Koji akumulator da kupim?

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • kristina990
    Banovan
    • 13.04.2009
    • 1066
    • Srbija

Re: Koji akumulator?

jbg.nisam više siguran ni u taj unimer,upalio je jutros posle merenja bez problema,na peglici gde je nov akumulator pokazuje 12,7
    no to što sam ja merio nije ni bitno auto je proveren kod električara,odlično puni ,ne vuče struju,nego,brate,nevalja akumulator,narodski rečeno ne drži struju
    ima li neko predlog kako da ostvarim garanciju jer očito ih se na to mora nekako prisiliti-akumulator očigledno ne valja jer ne drži struju...

Comment

• zoranbg
      CBC Senator XXL
      • 23.03.2005
      • 4098
      • Rooster's Hill , Beog
      • Grande Punto 1.2

zovi fabriku i zali se na taj servis. pre toga idi kod njih i trazi da ti ga zamene,jer ocigledno ne valja. mislim sta oni mogu da ti kazu.? pa vidi se da ne valja.
      pitaj ih sad kad odneses taj akumulator ponovo. " jel valja ili ne valja,ako ne valja treba da se menja ili sta ? "
      ako nece ,svadjaj se ,ako ne vredi.. zovi fabriku, preti inspekcijom ,kao i za svaku drugu stvar koju bi kupio a bude neispravna u garantnom roku.

pazi ..ni taj servis,nema nikakav razlog da ti ne zameni akumulator koji je neispravan,ne ide to iz njihovog dzepa.
      Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• kristina990
        Banovan
        • 13.04.2009
        • 1066
        • Srbija

ko ima dozvolu za nezavisan pregled akumulatora,da posle ne bude da je nešto radilo neovlašćeno lice pa da izgubim garanciju...

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Ne shvatam kako te ne mrzi pisati na više foruma... Lepo su ti tamo rekli, uzmeš od njih Gaus test i ako je ok nema šta da se buniš, ako nije onda pravac fabrika.

Ako ne daju onda tražiš da ti napišu da nedaju i odeš u inspekciju...

Meni su nudili kao ono extra uslugu da radim ta kao ovlašćeni servis pa se čovek čak i založio preko telefona da objasni nadležnom da nisma kuče od juče a ne sluša šta mu ja govorim, neka hvala. Mislim raspravljati se sa ljudima oko akumulatora, ne pada mi na pamet
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• kristina990
            Banovan
            • 13.04.2009
            • 1066
            • Srbija

...čitaš druge forume,a teško ti odgovoriš na svom, doro,doroo...i šta meni znači gaus?koji zaključak da izvedem?ja samo znam da akumulator gubi struju i da ne mogu upaliti kola ako stoje par dana,profesionalno utvrđeno u ovlašćenom njihovom servisu da nije do auta.pa jbt.,izgleda "svemirci su krivi za sve"
            kako ostvariti garanciju?tržišna inspekcija kao prvi korak ne,na osnovu čega?moram imati crno na belo da je aku neispravan,a to je za mene potpuno jasno.ko ima dozvolu da izvrši takav pregled,a da ne bude tretiran kao neovlašćeno lice?
            ajd sad doro...

Comment

• stevak
              CBC Senator XXL
              • 31.05.2009
              • 1215
              • Zemun
              • Saab 9000 cs 2.0T

@kristina990
              Kad je BH u pitanju, nemoj ni da očekuješ nešto. Meni su rekli da ne dobijaju zamenske akumulatore jer sva proizvodnja ide za izvoz u Rusiju. Iz toga zaključujem da našem tržištu ostaju oni koji nisu prošli izvoznu kontrolu.
              Dalji zaključci se nameću sami.
              ex SAABotražitelj

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Originally posted by kristina990
                ...čitaš druge forume,a teško ti odgovoriš na svom, doro,doroo...i šta meni znači gaus?koji zaključak da izvedem?ja samo znam da akumulator gubi struju i da ne mogu upaliti kola ako stoje par dana,profesionalno utvrđeno u ovlašćenom njihovom servisu da nije do auta.pa jbt.,izgleda "svemirci su krivi za sve"
                kako ostvariti garanciju?tržišna inspekcija kao prvi korak ne,na osnovu čega?moram imati crno na belo da je aku neispravan,a to je za mene potpuno jasno.ko ima dozvolu da izvrši takav pregled,a da ne bude tretiran kao neovlašćeno lice?
                ajd sad doro...
                Tebi ne znači ništa ali će nekom značiti da utvrdi da li si u pravu ili ne. Znam mnogo slučajeva gde auto ipak nije kako treba pa polako srče ili ne dopunjava koliko treba.
                Skini ga sa auta, ostavi tri dana pa premeri. Ako hoćeš nešto preko (više od) ovlašćenog servisa to se zove sudski veštak, nadješ nekog te struke i čovek lepo ispita, svi mu veruju.

https.autogas.rs

Comment

• kristina990
                  Banovan
                  • 13.04.2009
                  • 1066
                  • Srbija

nekome će značiti...KOME?tu treba neko stručno lice,šta znaju u tržišnoj inspekciji ili se možda varam...
                  a šta kažeš na ovaj napon od 7,6

po ovim parametrima akumulator bi bio neispravan nekim laičkim tumačenjem

jel to nije dovoljno?

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Koga pitaš? Mene? Koji sam ja faktor u toj priči i bilo ko sa ovog ili drugog foruma. Imaš zakon o zaštiti potrošača, odeš u ovlašćeni servis (bio si) nisi zadovoljan njihovom odlukom, odeš do inspekcije i prijaviš da ne poštuju uslove garancije. Oni će te pitati (njih) kako ne poštuju pa će rešiti da si u pravui ili nisi. Ako nisi u pravu a i dalje nedaju imaš sudskog veštaka pa presaviješ tabak pa...
                    Mislim sve zbog jednog akumulatora od 5000 dinara za koji si pouzdano znao da je najgori na tržištu...

To što prikazuješ nema veze sa životom u praksi, svaki auto će otkazati rad elektronike ako padne napon ispod 9 volti, mislim na krštene automobile. Kako oni to mere nemam pojma a bitno je koliko ga opterete da bi dobili taj rezultat. Sasvim je sigurno da sa 7.6 volti ne može ni da klikne anlaser a ne da ga okreće... I onda šta će tebi gaus a rekli ti ljudi da to jedino priznaje fabrika a sad što ti ne znaš to da rastumačiš, koga je briga...

https.autogas.rs

Comment

• banekg
                      CBC Senator XXL
                      • 06.09.2010
                      • 1274
                      • Nis
                      • Toyota Carina e 2.0

Ako si siguran u neispravnost, imas strpljenja, i finog prijatelja advokata, mozes proci odlicno.
                      Moj drug je reklamirao gume, i naravno, nisu mu priznali reklamaciju, jer je to sa gumama jako tesko. Medjutim, covek je stalna sudska musterija, lepo ih je tuzio, imao strpljenja oko 2 godine, i dobio je obe gume nove i 110.000 din odstete, izvrshno, pre neki dan.
                      Long Live CBC!!!

Comment

• kristina990
                        Banovan
                        • 13.04.2009
                        • 1066
                        • Srbija

Originally posted by ragazzoni
                        Ja akomulatore kontrolišem testerom BOSCH BAT 121, i govorim vam iz iskustva: BLACK HORSE dešavalo se kod novog akomulatora da je startna snaga oko 60% i napon posle punjenja 12.1-12.2v. Za mene je to LOŠ akomulator, vozio sam ih na Ladi, Zastavi i Opelu. Vek kratak, reklamaciju NIKADA nisam ostvario. Što se njih tiče za mene END. Naročito posle nalepnice BEZ ODRŽAVANJA, a u uputstvu stoji da ako nivo elektrolita padne, treba doliti...... Šta je tu bez održavanja? Na minus 15, ujutro mu je napon 9.5v. Na novom akomulatoru, poziciona svetla, akomulator od 66Ah, i****ju za 2 sata. Šta je tu OK?
                        O ostalima nemam puno iskustva da bih vam rekao, mada i mene interesuje, koji su dobri? Čitaj dugovečni, sa pravilnim naponom, sa ispravnim kapacitetom i sl.
                        ...e da sam ovo pročitao pre dve godine...
                        ...kod Varte se zna koliki je naponski prag i ako je ispod određene vrednosti postupak reklamacije je jednostavan i za kupca i servisera,kod Black Horsa postoje tolerancije koje poluispravan i dotrajao akumulator štite od reklamacije,serviseri ne smeju da izdaju potvrdu da je neispravan jer posle plaćaju iz svog džepa,eto to je Black Horse
                        ...ma hebo 5500 rsd,izdržaće do sledećeg mraza...
                        ...a Monbat koji je bio u kolima koja sam prodao pre pet godina još i danas pali,jbg. kad sam kupovao aku niko ga posle nije prodavao...

Comment

• zoranbg
                          CBC Senator XXL
                          • 23.03.2005
                          • 4098
                          • Rooster's Hill , Beog
                          • Grande Punto 1.2

ja bih otisao bar jos jednom u taj isti servis.

razmisli.. nemas sta da izgubis.
                          Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• kristina990
                            Banovan
                            • 13.04.2009
                            • 1066
                            • Srbija

u maju ističe garancija od dve godine tako da je uz dva pregleda i servisa i jedno pet punjenja s moje strane može se reći izgurao garantni rok,pošto je sad toplije mislim da neće biti problema...
                            akumulator koji izdrži samo garantni rok je smeće,bilo koji,black horse je...ma nemam reči...
                            ovo je opomena za druge da se ne prevare i kupe black horse ili bilo koje gobno horse white,black,drek...

Comment

• comi 1342
                              Moderator
                              • 28.09.2005
                              • 1126
                              • NS
                              • Giulietta ,PUG 106,

Kristina 990, kad si već negde iskopao taj pravilnik za ispitivanje startne struje, jel' ima tu i deo koji se odnosi na ispitivanje samopražnjenja baterije ? Taj test sa pražnjenjem 10 sec strujom od 600 A, je užas za akumulator, praktično gotovo kao kratak spoj između polova, varenje njime, i tih 5 % napona što fali uopšte nije loš rezultat za BH od skoro 2 godine...
                              Verovatno ti je unutar jedne ili nekoliko ćelija, došlo do krivljenja i dodirivanja ploča,( da li zbog fabričke anomalije, prepunjavanja, predubokog pražnjenja,...), pa ti se tuda brzo isprazni. Zato traži ispitivanje samopražnjenja, ili bar da to testiranje sa 600 A, rade sutradan pošto su punili...
                              Iako, malo mi je iz prakse sumnjivo, da ako može da grune 600 ampera, da mu je struja samopražnjenja problematična,... onda ne mogu ni da se napune kako valja.
                              Proveri još jednom koliko struje vuče auto bez kontakta, eventualno sa alarmom ako ga ima...
                              Ne znam koliko plaćaju te koji su im ovlašteni servisi, ali je to zaista nezahvalan posao, konstantno svađanje ...
                              "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
                              "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• kristina990
                                Banovan
                                • 13.04.2009
                                • 1066
                                • Srbija

ma neću više da se natežem s njima,ako se isprazni,na punjač,ima da izdrži leto...oni da su hteli da zamene već bi zamenili...najgore je što nije crko do kraja...
                                tako oni daju garanciju...

Comment

Working...
                                X