Alternator

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Williams
    CBC Senator XXL
    • 07.02.2006
    • 556
    • Beograd- Cerak

Alternator

Hteo bi da stavim jaci alternator (+- 120A) na moj auto, pa ako neko ima savet koji da uzmem a da "pashe" na moj auto. U pitanju je renault 5 1.1 TL. Koliko se povecava potrosnja i gubi na snazi?
    Hvala.

Comment

• civi
      CBC Senator XXL
      • 26.07.2005
      • 1492
      • Pozarevac

Stavi od dizela,jaci je a i pase sigurno
      Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
      - Kako to misliš, kočim?

Comment

• Williams
        CBC Senator XXL
        • 07.02.2006
        • 556
        • Beograd- Cerak

samo eurodizel u moj moderni common rail agregat...

Jel ima neko podatak koliko zeldi proizvodi ampera? Na ovom mom pise 45-60A sto ce biti malo kad se zavrsi sve planirano (vec sad blinkaju svetla pri max opterecenju).

Comment

• civi
          CBC Senator XXL
          • 26.07.2005
          • 1492
          • Pozarevac

Ako si budzio muziku ? razmisli o akomulatoru koji daje vise ampera(vesna starter,maxima exide9odlicno se pokazali na dbdragu)), donece ti daleko vece poboljsanje
          Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
          - Kako to misliš, kočim?

Comment

• Eon
            Moderator
            • 10.03.2005
            • 4225
            • Beograd-NBG-44
            • Superb 2.0 4x4 DSG

I jos jedan hint. Alternator za dizel proizvodi max struje vec na nizim brojevima obrtaja!!!!!

A ako je muzika u pitanju, trebace ti i jaci accu!!!!
            Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
            Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Williams
              CBC Senator XXL
              • 07.02.2006
              • 556
              • Beograd- Cerak

Originally posted by civi
              Ako si budzio muziku ? razmisli o akomulatoru koji daje vise ampera(vesna starter,maxima exide9odlicno se pokazali na dbdragu)), donece ti daleko vece poboljsanje
              Muzika + 100 potrosaca koji stalno rade. Mislio sam da stavim bolji akumulator ali dzabe kad nece moci da ga puni jel tako? Ili ce moci ali ce mu trebati duze vremena?

Comment

• civi
                CBC Senator XXL
                • 26.07.2005
                • 1492
                • Pozarevac

Gresis sinko,ovaj silno gresis... Vreme punjenja zavisi od kapaciteta akumulatora (Ah ili ti amper casa) a blinkanje se javlja kada potrosaci u jedinici vremena povuku vise struje nego sto oticni (ovaj mislim akumulator moze da proizvede) , u serijskim automobilima obicno idu standardni acu koji daju oko 300A u piku dok se custom resenja (ground zero odlikuju 10 x vecom kolicinom peak snage oko 3000A) zbog toga i navodim doticne proizvodjace vesna,maxima,optima jer se svi koriste na DbDRAGU a ti razmisli koliko struje vuce nesto http://www.mobisux.com/album/data/500/27073DD_Z1.jpg
                - Kako to misliš, kočim?

Comment

• TETAK
                  CBC Senator XXL
                  • 30.09.2004
                  • 3034
                  • Čačak, Srbija

Mora veći acu!Naravno trebaće ti veći kapacitet, startna snaga ti je dovoljna i kod tvog orginalnog acu!
                  Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• civi
                    CBC Senator XXL
                    • 26.07.2005
                    • 1492
                    • Pozarevac

@Tetak, nije stvar u kapacitetu,on je bitan kada se potrosaci upotrebljavaju bez punjenja(tj bez upaljenog auta ovde je stvar u tome da mu je potrebna veca peak snaga, tj pomenuta amperaza u sto kracem vremenskom roku
                    - Kako to misliš, kočim?

Comment

• sw.brick
                      CBC Senator XXL
                      • 09.10.2004
                      • 8141
                      • Beograd, barajevo-zemun
                      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

samo vas gledam

ono sto se trazi je minimiziranje unutrasnjeg otpora akubaterije kao strujnog izvora, otuda i dobri rezultati sa recimo Optima baterijama.

kapacitet pomaze sam po sebi ali ovde nije kljucna stvar.

a ima i drugi pristup, umesto koriscenja ogromnih struja niskog napona od 12V koristi se inverter na visi napon cime za istu snagu struja opada visestruko i time automatski i termicki gubici, manju ukupni gubici i manje opisanih problema. (termicki gubici rastu na kvadrat sa proastom struje).

obicno se u auto industriji koristi napon od 42V za upotrebu kod vecih potrosaca.

ako se Vesna pokazala kao dobro resenje moze i da se potrazi original, tj Zletovo koji je mozda i jeftiniji (Vesna se pravi u MK, u Zletovu/ Probistipu.
                      volvo
                      945 SE turbo lpg
                      344 GL lpg

Comment

• civi
                        CBC Senator XXL
                        • 26.07.2005
                        • 1492
                        • Pozarevac

Da gledaju me ali me ne slusaju ... to sam i ja rekao(o smanjivanju otpora same baterije,jer je upravo to sposobnost aku da trpi velika opterecenaja u kratkim intervalima (udarac bassa)) ah da i ne svi vesna modeli vec STARTER
                        - Kako to misliš, kočim?

Comment

• Williams
                          CBC Senator XXL
                          • 07.02.2006
                          • 556
                          • Beograd- Cerak

Znaci samo neki jaci akumulator tipa exide maxima ili vesna starter i problem je resen, bez cackanja alternatora? Ja sam cuo da je Vesna bankrotirala. Gde kod nas (BGD) imaju da se kupe i koja je cena otprilike?

(Maxima je bila oko 18000 ja mislim kad sam poslednji put gledao)

@civi- lep linkic i tata bi sine

Comment

• civi
                            CBC Senator XXL
                            • 26.07.2005
                            • 1492
                            • Pozarevac

Jaci DA ali ne u Ah vec u A
                            - Kako to misliš, kočim?

Comment

• BOOST
                              Founder - Admin od Začetka
                              • 29.09.2004
                              • 8726
                              • Gislaved//Sweden
                              • SAAB 9000 AERO R; SA

Ah = Kapacitet

KW = Snaga

A = Jacina struje

sta sad ??
                              Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                              move your mind

Comment

• civi
                                CBC Senator XXL
                                • 26.07.2005
                                • 1492
                                • Pozarevac

Pod snagom sam podrazumevao peak snagu koju akumulator moze da istrpi a to nekad moze da bude i 500 600 A sa pojacalima i svim ostalim potrosacima
                                - Kako to misliš, kočim?

Comment

Working...
                                X