punjac akumulatora

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Po onoj: koliko para - toliko muzike!
    Za tvoj banner 44 Ah može da posluži! Prednost na onaj kojim si punio (do ključanja) je u tome, što ima regulator struje punjenja.
    Međutim, daleko je bolji, pominjani CTEK MXS 3.6 A, jer sve obavi automatski.

Comment

• Bossanac
      Banovan
      • 04.01.2015
      • 94
      • Tuzla, Bosna
      • Golf 6

taj CTEK MXS 3.6 A liči na ispravljače/punjače za laptop
      koliko je moguće te laptop punjače (imam jedan stari) upotrijebit za punjenje aku ??

Comment

• expendable
        CBC Senator XXL
        • 04.11.2009
        • 3662
        • Bor

Ne bih rekao.
        Teorijski da, praktično ne (ili tek možda).
        (duga priča)
        Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• Bossanac
          Banovan
          • 04.01.2015
          • 94
          • Tuzla, Bosna
          • Golf 6

kako sad, majka mu stara
          onaj ispravljač koji sam prvi spominjao sa "samo" 2,5 A i 12V bi kao i mogao
          a sad jači laptop ispravljač ne može

Comment

• Franjo
            Banovan
            • 14.08.2009
            • 2831
            • Inđija - Beograd
            • Renault megan II res

Misliš, princip je isti - ostalo su samo nijanse!
            Dobar elektroničar, mogao bi to prepraviti, jer je u pitanju samo regulacija napona. Na onom punjaču (AC/DC adapteru), imaš izbor napona, a na punjaču laptop baterija je fiksan. Na primer, punjač za lenovo laptop ima input 100-240V~ 1.7A na 50-60Hz, a OUTPUT 20V (DC) 3.25 A. Ostalo u vezi regulacije napona i struje - nalazi se u kompjuteru.
            Znači, napon za punjenje accu ne odgovara, a stalna struja od 3A, ako se ne ograniči nekim regulatorom, istopila bi kućište i uništila celi elektronski sklop!
            I, sam si rekao, da se ostavimo čorava posla! A, sinoć u jednom kvizu, na pitanje šta besposlen pop krsti, odgovoreno je: jaganjce!
            Sigurno zbog blizine Božića i božićne atmosfere, jer se spominju jaganjci božji.

Comment

• zoranbg
              CBC Senator XXL
              • 23.03.2005
              • 4098
              • Rooster's Hill , Beog
              • Grande Punto 1.2

moze taj punjac od laptopa ako je od 20 V .

vezes na jedan kraj auto sijalicu od 55w , ima da ti obori napon na potrebni. otprilike 15V . ako ti punjac od laptopa ima 20V

i punice ga sa nekih max 3 A . sve je ovo otprilike ,treba izmeriti,napone i struje.
              Kako napuniti akumulator za automobil sa punjacem od Netbook! | YU3MA.net

kupis neki punjac , imas noviji auto ,neces valjda ovako nesto da budzis?
              Last edited by zoranbg; 06.01.2015, 12:01.
              Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Bossanac
                Banovan
                • 04.01.2015
                • 94
                • Tuzla, Bosna
                • Golf 6

ma imaš pravo, tu se z.a******t, ne znam što cigančim
                evo obilazio baš jednu prodavnicu
                ovaj mi kinez "sladak" a samo 15 eura
                možel proći za moje potrebe, dopunjavanje svakih 3 mjeseca

Comment

• expendable
                  CBC Senator XXL
                  • 04.11.2009
                  • 3662
                  • Bor

Hvala obojici! (to je ono da teorijski može ali nešto nije upotrebljivo u praksi, prepravka će te koštati bar kao jeftiniji punjač a Zoran je lepo naveo kako se može skarabudžiti ali nije (baš) praktično ... i nije za Golf VI ... nekako "ne priliči").

Uf! Baš si brz, preteče me dok sam kucao (ko će tebe da prati ...)
                  Odradiće ti i "Kinez" (onih 6A je verovatno 4 do 5A pa taman, isključuje se (bar) sam).
                  Malo je bolje rešenje (možda) onaj prethodni jer ima (ipak i koliku-toliku) regulaciju struje.
                  Sve u svemu za 20-tak € ne možeš dobiti idealno rešenje ali zadovoljavajuće možeš.

P.S.
                  A i sa Zoranom se slažem ... neki od "ekonimik" brendova možda nisu mnogo skuplji a ipak ulivaju više poverenja (makar bili ista klasa).
                  Last edited by expendable; 06.01.2015, 12:03.
                  Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• zoranbg
                    CBC Senator XXL
                    • 23.03.2005
                    • 4098
                    • Rooster's Hill , Beog
                    • Grande Punto 1.2

iskreno ja bi vise verovao nekom einhelu ili vilageru ili tako nesto ,nesto sto se uvozi i prodaje u megamarketima i ima garanciju. nego nekom "ljutom kinezu"

Comment

• Bossanac
                      Banovan
                      • 04.01.2015
                      • 94
                      • Tuzla, Bosna
                      • Golf 6

oni su za najmanje duplo skuplji
                      i ovo je u supermarketu, valjda daju i garanciju...nisam pito

čak ima i nivo napunjenosti
                      i automatsko isključivanje...kolko kužim

Comment

• expendable
                        CBC Senator XXL
                        • 04.11.2009
                        • 3662
                        • Bor

Pa ... pitaj. Onamo imaš makar to (garanciju).

Comment

• zoranbg
                          CBC Senator XXL
                          • 23.03.2005
                          • 4098
                          • Rooster's Hill , Beog
                          • Grande Punto 1.2

e onda OK .

ja imam iskrin punjac,star 40 godina. zavrsava mi posao kad mi treba

Comment

• Bossanac
                            Banovan
                            • 04.01.2015
                            • 94
                            • Tuzla, Bosna
                            • Golf 6

Originally posted by expendable View Post
                            Pa ... pitaj. Onamo imaš makar to (garanciju).
                            ma dobro...ne znam što toliko sad oko garancije...vjerovatno neće riknut u garantnom roku, kao i većina drugih stvari
                            ionako je 15 eura, šta očekivat za tu "siću"
                            mene više interesuje da li je on DOBAR
                            ili je onaj drugi bolji sa regulacijom amperaži

Comment

• expendable
                              CBC Senator XXL
                              • 04.11.2009
                              • 3662
                              • Bor

Možemo samo da nagađamo (ovako "odokativno").
                              Podešavanje struje deluje kao dovoljan plus da za iste pare prevagne (ako uopšte zatreba, sva je prilika da će biti na položaju 4 non-stop ili 5 a povremeno tek na 3 ili 4 ... kad se pošteno isprazni što naravno nemoj dopuštati).

Comment

• expendable
                                CBC Senator XXL
                                • 04.11.2009
                                • 3662
                                • Bor

I još ovo pa se isključujem (na duže)* ... negde mi se čini da je bilo pitanje da li može da se puni na automobilu.
                                U principu DA (za detalje pogledaj na Mišinom blogu imaš ceo tekst o tome).

* ne mogu te pratiti (iako nemaš teška pitanja imaš ih mnogo ... cenim tvoju želju da naučiš al' moram malo i sebe da cenim ... mislim na vreme)
                                Što se kaže: "nije svaki dan - Badnji dan" (pa da svi imamo ... malo ... više vremena).

Comment

Working...
                                X