Stavi gore pomenute Osram Silverstar i progledaces kao i ja kada sam zamenio originalne eskortove sa ovim gore i ne treba ti nikakav relej dodatni.
vrste sijalica
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Ljudi ja sam stavio Osramovu srebrnuzvezdu sija dobro ali to je opet žuto ,pa sam stavio ladnoplave malo su bolje tj plavlje al opet žute.
E sad smo još da probam te laki 55 što je rekao Osram XENON GAS,pošto želim da sija što belje. Vidjam po gradu tipa 155, E-36,Vektra A ...... imaju bela svetla a nisu bela baš kao xenon tj nisu ugradili xenone.
Moj zaključak je ako želite belo ili plavičasto nije najbolji izbor Silverstar ili coolblue a što se tiče osvetljenja puta tu nemam zamerke.Ne jedu veliki male ,nego brzi spore
Comment
-
-
Da li neko zna gde u Beogradu mogu da se kupe Philipsove sijalice a da nije Gang Land? Zvao sam i auto Miku i AP sport i nista.Pozdrav
Comment
-
-
Hvala, provericu tamo
Comment
-
-
eh izgleda da sam prezupcio... sinoc sam svratio na eko pumpu na bezanijskoj kosi (na koju cesto svratim kad sam u tom kraju), kad ono philips sijalice... tako da mi se cini da sam ono za auto sport izmislio
u slusaju da ti to nesto znaci, imali su samo vision plus, H7 su bile 1326 din/komad, a H4 783 din/komad... mislim da su imali i H1, ali cenu nisam zapamtio
Comment
-
-
Kada budem u prolazu svraticu, zapravo meni trebaju blue ili diamond vision dok ne stavim xenone, hvala u svakom slucaju.
Comment
-
-
Pred NG sam i Idei kod Rodica na NBG video gomilu Philips vision plus, imali su i H1 i H4, cifra je bila za H4 oko 700 i kusur dinara za komad. Imali su i Osram SS, ali samo H1 (ja sam jurio H4 i izbrdacio se). Cena za SS H1 je bila oko 600-700 dinara, dok je Philips H1 bio oko 1300 komad.
Sad sam video da su se pojavile nove Osram Night Breaker koje su +90%, pa mislim da ce danas-sutra da padnu na auto pa da vidimo kako radiDo sada sam imao Osram SS, ali su pocrkale letos i jos uvek nisam stigao da ih promenim.
Stercus accidit
Comment
-
-
Pre neki dan svratio sam na EKO pumpu na Bezaniji i kupio Philips Premium 30%.Videcemo kako ce da se pokaze. Prvo sto sam primetio je da jeste jaci od obicnih sijalica, nesto poput Osrama Cool Blue. Jedino sto boja nije bela vec zuckasta.
Comment
-
-
Stara tema,ali da obnovimo malo....
Vidim da svi hvalite uglavnom osramove Silver Star?Sta znam,skinuo sam ih posle 7 dana voznje.Super su one ali daju tako obicnu zuckastu svetlost na faru i na putu.Sada krase caletovu Askonu.Vec godinu imam "cool blue" i sijalice su ekstra.Sve one price da manje traju i da slabije osvetljavaju put su sarene laze onih koji to nisu probali ili im instalacija ne valja ili ocekuju da im sijalica radi 5 godina.ZNaci cool blue na faru daju belu svetlost a na putu svetlo plavicastu svetlost,gotovo neprimetno plavicastu.Jer ipak gore na 4000k.Ta plavicasta boja bi trebalo da odmara oci pri duzim nocnim voznjama.I meni odgovara.Sinoc sam probao i NIGH BREAKER.Sta znam,ja sam ljubitelj plavicaste svetlosti
.Vozao sam se jedno sat pa zavirivao u farove iz daljine da vidim boju.Ovako-ekstra osvetljavaju put,tu nemam zamerki.Na faru oborena svetla daju skoro belu boju,kazem skoro jer cool blue daje belu,dok na putu oborena daju opet skoro belu,mada ima i one zuckaste.Sa dugim svetlima je druga prica.Bacaju plavicasto kao i cool blue,a i sama sijalica night breakera je tako bojena.Skinuo sam ih i vratio cool blue.Sta cu volim plavo.Ostale Osramove ne bih komentarisao jer su klasa ispod.
A sada Philips.Tu nemam mnogo iskustva sem onih obicnih koje bacaju zutu svetlost i koje su dosle na autu kada sam ga kupio.Vision plus i blue vision nisam probao. Philips Rally su zabranjene u Evropi za komercijalnu upotrebu jer su ekstra jake.Mnogo ih hvale.Ali su verovatno za off road i show car...Ali zato power2night su obedljivo najbolje sijalice koje sam imao ikada.Imaju plavu kapicu tako da kada je far ugasen osvetljavaju ga plavo.Na faru daju plavicasto svetlo ,ali ne toliko plavo da bi ste bili mamac za pandure.Znaci diskretno plavicasto-belo.Put osvetljavaju ekstra,i bacaju svetlost na put kao i cool blue ,znaci plavicasto.Jer i jedne i druge gore na 4000 k.Nazalost pri malom sudaru sam razbio far i sijalicu,a druga je nestala u servisu dok je bio auto tamo. Cena im je bila pre 3 god oko 25e.Ipak mnogo s obzirom na cenu Osramovih.
Hella-Probao par obicnih zutih-bljak,i neke sa nekim kao gasom koje su trebale da daju bolju svetlost kroz maglu...Umalo nisam zavrsio kraj puta u Macvi jer u praksi su sr....
Ostale proizvodjace tipa Narva,Tesla,Tungsram,Ne bih komentarisao jer je to niza klasa sijalica za mene.
I konacno one plave pijacarske tipa -igle eye- ni slucajno uzimati,jer svetle toliko plavao da panduri misle da ste im drugari pa se cesto druzite,a kada padne kisa kao da nemate svetla jer ih put upija.
Probao sam stvarno mnogo raznih sijalica i moja preporuka-ako hocete da se izdvojite iz mase automobila a necete ksenone, onda philips power2night ili osram cool blue.Ako ne, onda Osram night breaker.
Comment
-
Comment