Pitanja i problemi oko alarma

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dandy
    CBC Senator XXL
    • 09.12.2005
    • 513
    • Bijeljina-Beograd Medakovic

Re: Pitanja&problemi oko alarma

@bug
    drugi izvod kod enforcera daje jako mali izlaz struje, nedovoljan za pobudu bilo kog uredjaja, cini mi se da je plava zica, i daje koliko se sjecam - i to jako slabasan da ni probna lampica nece da zasvijetli kad se aktivira, ali provjeri, nalazi se negdje u sredini sirokog dzeka, ne mogu sad da se sjetim koja je tacno, ali vidjecu da nadjem semu...i aktivira se kad 2 sec drzis taster II.
    jedina varijanta da ga iskoristis je da njime aktiviras relej koji ce da proslijedi pobudu dalje, a ako imas vec sistem automatskih podizaca moci ces njime da das impuls podizacima da zatvore do kraja jer je automatizovan sistem...

a sto se tice samootkljucavanja, provjeri buxne i kablove koji vode u vrata jer ukoliko je ubacen tj zakacen na fabricku centralnu bravu problem se javlja sto glavni motor ne javi centrali da je zakljucan vec ostane u modu otklucano, i on regulise da se i ostali usklade sa glavnim, e sad glavni motor moze da bude samo vozacev a moze i vozacev i suvozacev...
    siguran sam da je oko toga problem jer se to vec desavalo nekoliko puta,,,,jednostavno zica koja daje impuls ili neka od zica nisu imale dobar konrakt ili su bile prekinute na spoju vrata i sasije

Comment

• zvrle
      CBC Senator XXL
      • 01.11.2005
      • 961
      • Beograd, Batajnica
      • Golf 4

Imam whels (ili tako nešto ) alarm na autu (golf 2).

Sve funkcije rade osim što ne mogu da ga ugasim, svira non stop ne reaguje na on/off dugme.
      Pretpostavljam da je alarm svoje odradio, sada me interesuje da li mogu samo da zamenim onaj modul sa nekim drugim tipom alarma, plug&play ili mora ponovo da se razvlači instalacija za novi alarm?
      “Scientists dream about doing great things. Engineers do them.”

Comment

• dandy
        CBC Senator XXL
        • 09.12.2005
        • 513

pa i ne mora bas cijela instalacija da se razvlaci posto na samom modulu imas sve izvuceno, e sad samo treba uporediti seme i vidjeti sta je od cega, inace vecina stvari koja se kaci na instalaciju je slicna kod skoro svih alarma(ove srednje i nize klase)
        to za stekanje drugog modula,,,mozda i moze, ali opet treba uporediti seme, ili naci isti takav model,,,,
        recimo eaglemaster , scorpio, i jos neki imali su u pojedinim verzijama identicnu instalaciju i dzekove i svi su bili potpuno univerzalni, ali i ostali mogu da se prevezu,,,

Comment

• Wayat Erp
          CBC Veteran
          • 17.04.2009
          • 121
          • Beograd
          • Hyundai Elantra 2.0 crdi

Mene intresuje neki alarm do 100e(sa ugradnjom)...gde ga mogu ugraditi u Bg-u...svaka informacija je dobrodosla..
          Inace auto u koji bi ugradjivao alarm je Hyundai Elantra.

Comment

• GTX
            CBC Senator XXL
            • 13.09.2008
            • 422
            • Subotica
            • Nexia 1.5 16v

Da li neko ima iskustva sa SPY alarmima?Preksinoc sam imao nezvanog gosta u kolima pa moram nesto da uradim po tom pitanju.Guglajuci,nasao sam SPY alarme sa meni korisnom pejdzer funkcijom i vibracijom na daljincu.Korisna mi je jer zivim u zgradi i spavam u sobi nasuprot parkinga tako da ako dodam na to i tezak san,nema sanse da cujem alarm,a mogu da mislim kako bi tek komsije uzivale u pola noci
            Radi se o modelu LC 700

Auto alarm SPY sa pejdzerom : dvosmerna komunikacija,povecan domet do 1200 m,plivajuci kod,lcd
            displej,vibracija,antisken,tiho ukljucenje,blokada motora,dvostepeni sok senzor,ugradjen loker,upozorenje na
            otvorena vrata,daljinski sa litijumskom baterijom koja se dopunjuje
            Da li je za njega ok cena od 95€?

Na istom sajtu sam nasao jos jedan meni zanimljiv:

Auto alarm SPY model LC 038 C sa LCD daljincima LC 300livajući kod,blokada motora,šok senzor,tiho
            uključenje,podizanje prozora,daljinsko otvaranje gepeka,anti-hijacking,negativni impuls za centralno zaključavanje sa
            dodatnim relejima
            Cena 40€

Kod ovog mi odgovara daljinsko otvaranje gepeka jer ga imam i fabricki,ali preko tastera u kabini.Mozda ovu funkciju ima i onaj prvi pa nisu napisali u karakteristikama.

i jos da pitam,sta je to PKA funkcija?Da li je to automatsko otkljucavanje/zakljucavanje vrata pri priblizavanju/udaljavanju od vozila?
            Takodje me zanima i na koji nacin radi automatsko zatvaranje prozora posto moj auto nema granicne prekidace za stakla.Da li centrala daje motorima napon dok ne oseti da motori vuku preveliku struju tj da su prozori dosli u krajnji polozaj?

Takodje ako neko zna za odredjeni alarm sa funkcijama ovog prvog,a da koristi klasicnu,a ne integrisanu bateriju neka da preporuku.

Comment

• micky8383
              CBC Član
              • 18.10.2009
              • 75
              • Nis

Pre neki dan sam bio u servis za alarme da mi nasteluju sok senzor.Sada je to ok ali mi se sada alarm ukljucuje uvek cak kada je auto upaljen (vozim sa aktiviranim alarmom pa cim na neku rupu udarim ili se auto nekako "potrese" pocne opmah da pisti. pretpostavljam da dok mi je stelovao sok senzor da je nekako(slucajno) aktivirao da mi se alarm uvek ukljucuje posle 30 sek.Kako da ga vratim u prvobitno stanje???

ps. ne znam koji je alarm ugranjen u autu

Comment

• dandy
                CBC Senator XXL
                • 09.12.2005
                • 513

pa iskreno, to mi izgleda kao da je raskacen impuls koji daje kontakt modulu, sto je vrlo vjerovatno da je osteceno ili izgubilo kontakt prilikom podesavanja, samo tu treba dovesti napon kada se da kontakt i to je to, a ako imas semu, vidjeces tamo ulaz ign +, ili on power acc, na semi ga uvijek predstave drugacije nego stalni izvor struje dc12v

Comment

• MB maneken
                  CBC Početnik
                  • 30.07.2009
                  • 1
                  • Beograd

Imam punto 2002 god. 1.2 8v. Ne znam koji tip alarma imam, i gde mu stoji centrala, znam da je fabricki i na prozoru pise "Fiat / Linea Accessori". Alarm se sam pali nema neko pravilo kada se pali. Onda ja dodjem do kola pritisnem daljninki ugasim alarm, kola se otkucaju ali ostane da svetli lampica alarma, onda moram opet da zakljucam i otkljacam kako bi se lampica ugasila, ako to ne ugasi lampicu alarma onda upalim auto pa ugasim da bi se lampica alarma ugasila. Desavalo mi se da vozim auto sa upaljenom lampicom alarma i onda mi se u toku voznje alarm upali.

Zanima me:

- gde obicno stoji centrala alama, jer kada sam kupovao auto dobio sam i kljuc za alarm kako bi ga ugasio dok ne resim problem? Verovatno na centrali pise i model alarma pa da nadjem onda neko upustvo za njega? zavirivao sam na razna mesta ali nisam ugledao centralu alarma. Bivsi vlasnik mi je rekao da je alarm davno ugladjen u Deltinom servisu na Novom Beogradu.

-pretpostavljam da je problem neki senzor, jer sam stavio nov akumulator. Od senzora sam video samo dva, valjda su to volumetrijskih oni stoje u visini ociju kod vozaca i suvozaca.

Na sta jos da obratim paznju kako bi resio problem?

Pozdav svima!

Comment

• Keketarac
                    CBC Senator XXL
                    • 01.09.2007
                    • 588
                    • Novi Sad
                    • Seat Ibiza 1.2 TSI

Veceras sam i ja imao posetioce u vozilu, vise stete na limu i bravi nego u kabini, posto nista nisu odneli. Klinci i narkomani prave haos na parkingu, svako vece strada neki auto.

U pitanju je Logan, full oprema, centralna brava daljinsko-upravljanje preko kljuca, senzori na svih 4 vrata, mislim da ima i u gepeku neki prekidac sto pali svetlo. Ako sam dobro razumeo moze da se napravi da se alarm aktivira pri zakljucavanju preko kljuca, te da ne moram da nosim daljinski od alarma?

Resio sam da ugradim alarm (da reaguje na otvaranje vrata, gepeka, haube + ultrazvucni senzori u kabini, sok senzor), pa bih molio za preporuke koji uredjaj, i koji servis u NS. Hvala.

Comment

• Pera
                      CBC Veteran
                      • 24.10.2007
                      • 129
                      • BG

Ne zamerite ako je mali off,da li neko moze da mi kaze gde u Beogradu moze da se kupi neki malo kvalitetniji alarm,ali za samougradnju???
                      Lada Samara 1.5

Comment

• DIKO
                        CBC Početnik
                        • 09.03.2010
                        • 1
                        • nis

Re:ALARM QUARK SE 562

Ako neko od cenjenih korisnika ovog foruma ima s e m u navedenog alarma i hoce da je objavi, dajem pivo.Hvala.

Comment

• kizazox
                          CBC Član
                          • 14.09.2007
                          • 19
                          • Beograd

Re: Pitanja i problemi oko alarma

Kupio sam hyundai elantru pre mesec dana sa alarmom.Alarm je sikura po izgledu daljinca i centrale rekao bih s2000.Posto nikad ranije nisam posedovao auto sa alarmom ne znam kako da resim problem posle aktiviranja alarma.Naime kada se alarm upali mogu da ga ugasim na daljincu(i ponovo upalim i tako u krug) ali ne mogu da startujem auto pa onda kljucicem moram da ugasim alarm (centralu) da bi startovao auto.Kada ga ponovo upalim kljucicem sve normalno funkcionise dok se alarm ponovo ne aktivira.
                          Hvala unapred.

Comment

• markofpi
                            CBC Senator XXL
                            • 27.07.2006
                            • 1552
                            • Bezanijska Kosa

Da li neko od vas na svom vozilu ima ProCar alarm!?

Comment

• 0megA
                              CBC Član
                              • 03.08.2008
                              • 42
                              • Beograd

Kakva je situacija sa cenama alarma za GT alarme i Excalibur ako neko zna? Naravno sa ugradnjom

Zvao sam nekoliko servisa za ugradnju ali svi su u fazonu " dovezite auto da pogledamo pa cemo vam kazemo cenu"

I ako moze neko da mi preporuci neki servis u BG gde bih mogao da ugradim skriveni prekidac.
                              Ako je problem reklama moze i na pp

Comment

• dicman
                                CBC Član
                                • 05.03.2008
                                • 99
                                • Kraljevo

imamm jedan probem, ugradio sam jedan alram marke SPY na fiat stila i nikkao da provalim kako da mu povezem migvce , iz alram mi ostalo dve zice koje su za migavce, jedna za jevi jedna za desni ali nikko da udjem u trag, pozzz hvala svimas

Comment

Working...
                                X