Moracu ga onda na punjac. Nisam ga nikad tako punio, da li moze preko noci da se napuni? Posto mi treba auto, idem sa njim na posao, ili da ga dve veceri zaredom ostavim na punjacu? Kad vec pitam, valjaju li oni punjaci po rodicima ista?
Ne bih da antireklamiram po forumu neki servis, mozda nisu oni krivi, ali cinjenica je da se akumulator ispraznio
moze preko noci i to je super ali sve zavisi koja je jacina akumulatora i samog punjaca..
napon praznog olovnog akumulatora je 1.8v a napunjenog 2.5v PO CELIJI(imas ih 6 standardno)
Struja punjenja ne sme biti jaca od 10% jacine akumulatora npr ako je 45Ah punis ga sa 4.5A MAKSIMALNO.. Pravilno je puniti 12h do 14h i obavezno otvoriti cepove akumulatora i isti montirati u provetrenoj prostoriji
Posle punjenja, sacekati da se malo ohladi(stabilizuje) pa tek onda zatvoriti celije cepovima i montirati na automobil
ne moras da skidas poklopac cepova,a i ne treba.mora da ima po jednu rupicu promera 3-4mm sa obe strane(blizu polova) koje sluze i za dopunu tecnosti.uveri se samo da nisu zapusene.
zanima me kako da vidim kad je proizveden akumulator,u pitanju je topla?
na onom garantnom listu pise da je proizveden 11.2010 godine(napisano hemiskom),a kad je prodat drugi datum
normallno je da je datum proizvodnje jedan a prodaje drugi,jer po nekom pravilu,prodavci su duzni da
posle 6meseci od proizvodnje akum isti vrate u fabriku da ga ne prodaju jer se takav akum smatra bajatim.e sad,ko se toga pridrzava
to je pitanje,i sami znamo sta sve trgovci rade radi zarade!
Jel kupovao neko ovaj ProAtomic? Prodavac mi rece da ga pravi ista fabrika kao i Vartu, e sad na njega je garancija 30mes dok je na Vartu 24mes. Pretpostavljam da ih time probijaju na trziste ali sa druge strane ne verujem da bi na neko njesra davali tako dugu garanciju.
A jeftiniji je od Varte i to dobro
EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T
8250,00 al treba da odnesem stari pa da mi vrati kusur
PS Meni je TopLa klasika crveni u kadett-u gurao 5,5 god i tako je i prodat. Kadett je i bio kupljen sa tim akumulatorom tako da ja nemam negativno iskustvo.
EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T
Comment