Pitanja i problemi oko alarma

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • chobo13
    CBC Senator XXL
    • 01.05.2009
    • 1274
    • pozega,srbija
    • AUDI,VW

Re: Pitanja i problemi oko alarma

kod levog stuba imas snop kablova koji vode za zadnji deo auta,tj za zadnje stop lampe.tu imas zice za levi i desni migavac i tu mozes da ukljucis te dve zice ali stavi po jednu diodu ako vec nisu integrisane u alarmu!mozes isto tako da potrazis ispod volana na dzeku koji se kaci za ablender!gledaj gde ti je pristupacnije,uzmi unimer,ukljuci levi pa desni dok trazis koja je zica!to ti je objasnjenje onako prostije nadam se.pozzz

Comment

• miskovolvo
      CBC Veteran
      • 22.02.2010
      • 171
      • Aleksinac

citiranje prethodnog posta nije neophodno
      Kolega,ipak nece moci ovako,FIAT STILO ide preko CAN BUSa,i svi su mu migavci odvojeni,tako da za svaki kabl ide posebno,ali ko nije radio,i nije u tom poslu,moja preporuka da ne dira,jer mu sve ide preko modula,i ,moze da se napravi ogromna steta

Comment

• skaarj
        CBC Veteran
        • 25.03.2005
        • 176
        • Novi Sad

U autu imam Cobra alarm (3193). Pre nekih godinu dana 'pokvario' mi se jedini daljinski. Menjao sam bateriju sinhronizovao ga ali to je samo privremeno resilo problem. U prvom trenutku sam bio zauzet pa nisam ni gledao to da resavam, a kasnije sam se i odvikao od upotrebe pa je alarm bio dekativiran svo vreme. Neki dan konacno otvorim da malo pogledam o cemu se radi i posle detaljnog ciscenja kontakata i ponovne sinhronizacije sa autom alarm je proradio. Rade sve funcije kao i pre osim jedne. Tacnije sirena se ne cuje ni najmanje. Kada recimo otvorim vrata auta dok je aktiviran alarm (sto mi se cesto sada desava) jednostavno nista se ne cuje. Dektiviranje alarma obicno proizvede neki jako tih bip dok aktiviranje ne proizvede nista.
        Pretpostavljam da postoji neka baterija u sistemu koja obezbedjuje ovaj zvuk i da je ista crkla ili se potpuno ispraznila.
        Pitanje je da li ja tu mogu nesto da uradim? Ako ne makar mi preporucite servis koji bi to mogao da pogleda u Novom Sadu.
        *** gf AL QK \=-Q XES1 ***

Comment

• skymobile
          CBC Član
          • 13.08.2005
          • 97
          • Sibir u Srbiji
          • C5 2.0HDi i Ibiza 1.9TDi

Ako sam dobro razumeo ne cuje se sirena alarma? Problem moze biti u samoj sireni ili modulu alarma. Neke sirene se mogu proveriti jednostavnim kacenjem na napajanje 12V, dok neke ne mogu. Posto se ne razumes, bolje bi bilo da ne cackas sam, da ne gubis vreme.
          When things look bad, I just remember that I've got a real big dick and things seem much better...

Comment

• Duke Nukem
            CBC Član
            • 21.03.2010
            • 39
            • Zemun

Jel moze na pm preporuka za nekog majstora za ugradnju alarma i parking senzora na moj auto

Comment

• sasa55
              CBC Početnik
              • 19.03.2009
              • 1
              • Zrenjanin

Mene interesu je, gde kupiti auto alarm? Ili naruciti pouzecem, posto nisam iz BG.
              U napred zahvalan.

Comment

• Sefic
                CBC Početnik
                • 09.08.2010
                • 2
                • Pancevo

Pitanja i problemi oko alarma WHEELS KG 300 E

IMA LI GDE DA SE SKINE UPUTSTVO ZA WHEELS KG 300 E, NASAO SAM NESTO OVDE ,http://www.ngelectronic.8m.com/1_WheelsKG300.htm, ALI MI JE JAKO NECITKO A I SLABO BARATAM SA ENGLESKIM JEZIKOM.
                Alarm mi se sam aktivirao danas po svojoj volji u razlicitim vremenskim intervalima, otkljucavao je vrata na Yugu i zakljucavao na svakih 10-15 minuta i sirena je probijala ushi, jedan daljinac je prestao da mi radi a u njemu je nova baterija-nisam ga koristio i na kraju sam ga pre 10 min raskacio po mraku i doneo u kucu, htele komsije da me lincuju ispred zgrade zbog sirene koja je bila vise nego dosadna.
                Ako ima neko resenje, molim vas za pomoc!

Comment

• Sefic
                  CBC Početnik
                  • 09.08.2010
                  • 2
                  • Pancevo

Uspeo sam da popravim alarm, sve radi kao i pre!!!! Cim pre, postovacu uputstvo i shemu za navedeni alarm!

Comment

• slobodank
                    Moderator
                    • 26.11.2007
                    • 1338
                    • Stara Pazova
                    • Fiat Idea 14.16v lpg

Pozdrav.

Danas se pojavio jedan problemčić na mom automobilu vezano za alarm, tj model 1300TW scorpion. Sve radi ok (centralana koja je povezana na alarm) osim žmigavaca koji ne daju signal prilikom zaključavanja odnosno otključavanja ( otključava i zaključava normalno ali migavci tom prilikom ne trepere). Prvo što mi je palo na pamet je da uđem u program mode i da podesim sve iz početka ali ništa. Proverio sam i osigurače (samo pod haubom ali ne i one koje se nalaze na kablovima alarma - mrak pa ne vidim.) Da li je u pitanju osigurač (koji se vidi na šemi) ili je nešto crklo na alarmu. Ako je neka sitnica savet bi bio koristan da ne teram kod majstora.
                    Unapred hvala.

Evo i šema alarma:

Comment

• slobodank
                      Moderator
                      • 26.11.2007
                      • 1338
                      • Stara Pazova
                      • Fiat Idea 14.16v lpg

Danas sam uhvatio vremena, raskupusio žice i ispostavilo se da je u pitanju bio osigurač koji se nalazi na kablovima alarma koji vode ka automatu za migavce. Rešeno, pozz

Comment

• ephzhb
                        CBC Član
                        • 15.04.2008
                        • 14
                        • bih

Imam u golfu V cobrin autoalarm spojen preko can bus sabirnice, tj. alarma palim i gasim sa orig. ključem. Pitanje (da provjerim tipa što je ugrađivao): kad namjerno aktiviram alarm i on radi ja sjednem u auto i sa orig. ključem upalim auto i alarm se deaktivira. Da li je to normalno il bi trebala biti blokada motora bez obzira na orig. kjuč?

Comment

• banekg
                          CBC Senator XXL
                          • 06.09.2010
                          • 1274
                          • Nis
                          • Toyota Carina e 2.0

Nije ti povezao relej za blokadu motora - ako uredjaj koji si dodao ima tu mogucnost.
                          Long Live CBC!!!

Comment

• Duba
                            CBC Početnik
                            • 31.10.2010
                            • 3
                            • Tuzla

Imam ugradjen alarm skorpion. svaki put kad okljucam vrata i kad ih otvorim pale se zmigavci na 25 sekundi. kako se to moze iskljuciti. Evo i slika daljinskih od alarma.

Comment

• Puzo81
                              CBC Senator XXL
                              • 04.08.2009
                              • 687
                              • Novi Sad/Prijepolje

Duba,isti slucaj kod mene( takodje Scorpion).Svako otvaranje vrata i zmiga 20-25sec.Pre neki mesec upalim unutrasnje svetlo a ono takodje zmiga 20-25sec Iritira ponekad

Momak koji mi je ugradjivao kaze da mora tako.Zasto je tako ostavljeno nemam pojma.Moze da iskljuci ali onda nece biti svetlosnog lociranja auta na taster kao i nece svetleti kad otklj/zaklj.Premisljam se da otkacim te zice pa nek nema zmigavaca pri akt/deaktiviranju alarma i centralne,ionako kad ga otklj zvuk je bip bip a kad zaklj samo jedno bip.

Voleo bi da neko upuceniji kaze moze li se ovo resiti?

Ako treba slikacu i okaciti dijagram povezivanja

@Duba -Da li kod tebe kad kad zatvoris vrata (a ne zaklj auto) posle nekih 10sec se cuje tri puta zaredom bip bip bip?
                              -Kad si u autu,zakljucas pa otkljucas auto ali ne otvaras vrata,da li ti se sam posle 20sec zakljuca?

Comment

• Duba
                                CBC Početnik
                                • 31.10.2010
                                • 3
                                • Tuzla

Ja nemam drugih problema ostalo je sve ok.Na starijim modelima skorpiona postoje opcije kojima
                                se moze regulisati rad daljinca

Comment

Working...
                                X