Sve o obrtomerima!!!

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zeljko79
    CBC Član
    • 12.10.2011
    • 26
    • Novi Sad

Odg: Sve o obrtomerima!!!

Jos da napomenem jedna ispravka kada sam tablu vratio upalio i izmerio napon izmedju 1 i 2 na slici dobio sam 12,3 volta napon treci pin je prazan a na cetvrtom imam neki napon od 9v sad ako neko moze da pomogne super trebalo bi po logici posto na satu ima napajanje da je taj slobodni signalni ali gde ga vezati kad na bobini imam kad merim kad auto radi 4 izlaza

Comment

• zeljko79
      CBC Član
      • 12.10.2011
      • 26
      • Novi Sad

A evo vam i slika voda bobine isti je kao sto i kaze autodata i gde sad treba da prikljucim taj vod i koji nadam se da sam uspeo da pojasnim slikama svu muku

Comment

• zeljko79
        CBC Član
        • 12.10.2011
        • 26
        • Novi Sad

E sad evo i slike autodate i bobine sve je potpuno isto pa ako neko moze da kaze na koji vod da se prikljuci ta signalna i koja je od one dve sa seme dal prazna ili ova od 9volti nadam se da sam pojasnio i da ce se naci pomoc

Comment

• zeljko79
          CBC Član
          • 12.10.2011
          • 26
          • Novi Sad

Ok nacice se resenja kada niko ne zna

Comment

• zeljko79
            CBC Član
            • 12.10.2011
            • 26
            • Novi Sad

A problem je sto ne mogu da nadjem minus na bobini kada stavim na svakom od 4 pina mi daje 12v

Comment

• zeljko79
              CBC Član
              • 12.10.2011
              • 26
              • Novi Sad

Izgleda da ovde retko ko nadje pomoc ja sam sam sve nasao kao i za tablu tako sad i za obrtomer pisali su mi ovde mora minus na bobiniu svasta ali problem je sledeci.Taj moj obrtomer je predvidjen da se kaci na ECU jer je od 1.4 a moj auto je 1.1 i nema na ecu takav pin.Kod mene moze da se veze na bobinu i nikako drugacije ali da se prepravi sema na ploci ili dr obrtomer koji radi a dr principu.Ako neko bude imao sl da zna znaci ja sam dobio na bobini signal ali nije ispeglan i laze jer nije predvidjen za to.A nacu ja semu neku najobicniju pa cu napraviti

Comment

• kostaB
                CBC Član
                • 01.03.2008
                • 44
                • Aleksinac
                • Opel Vectra 1.6i

Ljudi pomagajte ako boga znate!!!

Imam jedno pitanje-muci me jedna tabla sa obrtometrom na vectri A 1.6i 91god benzinac.Moja originalna nema obrtaljku pa sam nabavio drugu od astre 1.4i 94god isto benzinca ,i probao da je stavim ali ne radi kad se samo zakaci na konektor.Na konektoru nema na pinu 1 i na 8 nijedna zica.E sad,sa bobine treba dovuci zicu na pin br.8 koliko sam shvatio citajuci neke teme na netu,ali odakle sa bobine ga uzeti-sa kog kontakta.Tamo ih cetiri "15 i +" a drugi par je "1 i -" ako se ne varam.Sa kog treba odvesti zicu na konektor br.8 i da li je to dovoljno tj da li obrtometar dobija masu i plus sa table tj sa one folije iza gde se bode konektor? Kod mene sa kompjutera nije dovedena zica tako da moram da dodam taj deo instalacije.

Ovako izgleda i moj konektor-sliku sam naso na netu ali ista je.
                Inace je auto opel vectra 1.6i gl kome je dodatna oprema dizalica i rezervni tocak
                Danas sam probao da je zakacim na bobini na i kontakt "1" i na kontakt "-" i nikako da proradi!!!

U cemu je greska???
                Last edited by kostaB; 15.12.2011, 18:03.

Comment

• kostaB
                  CBC Član
                  • 01.03.2008
                  • 44
                  • Aleksinac
                  • Opel Vectra 1.6i

Originally posted by kostaB View Post
                  Ljudi pomagajte ako boga znate!!!

Imam jedno pitanje-muci me jedna tabla sa obrtometrom na vectri A 1.6i 91god benzinac.Moja originalna nema obrtaljku pa sam nabavio drugu od astre 1.4i 94god isto benzinca ,i probao da je stavim ali ne radi kad se samo zakaci na konektor.Na konektoru nema na pinu 1 i na 8 nijedna zica.E sad,sa bobine treba dovuci zicu na pin br.8 koliko sam shvatio citajuci neke teme na netu,ali odakle sa bobine ga uzeti-sa kog kontakta.Tamo ih cetiri "15 i +" a drugi par je "1 i -" ako se ne varam.Sa kog treba odvesti zicu na konektor br.8 i da li je to dovoljno tj da li obrtometar dobija masu i plus sa table tj sa one folije iza gde se bode konektor? Kod mene sa kompjutera nije dovedena zica tako da moram da dodam taj deo instalacije.

Ovako izgleda i moj konektor-sliku sam naso na netu ali ista je.
                  Inace je auto opel vectra 1.6i gl kome je dodatna oprema dizalica i rezervni tocak
                  Danas sam probao da je zakacim na bobini na i kontakt "1" i na kontakt "-" i nikako da proradi!!!

U cemu je greska???
                  Zaboravio sam da dodam da sam pre neki dan probao i da je vezem na "+" kontakt na bobini,znaci tu zicu sam stavio na konektor na pin br.8 i proveo je kroz firewall i probao da vezem na "-" pa onda na "1" i kad nije htelo onda sam je zakacio na "+" i napravio sam verovatno kratak spoj i sve se zivo pogasilo.Mislim da sam ispraznio akumulator jer pola sata posle toga nisam mogao ni da zaverglam!
                  Danas sam probao ponovo na "-" i na "1" ali nece da mrdne!!!Sve ostalo radi:temperaturnu skalu sam probao tako sto sam zicu sa senzora rashladne tecnosti stavio na masu i ona se pomera.Radi i pokazivac goriva.Brzinomer kad zakacim sajlu na pinjon na menjacu radi.Znaci sve osim obrtaljke!
                  Da li neko zna u cemu je problem???
                  Last edited by kostaB; 15.12.2011, 18:33.

Comment

• zeljko79
                    CBC Član
                    • 12.10.2011
                    • 26
                    • Novi Sad

Za Kostu

To ti je problem kao i moj gore verovatno sad sam gledao u Autodati elektro seme pitanje je ta tabla koju si nabavio jeste 94 ali treba oznaka motora da bi mogao da vidim tacno kako mu ide sema na jednoj ti je taj signal vezan direktno na racunar(ECU) a bice da je to ta tabla i da jedino odatle mozes skinuti signal a dr ako je tako bitan je tvoj motor i oznaka da se vidi kako je kod tebe elektro sema na tvojoj vektri jer naprimer kad procitaj gore moju muku ja sam preko majstora dosao do ovih informacija pa sada znam kako da gledam moja tabla je od 94 a moj auto 92 moj ECU nema taj pin a tabla koju sam nabavio radi tako pa sad moram da prepravljam nekako od dr obrtomera ili da pravim neku dr semu elektro koju cu vezati umesto ove koja postoji da bih mogao da skinem signal sa bobine jer je razlicita vrsta signala tako da ovde sto pisu plus minus signal to moze na stojadinu i jugu sto pametuju znaci bitno je da znam koja ti je tvoja vektra oznaka motora i ova koju si kupio da se vidi u autodati mozda tvoj Ecu ima izlaz na sebi samo da vidimo na kom je pinu pa da probas direktno na taj pin da dovedes sa table tu zicu

Comment

• zeljko79
                      CBC Član
                      • 12.10.2011
                      • 26
                      • Novi Sad

Za Kostu

I treba da proucis na toj novoj tabli vodove da li si probao dal ostalo sve radi ja sam morao da prevezujem nesto jer kod mene nije stimalo davac temperature i goriva i sad mi sve radi osim obrtaja.Znaci vidi na tabli povezi prvo sve pa vidi te zice na ploci sto idu u obrtomer vidi sta dolazi trebalo bi da imas plus i minus sa table da se napaja obrtomer a signal je pitanje sad odakle se dobija pogledaj novu tablu prikopcaj da ti prvo radi sve ostalo pa onda probaj obrtomer.Kad je prikopcas uzmi unimer pa vidi te zice sto idu po stampi sata na obrtomer dal imas 12 v sa table da napaja njega a verovatno ces imati 2 jos zavisi od obrtomera koliko ide na njega zica kod mene ide sa table direktno preko stampe 2 plus i mins a dve sam izveo napolje.Znaci prouci prvo semu nove table ta dva pina sto spominjes 1 i 8 da nemas ok dovesces ali mora da se zna odakle moze i kakav je obrtomer u pitanju i ja sam tako kupio pa sad moram da nesto prepakujem mada sam dobio davac temprerature koji mi je potrebniji

Comment

• kostaB
                        CBC Član
                        • 01.03.2008
                        • 44
                        • Aleksinac
                        • Opel Vectra 1.6i

Oznaka motora moje vectre C16NZ a nova tabla je sa astre valjda C14SE,kupljena na limundu i taj lik od koga sam kupio ne zna tacno da mi kaze oznaku ali mi je reko da ima 60kw pa sam pretpostavio da je to taj motor.

Comment

• zeljko79
                          CBC Član
                          • 12.10.2011
                          • 26
                          • Novi Sad

za Kostu

Za tvoju vektru ima dva motora sa tom oznakom ali samo za jedan imam semu ista kw su u pitanju samo sto na jednom tipu pise RCat al ok kod tebe stoji da je na C1 na kompu tvoje vektre i oznaka je C1 zelena zica znaci skini konektor pa vidi dal na C1 imas nesto ili je prazno i na nju treba vezati jednu zicu signalnu.Na toj astri sto si mi napisao nema od 60kw malo jace ima sa oznakom motora tom ali je kod te astre vezano na C2 jer je razlicit kompjuter.Znaci probas kod sebe da nadjes C1 zelena zica i na nju vezi signal sa obrtomera pa posle provuci instalaciju ako nemas probas sa nekom zicom ali prikaci celu tablu da dobije struju obrtaljka jer ona cita signal sa kompa tako da ne bi trebalo da imas problem oko povezivanja evo to slika gde se nalazi C1 pin

Comment

• kostaB
                            CBC Član
                            • 01.03.2008
                            • 44
                            • Aleksinac
                            • Opel Vectra 1.6i

Vazi druze,gledao sam i ja auto datu 2005,i vido da na C1 stoji tahometar ali ne znam dal necu da spalim kompjuter ako dodam zicu jer ona fabricki nije izvucena u instalaciju.Znaci morao bih da uvucem u konektor na kompjuteru jos jednu zicu za signal ali dal necu neki kratak spoj da napravim jer te seme u auto dati jesu li 100% tacne???
                            Last edited by kostaB; 20.12.2011, 14:46.

Comment

• zeljko79
                              CBC Član
                              • 12.10.2011
                              • 26
                              • Novi Sad

Tacne su 100 posto tebi ECU ima predvidjen taj izvod ali nemas u instalaciji jer u taj model nije stavljan obrtomer ali komp taj tvoj sigurno ide i na dr modele koji imaju to tako da tu nema greske.Ja na primer ni nemam taj izvod tj pin kod sebe ni predvidjen a kod tebe pise prazan pin ali stoji da se vezuje na C1 pa probaj ili uporedi taj tvoj komp procitaj oznaku pa vidi na za koje je modele jos predvidjen auta kao sto je moj Bosh taj model za pezo 106i Citroen ax pa vidi tvoj onda nadji u auto dati taj auto koji ima isti komp pa vidi da li se na njemu isto vezuje na C1 to te ne kosta da proveris ali ne bi smelo da bude greske

Comment

• kostaB
                                CBC Član
                                • 01.03.2008
                                • 44
                                • Aleksinac
                                • Opel Vectra 1.6i

Resen problem!Obrtaljka vezana na komp i samo broji ! Vido sam autodati jos skoro kad vise nisam znao kako da vezem pa sam gledao elektricne seme tako da sam tek danas resio da vezem tako! Pozdrav za Zeljka79 koji se jedini ukljucio u debatu!!! :-)
                                Last edited by kostaB; 21.12.2011, 02:41.

Comment

Working...
                                X