Alfa Romeo 145/6

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Darth Nihilus
    CBC Senator XXL
    • 13.04.2005
    • 417
    • Srbija, Paracin

Kažu da 145 bije krugove oko 146. Čito na nekom stranom forumu.
    Do not underestimate the power of the Dark Side

Comment

• bojanTI
      CBC Senator XXL
      • 04.01.2006
      • 870
      • Pancevo

Pa takav sam i ja utisak stekao kad sam citao o tome, ali nema mi to bas puno smisla, isti je prednji kraj, tezina je skoro ista, moglo bi da ima veze u zanosenju zadnjeg dela jer je nazad drugacija konstrukcija, ali ovo...
      In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• bojanTI
        CBC Senator XXL
        • 04.01.2006
        • 870
        • Pancevo

Cekaj malo, na desnoj rucici kad se pomeri ka meni onda prska soferku, a kad se pomeri na napred, znaci od mene onda se takodje cuje pumpa ali nazad ne prska uopste! Pomislio sam da mozda treba malo vremena da se napuni tecnost u taj sistem skroz do nazad ali opet nista! Na kraju izadjem napolje da vidim gde mi je prskalica, kad ni nje nema! Ili sam ja slep, ili je stvarno nisu stavili!
        In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• bigfoot
          CBC Senator
          • 13.04.2005
          • 224
          • Lower Hutt, New Zealand

Ako se ne varam ti si mi na skupu rekao da gubis vodu u posudi za par dana? Ako je tako onda ti je najverovatnije puklo (preseceno, busno) crevo do zadnje brizgaljke. Ovo je lako proveriti (pod uslovom da crevo nisu provukli nekim ludackim putem) naprskaj vise puta pa onda pogledaj ispod auta da li negde ima barice, a isto pregledaj ceo tapacirung da mozda on nije navlazio, tj. da ti nije crevo negde ispod tapacirunga. Ako nema nigde vode onda ti u autu imas bas neke zedne crvcke (sala mala). A da ti malo bolje pogleda gde ti je prskalica, nemoguce da je nisu stavili?
          “Alfa Romeo is something special. It occupies a place apart...It is a way of life...”

Comment

• Milos
            CBC Senator XXL
            • 12.05.2005
            • 700
            • Beograd, carraburma

@BojanTI

prskalica se nalazi na zupcaniku (na mestu gde se kaci brisac). ima dve rupice iz kojih shishti tecnost...
            otvori gepek i sa leve gornje strane imas jedan buzir, svuci ga, tuda prolazi crevo za prskalicu... prskaj i vidi da li uopste protice tecnost kroz crevo ili je zacepljeno negde, ustinuto ili vec...

Comment

145/146 reklama

Uspeo sam da pronadjem TV ad. Alfe 145 .....mozda ste vec videli....ali ako niste evo
              http://www.fiatistas.com/assets/filmes/ ... -%20FR.mpg
              pa ono desni klik save as....bla bla

Pozz...

Comment

• bojanTI
                CBC Senator XXL
                • 04.01.2006
                • 870
                • Pancevo

Imam prskalicu!

E sad, naterao sam ga na suvi beton i onda sam prskao i pojavila se barica kod zadnjeg levog tocka! Voda je curila izmedju plastike blatobrana i zadnjeg branika, vertikalno ispod onog buzira gde se spaja sa vratima gepeka!

Nisam stigao danas da to rasklapam i gledam gde je, ali je verovatno negde tu kod levog zadnjeg tocka sa unutrasnje strane u gepeku, ako neko zna molim za savet!

Comment

Originally posted by bojanTI
                  Nisam stigao danas da to rasklapam i gledam gde je, ali je verovatno negde tu kod levog zadnjeg tocka sa unutrasnje strane u gepeku, ako neko zna molim za savet!

Jeste sa leve strane u gepeku. Skini tapacirung i videces jednu T racvu.

Comment

• bojanTI
                    CBC Senator XXL
                    • 04.01.2006
                    • 870
                    • Pancevo

Skinuo sam tapacirung (jedva) i nasao sam ovu spojnicu!
                    Na 1 se kaci crevo sa pumpe, na 2 se kaci crevo sto ide na zadnju prskalicu i 3 je nesto sto ne znam sta je! To je rupa kroz koju je curila tecnost! Gledao sam da li je bilo pricvrsceno za nesto, ali nista nisam nasao!
                    Skinuo sam spojnicu i samo navukao manje crevo na vece i to je to, sve radi!
                    Ali gotovo sam siguran da ova treca rupa sluzi necemu, ali videcu vec ako nesto ne bude radilo kako treba...
                    Zna li neko?!

Comment

• Darth Nihilus
                      CBC Senator XXL
                      • 13.04.2005
                      • 417
                      • Srbija, Paracin

To mu je neki ventilčić. Propala je gumica koja se nalazi unutra i zato voda izlazi na rupicu. Mislim da služi da se voda ne vrati u posudu, nego da je uvek u crevu. Radi i ovako kako si namestio, samo moraš duže da prskaš dok tečnost ne stigne do prskalica.
                      Do not underestimate the power of the Dark Side

Comment

• bojanTI
                        CBC Senator XXL
                        • 04.01.2006
                        • 870
                        • Pancevo

Comment

• bojanTI
                          CBC Senator XXL
                          • 04.01.2006
                          • 870
                          • Pancevo

Mozda tripujem, ali kao da su mi zadnja svetla i ono stop svetlo gore na zadnjem staklu izbledeli pomalo...
                          Naravno ne vidi se ovako, samo kad pritisnem kocnicu, ukljucim migavce...

Iskustva?!

Takodje kad ukljucim grejac zadnjeg stakla padne broj obrtaja, svetla malo oslabe i kao da malo slabije vuce u tom momentu...

Comment

• 33ie
                            CBC Član
                            • 25.04.2005
                            • 42
                            • Bg, Obrenovac

Zdravo ljudi, samo da se ubacim konto price o spojleru gore, nije samo estetika. Nemam iskustva sa 145/6 ali kod mene na autu ako se sedi
                            pozadi pri naglom ubrzavanju moze da se oseti kako se zadnji kraj spusta polako ka zemlji.
                            Linija i ostalo igraju tu takodje bitnu ulogu ali spojler narocito, a da ne pominjemo tek vece brzine...

Pozzz !
                            Izbegavajte kratere po nasim putevima preporucuju lekari - duze cete ziveti !

Comment

• Milos
                              CBC Senator XXL
                              • 12.05.2005
                              • 700
                              • Beograd, carraburma

pri naglom ubrzanju normalno je da zadnji kraj ide malo dole, a njegova funkcija bi trebala da se oseti tek pri vecim brzinama ako uopste postoji funkcija...

Mozda tripujem, ali kao da su mi zadnja svetla i ono stop svetlo gore na zadnjem staklu izbledeli pomalo...
                              bas cudno za auto star skoro 10 godina!? normalno covece, zabar je to... i kod mene je isto... unutra je neka boja koja se ljusti polagano...

Takodje kad ukljucim grejac zadnjeg stakla padne broj obrtaja, svetla malo oslabe i kao da malo slabije vuce u tom momentu...
                              on trosi nesto oko 180w i normalno je da se spuste obrtaji, jos kad upalis svetla auto slabije ide... (ono, voz ide brze nego nocu...)

btw. prekljuce smo imandic i ja gledali na reno laguni zadnji grejac, trosi 340w! to je skoro 30A iz akumulatora samo na grejac...

Comment

• bojanTI
                                CBC Senator XXL
                                • 04.01.2006
                                • 870
                                • Pancevo

Yugo mi je star skoro 20 godina pa opet nista!

Potseca me na one stare Moskvice, na njima se to desavalo cesto! I na Wartburgu!

E stvarno su najgori, tako zeznu na najglupljim detaljima...

Comment

Working...
                                X