Kada se prica o maglenkama, da li su bolje one male halogene sa plavim ili zutim staklom sto se bubanj potoku prodaju po 20-50 eura, ili one ogromne "saturnus" koje se montiraju na branik i izgledaju onako old-school?
Koliko pomazu maglenke
Collapse
X
-
-
to veliko nisu maglenke nego spot light... to se i danas koristi na nocnim rally voznjama, to su usmerena svetla koja imaju ulogu da osvetle put dalje i shire... isti fazon ko na krovu dzipova shto se stavlja.
Maglenke su predvidjene da bacaju uslovno recheno tanku liniju stetla ispred kola kako bi u gustoj magliu video put(liniju, rupe itd).Prevelika slika u potpisu!
Comment
-
-
maglenka se vidi bolje, ima drugacija sociva od stop svetla.
za maglenke fokusiraju relativno uzak snop a za stop svetla rasipaju, ponekad i bocno (da se vidi i sa strane kada se koci) dodatno.
a sama sijalica je iste snage, obicno 21W.
zbog slicnosti intenziteta je i izbacena varijanta sa 2 svetla za maglu pozadi, a definisano minimalno rastojanje tako da nikada ne bi trebalo da se nadju stop svetlo i svetlo za maglu jedno do drugoga npr. vec da budu maximalno razdvojena u okviru svetlosne grupe. ( IEC propisi).volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
kod mog kosookog su isto nazad dve maglenke koje u sustini nepalim jer ako uletim u maglu na auto putu i nagazim kocnicu upale se i stopalje i maglenkenemam pojma zasto!!! a znam da i na ladi koju sam imao riva 89 god nazad je imala dve maglenke!!!! jako dobra stvar po magli u svakom slucaju! a sto se tice jacine meni se cini da jacina maglenki i stop svetla sta vise ista! nisu maglenke jace od stopa osim sto vise odvlace paznju pa mislis da su jace! koliko puta ste vozili tako na auto putu i vozi lik ispred vas sa upaljenim maglinkama! prvo pomislite zaglavio mu stop prekidac a onda skontate sta je
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!
Comment
-
-
Originally posted by brickNe kapiram vas.Zar nije bolje imati sto jace osvatljenje pozadi kada je magla?Cista logika...nije uvek sve najbolje kako zakon kaze
simetrican raspored sa 2 sijalice je manje uocljiv od jedne sijalice.
nauka predvidela a praksa i ispitivanja u realnosti dokazala.
[quote:2g8qd59s]Uostalom dosta starijih kola imaju obe maglenke pozadi.Pogledajte civic-e iz 90-ih godina
rekoh vec, od 1991. se ugradjuje samo jedna i to obavezno leva i vazi svuda u Evropi.
maglenka pozadi je obavezna serijska oprema svakog vozila koje je registrovano posle 1991. i uslov za registaciju. po ECE normama je precizno definisano sve- od mesta postavljanja, vrste sijalice, tipa optike, jacine u Kandelama, ugao pod kojim treba da osvetljava itd.
ne racunam nas zakon iz 1968. koji je jos na snazi sto se svetala i svetlosne opreme tice i blage veze nema sa modernim dobom i modernim autima.[/quote:2g8qd59s]
Godiste *2000* FABRICKE
Ford Puma 1.7 16V
Saab 9-3 1.9 TID
Comment
-
-
Kad je vec prica o maglenkama, obavezno palim maglenke kad je kisa po noci ili vlazan kolovoz po noci. Mokar asfalt jednostavno upija svetlost i vidljivost tj osvetljenost puta je znatno manja. Maglenke su mi usmerene tako da osvetljavaju kolovoz do 10m ispred auta, tako da osvetle srednju i krajnju liniju puta, a do sad se niko nije bunio da su mu zasmetale.
Comment
-
-
Ne mora da znaci da ti je neispravno, na mnogim nasim autima sam video da "majstori" vezu stopaljke i maglenke zajedno da se pale pod izgovorom da se bolje vidi.
Inace najvise mi smetaju dzipovi kad idu iza mene, a ispred mene na semaforima ovi novi volvoi, skode mislim da su led u pitanju.
Comment
-
Comment