Centralna brava - ugradnja, iskustva, odrzavanje, problemi

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Graha
    CBC Veteran
    • 21.01.2011
    • 141
    • Beograd
    • mazda 121

Odg: Centralna brava - ugradnja, iskustva, odrzavanje, problemi

Resio sam i dilemu faze i mase... Fazu sam uzeo sa pomenutog osiguraca za centralnu, a masu sam na sasiji izveo i to sad sljaka fino.
    Ova tema mi je lepo pomogla.

Comment

• Jandza
      CBC Početnik
      • 17.04.2012
      • 1
      • Koceljeva

Pozdrav svima.Vozim Pezo 406 limuzinu 2002god.Imam sledeci problem.Kad pritisnem dugme za centralnu na kljucu vrata mi se sva zakljucaju pa odmah odkljucaju,a kad stavim kljuc u bravu vrata i okrenem onda se zakljucaju....provalio sam da me zezaju vozaceva vrata.Kad zakljucam samo njih sa unutrasnje strane centralna onda odklju i zaklju ostala vrata na dugme kljuca(vozaceva stoje zakljucana non stop)...Sta da radim?Kako se skida tapacir sa vrata pa da pogledam sta zeza?Unapred hvala

Comment

• mile
        CBC Početnik
        • 31.05.2012
        • 1
        • beograd

Odg: Re: pasat b3 centralna

pozdrav svima...

nov sad ovde, pa nemogu da se snadjem da postavim novu temu pa moram ovako da zamolim za pomoc...

naime, posedujem pasat b3, i hteo sam da postavim cetralnu bravu preko daljinskog, auto ima fabricku centralnu na vakum, ali aj da bidnemo in...

laicki, znam sta je crvena, crna, plava za poziciju ili migavce, ali na semi modula koji sam kupio postoji jedna semica vezivanja od ukupno 4 date moguce seme vezivanja. Zapala mi je ta poslednja gde su nacrtane makaze koje seku jednu zicu, predpostavljam da se ona sece i na nju se dodaju dve sa modula. u autu sam probnom lampom nasao sledece:

zice koje idu iz stuba pored osiguracke kutije:

1crvena +
        1crvena+
        1zuta +
        1 crno bela deblja koja je + ali jedva upali probnu lampu
        1crveno bela + koja takodje jedva upali probnu lampu
        1 braon koja je stalno -
        1 crno zuta koja je cas + a cas-

e sad pitanje je sledece: koja od ovih zica se sece kao sto je pokazano na semi da bi se ubacila centralna. Sve ostalo mi je jasno gde i sta samo me ovo buni...

hvala svima koji mogu da mi pomognu

Comment

• chobo13
          CBC Senator XXL
          • 01.05.2009
          • 1274
          • pozega,srbija
          • AUDI,VW

mislim da ces manje stete napraviti ako oteras nekom majstoru da ti to poveze,sve ostalo sto bih ti rekao bilo bi suvise,ili uopste neces da bidnes IN!!

Comment

• oiram
            CBC Početnik
            • 04.03.2011
            • 9
            • apatin

Pozdrav,hteo bih da stavim centralnu u moju asconu sa dvoje vrata,imam dva motorica sa pet zica(jedan ima crno-crvenu,crno-zutu,braon-belu,braon-crvenu i braon zicu, a drugi crno-crvenu,plavo-crnu,crno-zutu,braon-belu i braon zicu)i ovu kutiju(mozda je od podizaca stakla).E sad pitanje,da li mogu da od njih napravim centralnu na kljuc bez modula ikako da ih spojim(sta je koja zica na motoricima)?hvala unapred na savetima

Comment

• oiram
              CBC Početnik
              • 04.03.2011
              • 9
              • apatin

najvise me tangira ova plavo-crna zica iz predpostavljam,glavnog motora

Comment

• dicman
                CBC Član
                • 05.03.2008
                • 99
                • Kraljevo

peugeot 307 centralna brava POMOC

Pozdrav za sve forumase,moze li jedna mala pomoc?
                na peugeotu 307 mi radi centralna brava na kljuc, na daljinski nece. Kupio sam jeftiniju vrstu centralne brave za peugeot sa priveskom original peugeot kljuca i nikako da uspem da to povezem, moye li mi neko pomoci i dati neko uputstvo ili semu povezivana na fabricku centralu kako bi posle imao idalji ski?

hvala unapred

Comment

• ninoslav023
                  CBC Član
                  • 28.10.2012
                  • 27
                  • Petrovgrad
                  • Opel, Dacia

Pozdrav!
                  Ako ne gresim na Pezo-u je CAN-Bus povezivanje i u jednom sklopu
                  imas motoric za podizace stakala i motoric za centralnu.
                  Napominjem ako ne gresim.
                  Ne verujem da mozes da dodas modul za daljinsko bez kompletnog prepakivanja.
                  Provericu sutra pa cu ti javiti.Ako iskopam neku sliku okacicu.

Comment

• Franjo
                    Banovan
                    • 14.08.2009
                    • 2831
                    • Inđija - Beograd
                    • Renault megan II res

Originally posted by dicman View Post
                    na peugeotu 307 mi radi centralna brava na kljuc, na daljinski nece.
                    Zašto ti ne radi na daljinski? Koliko daljinskih imaš? Da li je centralna sa fabričkim alarmom?

Kupio sam jeftiniju vrstu centralne brave za peugeot... i nikako da uspem da to povežem. Može li mi neko pomoći i dati neko uputstvo ili shemu povezivanja, na fabričku centralu, kako bi posle imao i daljinski?
                    Obično, uz te centralne ide i odgovarajuća shema povezivanja. Ako je nemaš, na forumu je više puta davano uputstvo, najčešće za centralno zaključavanje sa alarmom.
                    Evo jedne principijelne sheme:

Comment

• megamika
                      CBC Početnik
                      • 23.02.2014
                      • 3
                      • jagodina,dragocvet
                      • opel astra

bear alarm problemi

molio bi za malu pomoc
                      ugradi sam sam bear alarm.sve radi,zakljucava,otkljucava.
                      e kad se ugasi auto i izadje iz njega posle nekog vremena sam se alarm aktivira ali ne zakljuca
                      jel to tako treba ili moze da sam i zakljuca?

Comment

• Franjo
                        Banovan
                        • 14.08.2009
                        • 2831
                        • Inđija - Beograd
                        • Renault megan II res

Tako treba! Samo te upozorava, da si zaboravio, da zaključaš. Da bi automatski zaključao, treba nešta kvalitetnije, sa nizom senzora, koje astra, kao i druga vozila u standardnoj opremi nemaju.

Comment

• megamika
                          CBC Početnik
                          • 23.02.2014
                          • 3
                          • jagodina,dragocvet
                          • opel astra

e pa hvala na odgovoru.
                          onda da ga menjam jer kolega na kecu ima neki stari alarm koji sam zakljuca posle 15 sek.
                          a i mom se desava da ako otkljucam tj. iskljucim alarm i ne diram auto on se aktivira i zakljuca?neznam sta nestima

Comment

• Franjo
                            Banovan
                            • 14.08.2009
                            • 2831
                            • Inđija - Beograd
                            • Renault megan II res

Originally posted by megamika View Post
                            ... i mom se dešava, da ako otključam, tj. isključim alarm i ne diram auto, on se aktivira i zaključa?
                            Nije jasno, tko se aktivira: alarm, kojeg si isključio, ili samo zaključavanje?

Evo, šta ne štima, jer u prvom postu pišeš:
                            Kad se ugasi auto i izađe iz njega, posle nekog vremena sam se alarm aktivira ali ne zaključa.
                            Rekao bih, da si negde pogrešio u spajanju, ili si zaboravio, da negde prekineš postojeću vezu.
                            Da li imaš shemu spajanja tog uređaja? Uputstvo za instalaciju i rukovanje?
                            Godište i tip vozila?
                            Da li je imalo fabrički alarm i centralno zaključavanje sa daljincem?

Comment

• zdushan
                              CBC Veteran
                              • 21.08.2012
                              • 129
                              • Beograd
                              • Toyota Corolla E12 1.6 vvti

Originally posted by megamika View Post
                              e pa hvala na odgovoru.
                              onda da ga menjam jer kolega na kecu ima neki stari alarm koji sam zakljuca posle 15 sek.
                              a i mom se desava da ako otkljucam tj. iskljucim alarm i ne diram auto on se aktivira i zakljuca?neznam sta nestima
                              Sve ti radi upravo kako treba. Ne diraj nista.
                              Ovo kad ti zakljuca je mera protiv "slucajnog otkljucavanja", i tako treba da radi.
                              A kada ugasis auto i izadjes da uzmes nesto iz gepeka, pa ti zazvoni telefon, pa ti se zakljuca auto a ti napolju.... bices zahvalan sto je proizvodjac napravio tako da ne zakljucava u toj situaciji.

http://www.toyotaclub.rs/forum/index.php

Comment

• ninoslav023
                                CBC Član
                                • 28.10.2012
                                • 27
                                • Petrovgrad
                                • Opel, Dacia

U podesavanju verovatno imas opciju automatsko zakljucavanje ili aktiviranje alarma,
                                pa ako ti ne treba ti iskljuci.Imam i ja stari excalibur i kod njega mozes da iskljucis opciju
                                za auto zakljucavanje, a ako ne onda biras vreme za koje zakljuca i aktivira alarm.
                                Last edited by ninoslav023; 24.02.2014, 12:59.

Comment

Working...
                                X