Alfa Romeo 145/6

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Milos
    CBC Senator XXL
    • 12.05.2005
    • 700
    • Beograd, carraburma

ma salim se ja, zakaci auto na dijagnostiku pa vidi sta ce da kaze...

Comment

• bojanTI
      CBC Senator XXL
      • 04.01.2006
      • 870
      • Pancevo

Hmm i to ce biti problem, do sada gde god sam probao uredjaj ga jednostavno ne prepoznaje...

Moram da zovem Deshu...
      In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• Milos
        CBC Senator XXL
        • 12.05.2005
        • 700
        • Beograd, carraburma

kako ne prepoznaje? koliko desha uzima za dijagnozu?

Comment

• bojanTI
          CBC Senator XXL
          • 04.01.2006
          • 870
          • Pancevo

Pa ne znam, uglavnom sam radio jos nesto, ali mislim da je oko 2000 dinara!

Samo je on uspeo da je prikaci, inace niko drugi! Kako sa hand made, tako i sa brand name dijagnostikom!
          In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• bojanTI
            CBC Senator XXL
            • 04.01.2006
            • 870
            • Pancevo

Nego za sta sluzi step motor, nalazi se na leptiru u****?! Skinuo, malo ocistio i sad je sve u redu! Mada nije imalo ni sta da se custi...

Comment

• imandic
              CBC Veteran
              • 10.01.2005
              • 124
              • Kragujevac

Jel mogu ja, jel mogu ja!!!
              Evo me posle sto godina

Step motor pusta vise ili manje vazduha u usisnu granu i time regulise ler gas i omogucava motoru da dise kada skines nogu sa gasa u toku voznje (jer kod starijih modela, leptir gasa je skroz zatvoren i to je jedini put vazduhu do cilindara. Kod novijih modela (sa plasticnim poklopcem) je leptir zakrivljen za 2-3 stepena, pa ventil ler gasa (step motor) ne utice toliko .

Jako, jako bitan element i dovoljno je da bude malo naslaga unutra pa da ne radi kako treba.

Pozdrav,
              Ivan

BTW, ako neko naleti na pokvaren/polomljen neka mi se javi, treba mi opruga koja drzi rotor na mestu (izgleda kao valovita podloska, otprilike 4cm u precniku)
              Ivan Mandic
              www.spotkg.com

Comment

• bojanTI
                CBC Senator XXL
                • 04.01.2006
                • 870
                • Pancevo

Kad smo vec kod ler gasa... Kad izbacim iz brzine dok je auto u pokretu (na benzinu) on sam izregulise ler da se vrati na 900 rpm i da ne mrda, ali na plinu on padne skroz na 500 rpm, ponekad se i ugasi!

E sad mozda je do toga sto vazduh ulazi vecim intenzitetom u usis (sto skodi plinu) a motor prakticno radi na leru kao da auto stoji!

Ili je to nesto drugo?!

Znam da su diskusije o plinu na drugom mestu, ali opet ima dosta veze sa onim sto sam gore pomenuo, pa...

Comment

• Milos
                  CBC Senator XXL
                  • 12.05.2005
                  • 700
                  • Beograd, carraburma

izbaci plinski uredjaj!

Comment

• *IvanT*
                    CBC Senator XXL
                    • 30.01.2005
                    • 3234
                    • Srbija, Beograd, Kara

Na plin se kuva, na naftu greje, a na benzin vozi!

Crevo koje sluzi za dotok hladnog vazduha, a nalazi se ispod prednjeg levog fara, mora da se okrene tako da ne bude usmereno u pravcu kretanja vozila, a ako je tako uradjeno, uredjaj za gas treba prestelovati. Crevo moze i da ostane, samo bi morao non-stop da vozis u rikverc.
                    http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• bojanTI
                      CBC Senator XXL
                      • 04.01.2006
                      • 870
                      • Pancevo

Originally posted by IvanT
                      Crevo moze i da ostane, samo bi morao non-stop da vozis u rikverc.
                      Pa to sam hteo da znam!

Comment

• Bane
                        CBC Senator XXL
                        • 30.05.2006
                        • 344
                        • Konjarnik Bg

Originally posted by bojanTI
                        Kad smo vec kod ler gasa... Kad izbacim iz brzine dok je auto u pokretu (na benzinu) on sam izregulise ler da se vrati na 900 rpm i da ne mrda, ali na plinu on padne skroz na 500 rpm, ponekad se i ugasi!

E sad mozda je do toga sto vazduh ulazi vecim intenzitetom u usis (sto skodi plinu) a motor prakticno radi na leru kao da auto stoji!

Ili je to nesto drugo?!

Znam da su diskusije o plinu na drugom mestu, ali opet ima dosta veze sa onim sto sam gore pomenuo, pa...
                        kada se ovo desava dok je hladan ili stalno?

Comment

• bojanTI
                          CBC Senator XXL
                          • 04.01.2006
                          • 870
                          • Pancevo

Pa ne vozim ga kad je hladan, znaci na regularnoj temperaturi!

Comment

• Majstor BOB
                            CBC Senator XXL
                            • 27.04.2006
                            • 340
                            • Zemun

izbaci plinski uredjaj!
                            al mu pomognu

Matori, imam stručnjaka za to, moj ortak - važi za jednog od najvećih znalaca kod nas... Verovatno te zeza raspršivač ako je običan plin ili reduktor ako je direktno ubrizgavanje.... to treba samo doštelovati... ništa strašno... javni se na PM da te uputim kod tih ljudi... to je kod mene u Zemunu pa možemo i da se vidimo konačno... kod njih sam istavio direktno ubrizgavanje pre 30 tak dana...
                            PS... imamo i dijagnostiku
                            Astra GSI

Comment

• bojanTI
                              CBC Senator XXL
                              • 04.01.2006
                              • 870
                              • Pancevo

OK, PM!

Inace...

Comment

• Majstor BOB
                                CBC Senator XXL
                                • 27.04.2006
                                • 340
                                • Zemun

sredićemo je ne brini
                                Astra GSI

Comment

Working...
                                X