Sve o radarsko-laserskim detektorima!!!

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • srdjanissan
    CBC Senator XXL
    • 20.11.2008
    • 720
    • beograd

Re: Sve o radarsko-laserskim detektorima!!!

@206
    reci mi da li si zasticen i od pozadi sa jamerom i da li ti se nekad desilo da nije odradio posao,da li ga gasis kad ih uocis da ti ipak izmere brzinu ili sa istom brzinom prodjes pored njih i nista ne diras,naravno koji je najbolji jamer i koliko para i gde bi eventualno mogao da se kupi (mozes i na pm)

citao sam mnogo o njima,ali ne znam nikog ko ga ima...
    kad koči,cepa gume i prevrće se!
    papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• Corsa d
      CBC Član
      • 12.03.2009
      • 50
      • Pozarevac

206,kako sta mogu da urade?! Par zar jammer nije zabranjen zakonom??? Za radar detektor znam da nije ali jammer mislim da jeste!!

Comment

• srdjanissan
        CBC Senator XXL
        • 20.11.2008
        • 720
        • beograd

u sadasnjem zakonu mislim da nije ,a i ko ce da ti skida branik da proverava ili sta ja znam da ti se gubi oko auta,zavlaci...
        kad koči,cepa gume i prevrće se!
        papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• nnad
          CBC Veteran
          • 16.01.2008
          • 171
          • pancevo

Originally posted by Corsa d
          Izmedju mosta preko Tamisa i prvog semafora,na onom pravcu ka Bg-u! Oni su bili u civilnom dzipu i snimali sa onim radarom na postolju koji se nalazi u dzipu!
          ne znam sta da kazem ja sam vozio 85 km na ograničenju 60 na zvuk reagovao odmah i kad su mi pustili snimak tačno se lepo vidi sekund dve moja brzina i kad kočim kako pada i kasnije se smiruje na pedeset.pisali su mi prijavu koju sam platio jer znam da sam makar i tu sekundu uhvaćen u prekoračenju.siguran sam da i onaj iz ruke usnimi samo je pitanje da li hoće da zaustave jer kočis pa nisi bas onaj očigledni prestupnik gde te deset sekundi snima u prekoračenju. inače po meni opuštenije se vozi uz detektor.recimo na 60kmh opušteno voziš 80 i imas vremena da reagujes a da te ne diraju.

Comment

• 206
            Admin od ispočetka :)
            • 09.12.2004
            • 9548
            • Beograd
            • 206

Originally posted by srdjanissan
            @206
            reci mi da li si zasticen i od pozadi sa jamerom i da li ti se nekad desilo da nije odradio posao,da li ga gasis kad ih uocis da ti ipak izmere brzinu ili sa istom brzinom prodjes pored njih i nista ne diras,naravno koji je najbolji jamer i koliko para i gde bi eventualno mogao da se kupi (mozes i na pm)

citao sam mnogo o njima,ali ne znam nikog ko ga ima...
            Zasticen si ako stavis senzor i pozadi. NIKAD nije omanuo. Obicno gasim kad smanjim brzinu.

Jammera ima par komada koji su dobri, svako ima neki koji misli da je najbolji, ima par tema ovde i o tome, potrazi.

Originally posted by Corsa d
            206,kako sta mogu da urade?! Par zar jammer nije zabranjen zakonom??? Za radar detektor znam da nije ali jammer mislim da jeste!!
            Nije zabranjen ni sadasnjim Zakonom, niti ikakva zabrana postoji u predlogu novog.
            The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• prolupator
              CBC Senator XXL
              • 02.09.2005
              • 3968
              • Zemun

Члан 29.
              У возилу се у саобраћају на путу не сме користити, нити налазити, уређај, односно предмет, којим се може откривати или ометати рад уређаја за мерење брзине кретања возила.
              Забрањено је стављати у промет и рекламирати уређаје и предмете из става 1.

To je s MUP-ovog sajta, iz Нацртa закона о безбедности саобраћаја на путевима...

Dakle, zabranjeno je ,tim nacrtom, imati u autu bilo kakav detektor, jammer i sl.
              OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• 206
                • 09.12.2004
                • 9548
                • Beograd
                • 206

A bas sam se pitao otkud to da ga nema u Predlogu kad je najavljeno da ce biti.

Nego, ko ce da bude merodavan za utvrdjivanje da li se uredjaj koristi ili nalazi u vozilu?

Comment

• -Miki-
                  Moderator
                  • 09.11.2005
                  • 708
                  • Valjevo
                  • Honda Accord coupe cg4

@srdjanissan & Corsa d
                  vasi zadnji postovi su obrisani ,drzite se teme.
                  Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS

Comment

• prolupator
                    CBC Senator XXL
                    • 02.09.2005
                    • 3968
                    • Zemun

Originally posted by 206
                    Nego, ko ce da bude merodavan za utvrdjivanje da li se uredjaj koristi ili nalazi u vozilu?
                    Najverovatnije tehnicki pregled ... Ovim je implicirano da je OSL-u dovoljno da ima sumnju na "nesto" da te posalje na vanredni tehnicki. Tu prvenstveno mislim na ugradjene uredjaje, dok ce oni prenosivi biti vidjeni ili sklonjeni s vidnog mesta ... Uostalom, ukoliko sumnja u bilo sta, OSL ima pravo da te pretrese, kako tebe, tako i auto ... i da nadje detektore ili sta vec...

Za definiciju "nalazi u vozilu" ce se vec pobrinuti prekrsajni sudija ... u to ne sumnjam ... a za "koristi" ce, najverovatnije, verovati OSL-u kao i do sad u mnogobrojnim slucajevima za bilo sta ... Koliko puta vam se dogodilo da vas zaustave i kazu da ste vozili npr. 90km/h, a vi niste presli ni 60km/h?! Jednostavno, po postavci stvari, OSL-u se veruje ... kriv si dok ne dokazes suprotno ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Shazalakazoo
                      CBC Senator XXL
                      • 15.10.2007
                      • 545
                      • Beograd

Da ali kod jammera ako ga pustis da te snimi malo teze ce ici dokazivanje jer on tebe jeste snimio. Mislim kod nas ce to biti kako ce biti ali...
                      @prolupator
                      Moram da prokomentarisem. Znaci odusevljavas me sto sam koristis jammer a stalno pises kako je bolje nemati ga i najavljujes sankcije koriscenja istog
                      I da, to je sto se tice MUP-ovog zakona, ovaj "ekspertski" ce biti valjda blazi po pitanju ovih spravica... Mada pitanje je i koji ce se usvojiti

Comment

• 206
                        • 09.12.2004
                        • 9548
                        • Beograd
                        • 206

Po mom iskustvu je malkice drugacije.

Znao sam da ce neko da spomene tehnicke, zato sam i pitao - stanice tehnickog pregleda, koje obavljaju redovne ili vanredne tehnicke preglede, nisu merodavni, ovjasteni ni strucni da pregledaju auto i utvrdjuju prisustvo jammera, detektora, i slicno. Na tehnickom se moze vrsiti pregled sklopova upravljanja, vesanja, kocenja itd. i NISTA VISE od toga.

Comment

• Shazalakazoo
                          CBC Senator XXL
                          • 15.10.2007
                          • 545
                          • Beograd

206, pa jednom kada dodje vreme da se srede tehnicki pregledi sredice se i taj deo. Nego meni nije jasan taj sertifikat parking senzora? Svi pricaju o njemu a nisam nista konkrentno nigde nasao...

Comment

• 206
                            • 09.12.2004
                            • 9548
                            • Beograd
                            • 206

Ne znam kakve veze ima i sta znaci "kad dodje vreme da se srede tehnicki pregledi"...? Tehnickim pregledima nista ne fali, ali njihova uloga i podrucje ekspertize odnosno opis njihovog posla i svrha postojanja jednostavno ne obuhvataju nikakve "vestacenje" da li je neki uredjaj tipa jammera u autu ili se koristi.

Dakle, ko je merodavan za utvrdjivanje da li je neki uredjaj u autu ili ne?

Comment

• prolupator
                              CBC Senator XXL
                              • 02.09.2005
                              • 3968
                              • Zemun

Originally posted by Shazalakazoo
                              @prolupator
                              Moram da prokomentarisem. Znaci odusevljavas me sto sam koristis jammer a stalno pises kako je bolje nemati ga i najavljujes sankcije koriscenja istog
                              Ne koristim ja nista
                              Salu na stranu ...koristim jer moram, a ne zato sto zelim ... Kao sto prelazim godisnje 50-60K km, a zelim da predjem max 10K km ... 'ebiga...
                              I ne sluze te igracke za divljanje, vec da sprece organe da vas/nas udaraju po usima "onako" ...

I jeste najbolje postivanje propisa i nemanje nikakvih igracaka "ometajuceg" tipa ...
                              Nisu ljudi izmislili "Countermeasures" zato sto vole da se nadyebavaju s pandurima vec zato sto postoji realna potreba zbog preterane represije, ali to je neka druga tema ...

Samo se zapitajte koliko vas zaista zanima nov zakon o saobracaju,a koliko ste primorani da na izucite ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Shazalakazoo
                                CBC Senator XXL
                                • 15.10.2007
                                • 545
                                • Beograd

206 nebitno zaboravi prethodni post, siguran sam da ce biti regulisano ko je nadlezan za ispitivanje tih stvari... Nisu ludi da to propuste, mada bih voleo da jesu
                                i da, ja se nadam da ce se usvojiti ona druga verzija zakona gde se zabranjuje samo koriscenje, a ne i posedovanje tih uredjaja...

Comment

Working...
                                X