Koji akumulator da kupim?

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Danilo
    CBC Senator XXL
    • 02.10.2004
    • 908
    • Beograd, Dorcol

Crkao mi je akumulator padom temperature (ne puni se uopste i kada se napuni nekako, isprazni se potpuno posle malo vremena), star je nesto manje od 23 meseca, a garanciju imam na 25 meseci, pa cu da ga reklamiram.

Kupljen je u Auto Neni, koja je likvidirana, ali u knjizici pise da se mogu obratiti u bilo kom od ovlascenih servisa. OK to, ali recimo da moraju da ga zamene novim... Gde?
    Ne verujem da ce mi taj servis dati nov, mislim, sta ja imam sa njima?

Da li cinjenica da su ovlasceni shop&servis podrazumeva i da moraju i da mi, sem eventualnog servisa, zamene akumulator novim, njihovim?

U pitanju je, naravno, Black Horse.
    www.blindmanmotorsport.com

Comment

• Eon
      Moderator
      • 10.03.2005
      • 4225
      • Beograd-NBG-44
      • Superb 2.0 4x4 DSG

Imas servis u Bulevaru Kralja Aleksandra preko puta bivse Sljukine pumpe, a sada OMV. Zove se, naravno, Akumulator!!!
      Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
      Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• sw.brick
        CBC Senator XXL
        • 09.10.2004
        • 8141
        • Beograd, barajevo-zemun
        • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

To oko ispitivanja na -18C ne bih ni komentarisao jer bi to značilo da bih 340 dana u godini mogao da zatvorim servis ili da se preselim sa servisom u neku hladnjaču!
        i ne ocekujem komentar, standard je fakt, cinjenica koja se ne komentarise vec se ili postuje ili ne postuje.

ako nisi u stanju da ispitas (po standardu) CCA onda znaci da nisi u stanju da procenis stanje akubaterije na jedini propisani nacin-u hladnoj komori.
        da ne kazem, da se svodi na imitaciju servisa. NHF

proba na sobnoj temp. nista ne govori i odavno se ne koristi. (nema smisla, na +20C skoro svaki aku je dobar)

Acu sa 75Ah je veoma čest format tako da ni to ne bih komentarisao
        opet, standard je kristalno jasan i nema nikakve veze sa time koliko je nseto cesto ili nije.
        ili jeste ili nije po standardu koji je jedino vazece merilo (dok se ne promeni)

Acu od 97Ah obično se kupuje za pokretanje traktora ili starijih modela automobila sa većim dizel motorima
        mozda bi se iznenadio da je takav aku ono sto ide u Mercedese, Volvoe, Fiate,... dizele naravno vece kubikaze tih godina.

a znam da sva tri proizvodjača koje sam naveo ukoliko je prodat formiran akumulator stariji od 6 meseci ne priznaju garanciju
        to ti samo govori da nisu jos ovladali modernom tehnologijom proizvodnje akumulatora/kvalitetom i da se radi o starom tipu koji se nekada koristio. (klasicni separatori ploca, same ploce bez membrana, itd).

jedini razlog je visok stepen samopraznjenja, tipicno za nekadasnje akumulatore.
        danasnji suvo punjeni kvalitetni su mnogo bolji po tom pitanju, mogu bez problema da podnesu duze lagerovanje (i do dve godine) bez ikakvih problema.
        volvo
        945 SE turbo lpg
        344 GL lpg

Comment

• civi
          CBC Senator XXL
          • 26.07.2005
          • 1492
          • Pozarevac

http://www.crocaraudio.com/attachment.p ... =4428&sid=
          Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
          - Kako to misliš, kočim?

Comment

• TETAK
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 3034
            • Čačak, Srbija

Cos. brate ako si kupio u Neni imaš problem.I kod nas se povremeno pojavljuje taj problem sa njihovim reklamacijama.Možeš, u stvari, jedino je moguće da ti neki ovlašćeni serviser odradi zapisnik o neispravnosti acu i da se sa istim obratiš proizvodjaču koji je jedini dužan da ti zameni neispravnu bateriju.Ostali to mogu ali nisu obavezni, pa i ne rade.Neki će ti ponuditi da platiš navodne troškove transporta a ti ako je razumna cifra to prihvati kako bi rešio problem.
            Brick, navedi mi samo jedan servis gde se acu ispituje na -18C(da to nije napolju i sada) i ja ću iz Čačka peške ići tamo na hadžiluk!Servisi dobijaju od proizvodjača tačna uputstva kako i sa čim se ispituju baterije i veruj mi da se u svemu pridržavamo naloženog.
            Što se tiče tehnologije koju primenjuje BH i ostali, do juče si se kleo u Ca tehnologiju kao nešto što je Hi-tech a danas pljuješ po tome kao da je produkt srednjeg veka!
            Akumulator kapaciteta 75Ah je zaista standard verovao to ti ili ne!
            Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• Wiz
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 3104
              • Nish

Ja domace proizvode za kola ne kupujem,osim,sundjera za pranje,tecnosti za brisace,ono sto je krucijelno za rad istog izbegavam u sirokom luku,gume i akumulatore,za sada na svu srecu

Comment

• sw.brick
                CBC Senator XXL
                • 09.10.2004
                • 8141
                • Beograd, barajevo-zemun
                • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Što se tiče tehnologije koju primenjuje BH i ostali, do juče si se kleo u Ca tehnologiju kao nešto što je Hi-tech a danas pljuješ po tome kao da je produkt srednjeg veka
                odakle ti ta ideja, mislim zakljucak ?
                ja to nisam nigde napisao.

Ca tehnologija btw nije nikakva HI tech, obicna stvar koja se decenijama koristi na skupljim akubaterijama (bilo je ranije reci o Optima prioizvodima.)
                jedino je sada to dostupno i u econo klasi najjeftinijih aku.

gde se acu ispituje na -18C
                standard EN 50342.

Akumulator kapaciteta 75Ah je zaista standard verovao to ti ili ne
                verovao ili ne,
                evo sta DIN kaze
                55618 aku 66Ah
                57413 aku 72Ah
                58042 aku 80Ah
                ...
                59531 aku 97Ah

citam danas pazljivo uslove za garanciju FAS-a (BH) i zaista pominju uslov da aku ne sme da bude stariji od 6 meseci.
                u samom garantnom listu to se ne pominje eksplicitno, valjda se misli da o tome brigu ima trgovac.

tehnickog razloga ne bi trebalo da bude, osim dopunjavanja posle 6 meseci lagerovanja. a sto i inace vazi za svaki aku, pa i onaj koji je ugradjen na auto 24 sata posle proizvodnje.
                volvo
                945 SE turbo lpg
                344 GL lpg

Comment

• Eon
                  Moderator
                  • 10.03.2005
                  • 4225
                  • Beograd-NBG-44
                  • Superb 2.0 4x4 DSG

Ja sam sada kupio B.H. misleci da je dobar izbor i prevario se kao i za Winteru. Od sada cu slusati instinkte, a ne savete!
                  Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                  Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Wiz
                    CBC Senator XXL
                    • 30.09.2004
                    • 3104
                    • Nish

Eon@ to ti kazem slusaj samo sebe i nista sto se pravi u Srbiji a bitno je za auto ne kupuj,sem onog sto moras(gorivo)

Comment

• Nikola
                      CBC Senator XXL
                      • 29.09.2004
                      • 975
                      • Indjija/Vojvodina

"Vesna" prazni baterije
                      Akcionari mariborske kompanije "Vesna", čiji akumulatori se prodaju na našem tržištu, odlučili su da se prekine proces proizvodnje. Likvidacija se pokazala kao najbolje rešenje za kompaniju. Vlasnici Vesne saopštili su da će se prodajom imovine ove firme prikupiti dovoljno sredstava za podmirenje svih dugova.
                      Vesna je zapala u probleme 2004. godine kada je beležen gubitak od 3.34 miliona evra.
                      Pokušaji reorganizacije, uključujući injekciju kapitala od 6.68 miliona evra, nisu prošle godin doneli željene rezultate.

Izvor: Auto Bild br. 01, SCG izdanje.
                      .:Cuore Sportivo:.
                      Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`

Comment

• djukic
                        CBC Senator XXL
                        • 27.03.2005
                        • 2526
                        • Beograd

Na BMW sam imao Vartu. Posle druge zime akumulator je bio neupotrebljiv. Naime posle gasenja grejaca imao sam samo jednu sansu za paljenje auta. Napominjem da je auto ispravan odnosno da nije ni bilo potrebe za drugim verglanjem (5 sec), osetio sam jednostavno da snage za drugi pokusaj nebi bilo. Treca zima je bila kobna i morao sam da ga reklamiram. Vracen mi je kao ispravan sa servisa. Digao sam ruke od njega i danas vozim na BH 97a evo vec treca zima (danas je palio na -16).

Vartu koristim ko pritiskac za papir i da povremeno je dopunim pa mi sluzi da kablovima palim skutere...

BH je izgleda dobar ko jugo, neko se kune u njega a neko ga kune.
                        https://t.me/pump_upp

Comment

• TETAK
                          CBC Senator XXL
                          • 30.09.2004
                          • 3034
                          • Čačak, Srbija

Brick, ja sam lepo napisao da navedeš gde se, znači u kom servisu se konkretno acu ispituju na -18C.Ono oko dopunjavanja acu ne bih komentarisao sobzirom da se kod svih proizvodjača acu nalaze u plastičnoj ambalaži što onemogućava bilo kakvu manipulaciju sa njima a pogotovu ne punjenje.Sve standarde koje pominješ su DIN standardi što znači da kod nas ništa ne znače sobzirom da mi imamo, još uvek ,svoj standard koji je u mnogo čemu radikalniji u odnosu na Zapadne standarde pa i DIN.Za Ca tehnologiju se izvinjavam jer zaista nisi tako napisao ali se iz komentara tako moglo zaključiti!
                          Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• *IvanT*
                            CBC Senator XXL
                            • 30.01.2005
                            • 3234
                            • Srbija, Beograd, Kara

U decembru 2004. godine sam kupio nov BH akumulator 66Ah i naravno trajao je do danas. Nazalost, garanciju i racun nisam sacuvao pa od reklamacije, naravno, nema nista.

Kupio sam novi akumulator, a sto se tice Black Horsea, on je za sva vremena "odgalopirao" od mene. Domaci akumulator vise nikad.
                            http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Drinic
                              CBC Član
                              • 06.09.2005
                              • 26
                              • Republika Srpska

Ev i kod mene.
                              BH 66, ujutru ima samo za prvo paljenje, sva sreca pa u 90 % slucajeva pali iz prve... A kad ne upali , nema ni guranje (auto automatik) pa na punjenje..

AJMO ZAKLJUCAK

KOJI AKUMULATOR KUPITI ??
                              bolje dati koji euro vise a kupiti nesto dobro

Comment

• jaksa
                                CBC Senator XXL
                                • 23.10.2004
                                • 701
                                • Novi Beograd, SC

Izgleda da je Bosch ipak optimalan izbor.

Comment

Working...
                                X