Cek, cek, cek... Da ne zeza pumpa za benzin, mislim znam da je palis na benzin a kazes da se ne desava stalno vec npr svaki 5 put kad palis auto pa ono, mozda tada ima potrebnu temperaturu za prebacivanje na plin pa odmah prebaci...
Riknuo motor na 155-tici 1.8TS 8V
Collapse
X
-
@Tihomirce i ja mislim ali takodje mislim da motor mora da bude zagrejan do odredjene temperature...
@sasa_gsi mozda i lupam u vezi sa resetom jer kad si radio motor akumulator je bio izvadjen i to je obavljeno, ma da elektronika je to, sta znam... Kazi mi zeza li na benzinu ili na plinu ili nema pravila. Sve mi sumnjiva pumpa za benzin jer si rekao da hoce da trokira.
@dekideki slazem se za volan, VRH je. Makina opako zvuci, opravio je majstor SVAKA MU CASTPOZURI POLAKO!!!
Comment
-
-
Auto uvek palim na benzinu, plinski uredjaj je neki prost neznam tacno sta predpostavljam da je venturi, prebacujem na plin na nekih 2500 obrtaja i skoro uvek palim auto bez gasa, ranije sam imao neki Lambda control uredjaj na plinu i onda je auto mogo da se vozi samo na plin bez benzina pa je tu nesto riknulo i u servisu za plin su mi izbacili taj Lambda control, kažu majstori može i bez toga da radi ? Svećice sam menjao a kablove bobine i ostalu električnu zahebanciju nisam, mada mi je sumnjivo da je do kablova kada kabal nije dobar auto neradi dobro, nezeza samo pri paljenju. Mozda je problem to što je pumpi potrebno ponekad više vremena da nabije pritisak goriva, pošto se vozim na plin i auto ugasim na plin pa predpostavljam da se gorivo vrati u rezervoar ili izgubi negde usput u sistemu...
Na snimku se nevidi (postaviću slike) malo mi vlaži ulje izmegu bloka i glave motora i to pored same vodene pumpe skroz levo. Glava je stegnuta na 8kg tj na 2,2 i 115 stepeni ako se dobro sećam, izgleda da mi sledi dotezanje.
Danas sledi još jedan mali izlet na otvorenom putu, a za kameru se nesekirajte malo će selotejp da radi.
Comment
-
-
Zakaci manometar na crevo sto napaja rail za dizne pa proveri pritisak benzina.Treba da je izmedju 2,8 i 3,2 [At].Mozda glavi malo i "protokomer".Mozda vuce vrlo malo negde i falsh vazduh pa te zeza povremeno.Mene je zezalo to jedno vreme.Vukao falsh na spoju creva u**** i plinske klapne na "protokomeru".Kad si menjao filter benzina?
Za reset ECUa nema procedure,ucenja posle toga itd..Ovo je stari tip,skines kleme na 10-15 minuta,vratis i probas.
Jaoosto lep volan!Hocu i ja jedan
.Posto je bio?
A felne neprijavljujes?
Comment
-
-
@Flavio, ala bi cucnuo taj volan kod tebe, ko guza na nosu
@sasa_gsi pa valjda posle 1000km sledi dotezanje glave i provera ventila ma da sta znam, odradi pre ako treba, nemoj da se zezas. Sto kaze @Flavio moguce da vuce negde fals vazduh ili da zahebava protokomer...POZURI POLAKO!!!
Comment
-
-
Vrlo moguce da se glava po defaultu NE steze,vec se samo vozi mekse prvih 200-300km.
Ne znam tacno,treba proveriti ipak.Razumeo sam da Sasa hoce da je dotegne zbog curkanja ulja.
p.s.
@Dusan,neznam onu zelenu 155 sto si pitao tamo.
Comment
-
-
Ja znam da se kod svih automobila sa kojima sam do sada imao susreta posle generalne ili skidanja glave prvih 1000km auto ne gazi tj vozi se sto lakse i opustenije dok se ne razradi a onda se ispusti ulje, moze da se ispere motor sa onim sredstvom, od opiljaka i sl, sipa se novo ulje po mogucstvu najhvalitetnije koje mozes da nadjes za taj auto, zamenis i filter, dotegnes glavu tj proveris kilo kljucem, ja mislim da ide na istu meru kao tokom sklapanja, proverisi i ako treba prestelujes ventile jer on nema hidropodizace i teraj... @Flavio, hvala u svakom slucajuPOZURI POLAKO!!!
Comment
-
-
Nemoj da radiš reglažu trapa u Niš-Auto oni su ti obični vaćaroši meni servisiraju službena vozila i uskoro ću ih menjati idi kod Brengalije on ti je u Komrenu i stvarno čovek radi profesionalno.
Nemoj ganjati auto 140km/h pusti neka sve malo legne na svoje mesto.
Što se tiče paljenja i trokiranja na benzinu mogu da budu dizne ako su zapekle zbog plina.
Ja sam posle 1100 km obavezno prekontrolisao glavu da je dotegnem sa kilo-ključem nije imalo potrebe ali čisto zbog predostrožnosti.
POZDRAV!!!!
Comment
-
-
Hvala reli na savetu, samo kad bi dobio neki tel Brengalije da se raspitam bilo bi odlicno. Znam da netreba da ganjam auto tih 140kmh je bilo tek 10-tak kilometara po autoputu pri preticanju ostalo je bilo u granicama normale 100-120.
Sto se tice trokiranja i paljenja to se nikada nedesava kada palim auto ujutru odnosno kad je hladan, preko dana zeza ponekad mada ne uvek. Znam da treba da sredim dizne (brizgaljke) i bice reseno za 10 tak dana, imam drugih obaveza a i malo sam se umorio od popravke auta, vazno je da se vozim.
Comment
-
-
Posto mi je istekla registracija motor sam ostavio po strani, presao sam malo na limariju, evo kako napreduju radovi:
Kako je zahladnelo motor pocinje sve vise da trokira cak i u toku rada ponekad kao da neravnomerno radi na jednakom gasu, izgleda da me zeza struja, jednako se ponasa i na plinu i na benzinu.
Comment
-
-
Ako,ako.Kad si se vec toliko iscimao oko tog auta,sredi je onda lepo u fullu
.
Nego,mnogo bre nesto zardjala...
Od cega su rupe na desnom koshu ?
Koje gume si stavio tj. dimenziju (model vidim) ??
Ne rece mi gde&poshto bio drveni volan ???
Comment
-
Comment