Centralna brava - ugradnja, iskustva, odrzavanje, problemi

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • silenthunters2
    CBC Početnik
    • 11.04.2011
    • 7
    • Beograd

Re: Centralna brava - ugradnja, iskustva, odrzavanje, problemi

Daljinsko otkljucavanje/zakljucavanje je ugradjeno, e sad se tu javio sledeci problem.
    U kompletu se dobijaju dva daljinca, od kojih jedan radi normalno a na drugi modul ne reaguje. Lampica na daljincu se pali i gasi normalno na pritisak bilo kog tastera.
    Modul ima u sebi (kad se otvori mali poklopac) taster za uchenje, kako pise u uputstvu Switch for Learning. Pa me zanima kako se to radi, jer mi pada na pamet da (ako su baterije ispravne) mozda taj daljinac treba da nauchi kako da otkljuca i zakljuca, tj mozda modul treba da nauchi sta da radi kad se pritisne taster za otkljucavanje i zakljucavanje. Pretpostavljam da je najpametnije da prvo zamenim bateriju pa da probam ))

Comment

• gogan
      CBC Početnik
      • 15.04.2011
      • 2
      • g.scepanovic@gmail.com

TREBA MI POMOC!
      hocu da ugradim centralno na opel corsu 87 godiste, skinuo sam sve sa Golf II i sve one pumpice mogu da podesim ali mali problem..gde idu zice??? nikada pre nisam to radio, golf je sa 3 vrata i corsa naravno, tako da imaju dve zice sa aparata na vozaceva vrata, a na onaj veliki kompresor sto dodje pozadi imaju 3, od kojih je jedna masa, ali druge dve..?? gde idu te zice sada?

Comment

• chobo13
        CBC Senator XXL
        • 01.05.2009
        • 1274
        • pozega,srbija
        • AUDI,VW

imas jednu *pumpicu* koja dodje u leva vrata i na nju ti ne dolazi crevo za vazduh vec jedan dzek ali sa tri zice,plus 12v ,minus i zica koja vodi na kompresor.
        znaci,u tom kompletu moras da imas kabl koji ima tri zice i on se postavlja od levih vrata do kompresora u gepeku.na tabli sa osiguracima uzmi plus 12v.
        mnogo ti je lakse bilo da na taj auto ubacis el motorcice koji nisu skupi jer ti je laksa varijanta za dogradnju na dalj.zaklj.

Comment

• chobo13
          CBC Senator XXL
          • 01.05.2009
          • 1274
          • pozega,srbija
          • AUDI,VW

Originally posted by silenthunters2
          Daljinsko otkljucavanje/zakljucavanje je ugradjeno, e sad se tu javio sledeci problem.
          U kompletu se dobijaju dva daljinca, od kojih jedan radi normalno a na drugi modul ne reaguje. Lampica na daljincu se pali i gasi normalno na pritisak bilo kog tastera.
          Modul ima u sebi (kad se otvori mali poklopac) taster za uchenje, kako pise u uputstvu Switch for Learning. Pa me zanima kako se to radi, jer mi pada na pamet da (ako su baterije ispravne) mozda taj daljinac treba da nauchi kako da otkljuca i zakljuca, tj mozda modul treba da nauchi sta da radi kad se pritisne taster za otkljucavanje i zakljucavanje. Pretpostavljam da je najpametnije da prvo zamenim bateriju pa da probam ))
          imas u upustvu objasnjeno kako se ucitava,tj,prijavljuje daljinac.proveri prvo baterije,desava se da su u novom kompletu lose baterije na oba daljinca,
          a cesto se desi da mora da se prijavljuje ako neki nema komunikaciju!desava se i da su ne ispravni

Comment

• gogan
            CBC Početnik
            • 15.04.2011
            • 2
            • g.scepanovic@gmail.com

hvala ljudi, postavio sam sve i RADI!

Comment

• silenthunters2
              CBC Početnik
              • 11.04.2011
              • 7
              • Beograd

I ja sam uspeo da nateram drugi daljinac da radi. Trebalo je samo da ga "registrujem" na modul. Ima na njemu taster unutra koji se drzi, lampica trepne dva puta i onda mozes 4 daljinca da registrujes na njega tako sto samo kliknes bilo koji taster na njima, uredjaj zapishti da je prihvatio i to je to. Ako neko ima 2 daljinca, onda oba po dva puta neka klikne da uredjaj izadje iz moda za "uchenje".

Comment

• DraxNS
                CBC Senator XXL
                • 24.10.2006
                • 520
                • Bačka Palanka
                • Peugeot 307 SW

Od subote imam sledeći problem: uopšte mi ne radi centralna brava. Čak ni na ključ kad okrenem u vozačkim vratima, samo ta vrata se otključaju.

Prethodnih simptoma nije bilo. U 11h sam doša kući, regularno zaključao auto na daljinski, pola sata kasnije kad je trebalo da krenem dalje, ni makac. Totalna smrt

U nedelju sam proverio sve osigurače i svi su OK.

Sinoć sam primetio da više ne radi ni prednje svetlo kad se otvaraju vrata, dok iznad zadnjih vrata rade.

Sve u svemu nadam se da je samo neki prekid negde (ali nemam ideju odakle da počnem) i da nije zveknula centralna.

Auto u pitanju je sa slike/avatara > Omega B 1998.

Odakle da počnem tražiti prekid? Ili ako ima neka stručna i dobra duša u Novom Sadu koja bi to htela samnom da pogleda

Comment

• rados
                  CBC Senator XXL
                  • 02.03.2011
                  • 539
                  • G.Milanovac SRBIJA
                  • OPEL ASTRA G Z16XE

pozdrav;pocni od snopa kablova izmedju stubica i vrata i pogledaj na centrali dali dolazi struja.

Comment

• DraxNS
                    CBC Senator XXL
                    • 24.10.2006
                    • 520
                    • Bačka Palanka
                    • Peugeot 307 SW

emmm gde je centrala? uzgred, zbog ovoga ne mogu da otvorim ni vrata od rezervoara! sreća da mi nije hitno potreban benzin

Comment

• rados
                      CBC Senator XXL
                      • 02.03.2011
                      • 539
                      • G.Milanovac SRBIJA
                      • OPEL ASTRA G Z16XE

pozdrav;neznam tacno dali na levom ili desnom stubicu prednjih vrata

Comment

• glabasmisko
                        CBC Početnik
                        • 21.04.2011
                        • 3
                        • Djurdjevo(blizu NS-a)

ljudi jel moze neko da mi pomogne?
                        kupio sam centralnu bravu sa dva daljinca i tri motora za Opel kadett Karavan(troje vrata).....
                        e sad neznam kako da povezem sa zmigavcima da zmigaju kad zakljucam i odkljucam i neznam za sta sluze 5 zica na motoru na jednom od motora???!!
                        kontam da treba plavu zicu da spojim na zmigavce ali neznam gde.....
                        citao sam po forumima da treba tu zicu da spojim negde kod prekidaca za cetiri zmigavca ali ne kontam gde

Comment

• rados
                          CBC Senator XXL
                          • 02.03.2011
                          • 539
                          • G.Milanovac SRBIJA
                          • OPEL ASTRA G Z16XE

pozdrav;tih 5 zica na jednom motoru 2 su elektro motor a 3 su komandne koje sluze za zakljucavanje i otkljucavanje vrata.povezivanje zmigavaca; plavi zica se povezuje sa zmigavcima levim i desnim,skini oblogu volana pa na ablenderu nadji levi i desni zmigavac onda kupi dve diode 20 ampera i povezi ih tako da propustaju struju ka zmigavcima obe diode na plavu zicu pajednu na levi a drugu na desni zmigavac i to radi bez problema

Comment

• glabasmisko
                            CBC Početnik
                            • 21.04.2011
                            • 3
                            • Djurdjevo(blizu NS-a)

a jel moram da stavljam te diode ili mogu bez njih(ima na plavoj zici osigurac ako to nesto znaci)???
                            pa na tom motorcicu sa pet zica sam spojio samo plavu i zelenu i radi super ali me interesuje za sta sluze ostale tri(bela, crna i braon)???!!

Comment

• banekg
                              CBC Senator XXL
                              • 06.09.2010
                              • 1274
                              • Nis
                              • Toyota Carina e 2.0

Diode moras staviti, jer ce ti u suprotnom, uvek raditi sva 4 zmigavca, kad dajes levi ili desni, radice uvek svi.
                              Te 3 zice ne moras vezivati, ako neces da ti CB radi i na kljuc.
                              Long Live CBC!!!

Comment

• promar
                                CBC Početnik
                                • 24.04.2011
                                • 1
                                • becej

pozdrav!imam veliki problem sa pezo 307 danas sam prao auto kada sam zavrsio zaklucao lepo danjinski,i posle sat vremena sam hteo da otkljucam nije davolo nikakve znakove zivota a mehanicki se kljuc samo okrece,pa sam promenio bateriju na daljiskom i nista,jednostavno ne znam na koji nacin da otljucam auto?ako neko moze da pomogne unapred hvala

Comment

Working...
                                X