bravicama?

sta je najeftinije u ovoj kombinaciji a da radi, da moze da se kupi?

Comment

• dandy
                  CBC Senator XXL
                  • 09.12.2005
                  • 513

kao sto rekoh moze da se spoji na podizace ili preko posebnog modula koji je jako skup ili ako ima mogucnosti da se ugradi na vec pozstojeci uredjaj.to zavisi od auta do auta....
                  i moze se ugraditi (bez posebnog modula) samo na ona auta gdje je to fabricki omoguceno, ali na vecinu onih koji imaju dugme za zatvaranje svih prozora, i koji imaju automatizovan sistem(znaci stisnes sec ili dva i ona sam nastavi...)
                  spaja se na davac signala kao da glavni podizac, znaci vozacev , da signal da se zatvore sva stakla.
                  prekid impusla ide automatski, zavisno kako je to rijeseno kod proizvodjaca, ili sa mikroprekidacem ili senzorom na preopterecenje, kad dodje do kraja.....

Comment

• broj 123
                    CBC Senator
                    • 29.08.2008
                    • 221
                    • srbija

centralno zakljucavenje

kupi sam centralne brave,povezao ih na kadetu i rade mi odlicno!!!
                    ali bi zelo da mi se pri zakljucavanju ili odkljucavanju upale zmigavci ili svirne,dali je to moguce i na koj nacin?
                    nije mi bitno koliko ce puta da trepne dovojno je i jednom samo da znam da sam zakljucao!!!!
                    pomognite mi

Comment

• dandy
                      CBC Senator XXL
                      • 09.12.2005
                      • 513

pa daj ako mozes likaj ili skeniras shemu tvog sistema, vecina ima izlaz za migavce a i ako nema moze se rijesiti sa 2 diode, tako sto se postave na vod prema migavcima, tako da obje propustaju struju u istom pravcu i to se poveze na vod od migavaca, koji je najlakse naci iza prekidaca za 4 migavca, i onda kada zakljucavas +sa prve zice ce da inicira migavce na 0,5 sec, a kad otkljucas +sa druge ce da opet inicira migavce,,,diode ce da stite da se ne vraca struja na brave da ti ne bi izazvalo kratak spoj i stitice brave od aktiviranja kad ukljucis migavce,,,ako treba ojasnjenje javi da pojasnimo, ali ipak mislim da imas izvod za migavce, samo daj shemu

Comment

• broj 123
                        CBC Senator
                        • 29.08.2008
                        • 221
                        • srbija

centralno zakljucavenje

znas kakao problem je u tome sto nemam semu za povezivanje a mislim da da nema izlaz za migavce jer sam sve zice povezao i nema viska za migavce!!!!ja sam pokusao nesto da izvedem ali neje mi poslo za rukom jer kad sam skinu prekidac za migavce imalo je dosta zica koje izlaze pa nisam znao na koju da povezem,inace vozim kadeta!!!!

ako mozes obijasni mi sta i kako da to izvedem i ako imas semu za to povezivanje oko zmigavca daj mi,i koja jacina diode treba da bude?unapred hvala!!!

Comment

• dandy
                          CBC Senator XXL
                          • 09.12.2005
                          • 513

pa drugar osnovni alat kad se radi oko struje e ispitivac i izolir traka, uzmi ispitivac i ukluci 4 migavca i tamo gdje daje struju kad su ukljuceni na tu zicu ili zice spoji,,,ako ti imaju 2 izvoda sa strujom znaci da je razdvojen lijevi i desni, onda ti trebaju 4 diode,,,za njih nije frka one mogu i one od 1A male koje mozes skinuti sa svakog razbijenog kasetofona ili punjaca, trafoa i sl, a mozes i u radio klubu uzeti.
                          Ne mogu sad da crtam semu i da je upoadujem jer me nesto zeza net, ali jednostavno je,,,,sa jedne zice motora i sa druge izvedi po jednu diodu polarizovanu ili okrenutu da pusta struju ka prekidacu, i oba spoja spoji na zicu koja daje struju kad se ukljuce 4 migavca, ako imaju 2 zice sa izlazom, onda sa svake zice izvedi po dvije diode, i spoja parove kao i na jednu zicu
                          samo da napomenem da tako isto mozes spojiti i sirenu i cuce se kratak svuk kada se centralna aktivira, ali za to bi trebali releji jer povlaci vise struje,,,pa otom potom

Comment

• broj 123
                            CBC Senator
                            • 29.08.2008
                            • 221
                            • srbija

centralno zakljucavenje

pa daj brate kazi mi sta jos moze da se uradi sem sirene i zmigavca?
                            odaj sta to jos moze da se uradi da znam i da uradim bice mi od velike pomoci?
                            unapred hvala!!!
                            planitao sam ja i svirenu ali nemam semu!!!!

Comment

• dandy
                              CBC Senator XXL
                              • 09.12.2005
                              • 513

pa bas tako kako kolega rece...to je ipak samo sistem centralne, i moze da se izvodi i alarm i ostao ali to je danas preskupo da se radi samostalno,,,jeftinije je da kupis gotovo...
                              to sa sirenom ti je isto tako kao i sa migavcima stim sto na relej na spoj 85 dovodis struju preko dioda, 86 stalni minus 30 stalni + i 87 ide kao + na sirenu, - od sirene ide na masu, a izvod 87a ukoliko uzmes relej sa radnim kanalom(5 nozica) moze da ti sluzi kao eto izvod za blinkajucu diodu (kosta oko 80 dinara u radio klubu) i doduse stalno ce da blinka///ali podsjeca na alarm

Comment

• soskic
                                CBC Početnik
                                • 15.11.2007
                                • 8
                                • Arandjelovac

Centralna brava - ugradnja, iskustva, odrzavanje, problemi

s'obzirom da me ovaj problem u startu kostao 20e,nebih da se to dogodi ponovo
                                pre neki dan sam kupio ford eskort 6 1.6 16v 95god,troja vrata.kod starih vlasnika je auto stajao u garazi nekih godinu dana,stavio sam nov akomulator i sve je bilo ok dok auto nisam doterao kuci.zakljucao sam ga,i to je bilo to,vise nisam mogao da ga otkljucam.nijedna brava nije htela da se otkljuca,i naravno prilikom skidanja bocnog zadnjeg stakla je doslo do pucanja.
                                kljuc je original,nije narezan,koliko cujem prilikom zakljucavanja vrata svi motori se cuju,osim sto preko gepeka nemogu da zakljucam auto.
                                danas bi hteo da se pozabavim tim bravama pa bi svaka pomoc dobro dosla,

Comment

Working...
                                X