Može i to da bude, ali nema logike da bude štop lampa jer ona ne radi kad je auto isključen.
Koji akumulator da kupim?
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
-
u 90% slucajeva zeza neki aftermarket ili stariji radio cd aparat ili lampa u gepeku koja se ne ugasi kad se zatvore vrata.u ovih deset% ulazi lose punjenje,anlaser i sl...trazi da se posalje akumulator na ekspertizu u njihov servis...
Comment
-
-
@mupe
Od aftermarket uredjaja imam samo alarm ali kolika je prosecna potrosnja alarma u on stanju!?? Bio sam ko dmajstora vec 2x i poslednji put mi je rekao da nema sta da gleda...auto kad anije upaljen vuce koliko sam ja majstora dobro cuo 0.2A ili nesto ispod te vrednosti. Alternator je u odlicnom stanju jer smo ga otvarali pri prvoj poseti servisu remontovali ga iako nije trebalo ali ajde. Svi parametri su ok. Auto je jos testiran tako sto je stavljen drugi akumulator i sa takvim je auto bio kod majstora par dana.
@chobo13
Acu je i ostavljen na testiranju u njihovom ovlascenom servisu, osim u slucaju ako je expertiza nesto drugo!?
Comment
-
-
Sasvim lako se proveri koliko struje auto "vuče" iz akumulatora kada je auto isključen. Po komentarima na forumima dozvoljeno je do 0,03A.
Tako da se lako sazna da li "nešto" vuče ili ne vuče struju. To sasvim lako mogu da ti izmere i u tom servisu za akumulatore, naravno moraš doći sa autom. I onda nema "vaš auto".
Comment
-
-
Originally posted by markofpi View Post@mupe
Od aftermarket uređaja imam samo alarm, ali kolika je prosečna potrošnja alarma u on stanju!??
...auto, kad nije upaljen vuče, koliko sam ja majstora dobro čuo 0.2A ili nešto ispod te vrednosti.
Alternator je u odličnom stanju, jer smo ga otvarali pri prvoj poseti servisu, remontovali ga, iako nije trebalo, ali ajde...
Btw. nisam na strani servisa prodavca, ali sa adekvatnom opremom, moguće je, sa velikom sigurnošću utvrditi ispravnost akumulatora.Last edited by Franjo; 10.02.2013, 16:11.
Comment
-
-
Moja greska....0,02A
Elem...akumulator donesen sa reklamacije. Stanje akumulatora ispravno, testiran je i nema osnova za reklamaciju. Odmah potom obavesten majstor o ishodu svega toga koji i dalje odgovorno tvrdi da je punjenje dobro, da ne trosi vise struje kada je auto ugasen od dozvoljenih vrednosti i da su svi ostali parametri u redu (struja punjenja...).
Ostaje mi jos jednu stvar da proverim, a to je alarm. Da li je moguce da on vuce toliko struje kada je ukljucen pa da a 4-5 isprazni acu!? Kada je auto bio kod majstora na testiranju auto je zakljucavan samo preko kartice i tad je sve bilo ok. Eto, mozda nema logike ali u ovom rebusu mi svasta pada na pamet.
Comment
-
-
Pa, zar nije majstor ispitao, koliko vuče sa alarmom? Pravi majstor, to će izmeriti za pet minuta: otvori haubu motora, isključi sve, zaključa kola, uključi ampermetar između minus accu i mase (paralelno sa minus vodom). Nakon toga, prekinuti (otkačiti) minus vod, čime se sva potrošnja usmerava preko ampermetra. Zato sam pitao, o kojem vozilu se radi, zbog različite izvedbe klema i kablova, da se izbegne reset kompjutera. Za samo merenje, dovoljno je desetak sekundi, jer nema većih promena jačine struje. Nakon merenja, prikačiti minus vod i isključiti ampermetar.
Originally posted by markofpi View PostOstaje mi jos jednu stvar da proverim, a to je alarm. Da li je moguće, da on vuče toliko struje, kada je uključen, pa da za 4-5 dana isprazni accu!?
Gore opisano merenje, može se i treba izvršiti sa uključenjim (ne aktiviranim!) alarmom. Najbolje autoelektričar sa odgovarajućim instrumentom i znanjem, da se ne pričini neka šteta. Uništenje instrumenta!
Comment
-
-
Nije, ispitao je sve bez alarma....na to smo zaboravili. A meni se alarm od kad imam auto upalio mozda svega par puta...znaci podrazumevam samo kad je alarm ukljucen i u standby modu. Idem u sredu kod ovih sto su mi ugradjivali da vidim sta ce oni reci, mada mi lik preko telefona rece da je po njegovom iskustvu to alternator, a ja isti remontovao pre mesec dana
Comment
-
-
Komplikuje se priča, imaš li mogućnosti da se snadješ za sličan akumulator i da ga postaviš na par dana ili tvoj aku daj nekome da ga vozi par dana i vidi rezultat, ako već nema merenja potrošnje strujeRed Bull daje krila al zato rakija daje quatrro
Comment
-
-
@Siera
Trenutno nisam u takvoj mogucnosti ali i to je opcija ukoliko se sve ostale iscrpe.
Inace, danas bio u firmi gde sam ugradio alarm. Potvrdili istu pricau kao i majstor kod koga odrzavam auto. Potrosnja struje ispod maksimalno dozvoljenih vrednosti, alternator puni, napon akumulatora ok. Sto s enjih tice rekli su mi d amogu da mi i skinu alarm ali da time problem necu resiti.
Takodje, amper klestima smo merili koliko struje anlaser povlaci prilikom startovanja motora. Prvi put nesto preko 400A, a naredna 3-4 puta oko 250A. Kazu ovi u servisu za acu da ovaj acu koji ja imam (startne snage 720A) nije za anlasere koji vuku preko 360A
Zovem svog majstora i kazem mu koliko anlaser vuce struje, kaze to je normalno i da mi moze lako remontovati alnaser i uzeti pare za to ali da ja opet problem necu resiti. Zovem onda ovlascen servis Reno Sava, isto mi kazu 360-400A mora da povuce.
Comment
-
Comment