vrste sijalica

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ragazzoni
    CBC Senator XXL
    • 24.02.2009
    • 774
    • Obrenovac i okolina
    • Opel Omega 2.0i-16v

Re: Ksenoni za OMEGU

Drugari potreban mi je savet. Imam farove sa sočivom srednjeg svetla na Omegi B. Svetlost srednjeg svetla je užas, pa sam izvesno poboljšanje dobio Osramovim NB.H1, za koje vidim da mnogi kažu da su kratkog veka. NISU samo je potrebno staviti mali dodatak koji ograničava napon na 13,2 volte, ima ih na tržištu i nema nikakvih problema. Meni treba pomoć, tj. da li je neko stavljao ksenone u ove farove, koji idu, kakve su karakteristike, iskustva i neki dobar servis ili radnju gde mogu kupiti ???
    ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
    Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

• gorgilije
      CBC Početnik
      • 23.10.2009
      • 6
      • Tu negde

Re: vrste sijalica

Dzaba sad i kupovati neke skuplje sijalice kad cemo ih akati i danju i nocu!Naravno,prosecan vozac mnogo vise vremena vozi kola danju nego nocu,pa ce biti kupovine novih sijalica na svaka 2-3 meseca!A jos sad ide zima,vreme je tmurno pa nam nece toliko biti ni cudno da upalimo danju svetla,ali zamislite leti,kad upece zvezda na +30 stepeni,a ti sednes u auto i ides na plazu-i upalis svetla!!!

Comment

• Vocko
        CBC Senator XXL
        • 25.04.2005
        • 4556
        • nBGd

U CG i HR, koje imaju plaze, je takav zakon odavno usvojen i nisam primetio da mi je bio problem da upalim svetla kada pokrenem vozilo. Ako crkne, crkla je... Sta da joj radim. Sijalica je potrosna roba, nije to menjac...
        Sa boljom sijalicom nocu stedim gume, felne, amortizere i sta sve jos ne, tako sto vidim i izbegnem rupu. Brze trosenje sijalice ne vidim kao razlog da ne ulozim u bolje osvetljenje, koje ce da mi ustedi mnogo vise para i zivaca ako pogodim neku rupu nocu ili u sumrak.

Koliko moze da kosta sijalica u eksploataciji? 1din/dnevno, pa cak i xenonska...

Comment

• gorgilije
          CBC Početnik
          • 23.10.2009
          • 6
          • Tu negde

Ma da,jos ce nam uvesti i da moramo da imamo rotaciju kao na traktorima da se jos bolje vidimo,a usput bi mogli i stalno da sviramo sa sirenom da se i cujemo!

Comment

• vladaa
            CBC Član
            • 07.08.2009
            • 65
            • nis

Ja sam na kupio na buvljaku obicne sijalice plazma tehnologije proizvodjac je verovatno korporacija Mao Ce Tung ili neka slicna ( 15 e komplet ) ali mogu reci da su extra kvaliteta, bele su, super se vidi, i najvaznije ne bodu oci i ne bljeste, i evo vec skoro godinu dana traju...
            SKR je SKR za SKR

Comment

• cale
              CBC Senator
              • 22.03.2009
              • 297
              • Backa Topola

Pozdrav svima, mene interesuje da li neko zna gde moze da se nabavi ovakva sijalica? To je sijalica iz START-STOP dugmenta na Laguni (ona koja sija kada motor radi).
              NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• cameleon
                CBC Senator XXL
                • 30.01.2008
                • 315
                • Obrenovac

Originally posted by gorgilije
                Ma da,jos ce nam uvesti i da moramo da imamo rotaciju kao na traktorima da se jos bolje vidimo,a usput bi mogli i stalno da sviramo sa sirenom da se i cujemo!

Mislim da bi to bilo najbolje resenje....

.....ko ne cuje i ne vidi danju nek ide na vanredni tehnicki, pa nek mu se oduzme dozvola...

Comment

• Dejo_Joe
                  CBC Veteran
                  • 25.08.2009
                  • 104
                  • Subotica

Imam pitanje za ljude sa iskustvom led sijalica za poziciju,kupio sam malopre neke u prodavnici,platio oko 150 din 2kom,plave boje i sad montirao na mog puntica 2002god i kad ono izbaci mi na kontrolnoj tabli onu lampicu kao kad ne radi neka sijalica...moje pitanje je da li to uopste moze da se stavi na auto,da li podrzava te led diode a da mi ne svetli ta lampica na instrument tabli ili ja jednostavno nisam uzeo odgovarajuce sijalice i moram da trazim neke druge i zapravo neka mi neko da link kakve bi trebao da uzmem a da funkcionise sve...

Veliko Hvala unapred

Comment

• PRESRETAC
                    CBC Senator XXL
                    • 09.10.2007
                    • 333
                    • BG
                    • Grande punto 1.4T

naravno da pokazuje gresku kad si uzeo plave ...salim se...ako ne rade okreni ih za 180 stepeni pa ubodi opet posto LED imaju polaritet...link sam ti poslao na pm
                    sigpic

Comment

• Dejo_Joe
                      CBC Veteran
                      • 25.08.2009
                      • 104
                      • Subotica

Hvala na linku...video sam.Probao sam da okrecem za 180 stepeni ali samo na jedn stranu radi a na drugu nece uopste d asvetli...ali kazem,problem je na instrument tabli sto mi svetli kontrolna lampica...moracu da potrazim od nekog ko jos ima a da mu je sve ok pa da vidim kako ce se ponasati na mom autu,a ja da stavim njemu ove moje...javim se..nije veliki problem,ali sitnice znace mnogo

Comment

• Sava R4
                        CBC Član
                        • 10.07.2008
                        • 90
                        • Beograd,Braće Jerković

Drugari jel imaju negde da se kupe zute H4 sijalice kao sto su se ranije ugradjivale na francuze,nesto sam nacuo da su zabranjene po novom ZOBS-u ,ali bi ih ipak stavio ,ono kao retro fazon?

Svojevremeno sam naleteo na njih na e-bayu ali je postarina kostala boga oca
                        www.renault4serbia.com

Comment

• Dejo_Joe
                          CBC Veteran
                          • 25.08.2009
                          • 104
                          • Subotica

Juce dok sam drugu hvalio kako sam zadovoljan OSRAMOVIM NIGHT BREJKERIMA Na mom Puntu mk2,ubrzo mi tokom dana i dosla glave ta hvala!Crkla sijalica...on kaze da je za pola godine promenio 4 komada,a ja evo za po godine samo jednu...ali sta hocu da kazem sa tim...po meni je to mnogo,svake po godine,odnosno svaki mesec ipo po njegovoj statistici ili ti sreci menjati sijalicu,ja mislim da je to mnogo...cemu nas ova nova tehnologija ucis?Da kvalitet platis cenom i uz put tu cenu placas 3-4 puta godisnje?Ja mislim da je to mnogo!
                          Kakva su vasa iskustva sa Osramovim sijalicama(Night brejker,silverstar,soolblue)? koliko vam cesto crkavaju sijalice navedene?
                          Ne mogu da verujem da je ova nova tehnologija kvalitetnih sijalica koje svetlu kao mnogo jace i bolje toliko imaju kratak vek trajanja???!!!! Tata na Renault 11 star 25 godina jos i dan danas ima jednu original sijalicu H1 koja i dalje svetli mnogo kvalitetnije,a ja moram svaka 2-3 meseca da se oprastam od 900 din za sijalicu,mnogo je i bas sam razocaran...
                          Daj te mi malo utiske?!!

Comment

• Puzo81
                            CBC Senator XXL
                            • 04.08.2009
                            • 687
                            • Novi Sad/Prijepolje

Na corsi B imam Osram Silverstar H4 vec 4tu godinu.Da ne poverujes posle tacno 3 i po godine crklo oboreno na jednoj.Druga normalno sljaka.Premisljao sam se da uzmem NB ali drugaru isto tasko brzo crkla za kratko vreme te sa opet kupio SS.Jeste da NB svetli nekih 10-15jace (po meni0 u odnosu na SS ali meni je SS puna kapa i ne menjam je sem xenone da uzmem

Comment

• panzer75
                              CBC Član
                              • 26.05.2007
                              • 51
                              • Novi Beograd

Stavio sam pre par dana na moju Vectru B Osram SilverStar H7 za oborena svetla. Nisam jos stigao da ih probam po mrklom mraku, po gradu vidim da daju belju svetlost nego obicne sijalice. E sad, zamenio bih i H1 sijalice za duga svetla i video sam u Rodicu na NBG-u juce Osram CoolBlue za nesto manje od 500 din. Interesuje me iz prakse koju boju one daju, jel daju neku plavu boju (cenim zbog naziva sijalice) ili isto ide na belo? Na Osramovom sajtu za CoolBlue kazu: Modern bright bluish-white light (up to 4,000 K, similar to light from xenon lamps). Po ovome sijaju belo? Ako je nesto ono fancy plavo to ne bih uzimao, ne uzimam zbog stylea vec da vidim bolje
                              Vectra B 1.6 16v 1998

Comment

• sasha015
                                CBC Veteran
                                • 29.02.2008
                                • 153
                                • LOznica
                                • Hyundai i-20

Silver star sijaju zuto samo malo jace nego ove druge obicne halogenke(tungsram,tesla,....)
                                Coolblue sijaju skoro belo.Nema tu ni "p" od plavog.Razliku ces videti i na faru i na putu kada stavis coolblue.Zato ti i kazem da silver star sijaju zutu.I nightbreaker h4 na oborenim sijaju zuckasto,ali tek na dugim pokazuju dozu "bele" svetlosti.Ako pogledas sijalicu brejkera videces da je zonirana plavo-belo.

Cool blue forever,kad se nema para za neki philps od 2000 rsd .Po komadu naravno

Comment

Working...
                                X