Alfa Romeo 145/6

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • srdjan_p
    CBC Senator XXL
    • 01.12.2004
    • 1915
    • ZR

Originally posted by flugzeug
    Meni lici na cevke od servo ulja! Tako nesto izgleda na TS-u, na istoj je strani ali znatno nize! Znate onu, koja ide ispod hladnjaka pa nazad, valjda se servo ulje tu kao malo ohladi!
    Bio si u pravu, malo vise sam zagledao i provalio da kroz to ide ulje od serva, samo mi nije jasno zasto se to ulje ugreje, fizika neka valjda...

Comment

• Milos
      CBC Senator XXL
      • 12.05.2005
      • 700
      • Beograd, carraburma

Originally posted by spanjeli
      Danas sam gledao spod auta,i nigde pored rezervoara nemam taj filter!? Jel moguce da ga nemam?
      moguce je, ludi italijani nisu stavljali bas u svaki auto filter, jedino verzije koje su pakovali giuseppe i claudio u popodnevnoj smeni imaju isti!

Comment

• veXon
        CBC Senator XXL
        • 26.07.2006
        • 571
        • Beograd, Vozdovac

ludi italijani kazem ja...

Comment

• Luki
          CBC Početnik
          • 10.09.2007
          • 6
          • Beograd-Rušanj

Originally posted by srdjan_p
          Pa sto si razbio sace covece?
          Mogao si da ga prodas za 40 evrica...
          Ko je u tom trenutku razmisljao o 40 evrica, samo sam cekao pravi trenutak da skinem auspuh ``abog caleta``.

Sto se filtera goriva tice, moja alfa ga nema, a ja pukao za njega cirka 650 din.

Comment

• spanjeli
            CBC Senator XXL
            • 17.09.2005
            • 532
            • Nis

moguce je, ludi italijani nisu stavljali bas u svaki auto filter, jedino verzije koje su pakovali giuseppe i claudio u popodnevnoj smeni imaju isti!
            Znao sam da nije trebalo da kupujem auto koji je sklapan u prepodnevnoj smeni,ali jbga racunao sam da ce giovanni,felippe,antonio i massimo da odrade to kako treba...
            Samo ti ********j,kad budem dosao u tu vasu garazu uverices se...

Da skidam katalizator ili da menjam sondu,necu da mi auto smrdi na *aja
            Originally posted by Sheta_Junior
            Tata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!

Comment

• dekideki
              CBC Senator XXL
              • 26.07.2005
              • 1914
              • Beograd

pa kad nam, kako najavljuju, stvarno uvedu zakon po kome ce se proveravati na tehnickom da li auto ima katalizator ili ne, bice veselo. Da svi mi sa 155 kupimo jedan kompletan stock izduv sa sve kat-om, pa da ga stavljamo samo da prodjemo tehnicki?

P.S. i ja imam tri protocna lonca...
              .

Comment

• srdjan_p
                CBC Senator XXL
                • 01.12.2004
                • 1915
                • ZR

Ja cu vala moj da skinem prvom prilikom, sobzirom da je "presao" 170000km moguce je da je vec malo zapusen...

Comment

• flugzeug
                  CBC Član
                  • 17.05.2006
                  • 98
                  • Beograd-Banjica

Ja ti ne bih preporucivao da ga vadis, katalizator! Mala je sansa da je zapusen, skoro nikakva! Jedino da si vise hiljada kilometara vozio sa pogresnim benzinom ili da ti je smesa bila kriminalno losa ko zna koliko dugo. Ti valjda znas kako ti radi motor, da li je bilo ovakvih akcija! Ako je sipan samo bezolovni svih tih 170 hiljada moze samo da izgubi svojstva, jednostavno da se potrosi hemijski, ali fizicki ostaje u komadu. Mene ubedio neki majstor sarlatan da izvadim katalizator sa mog prethodnog auta, kao zapusen je! I znas sta je bilo? Nista, sace katalizatora netaknuto! Lose strana vadjenja saca je da ti ostane prazan lonac napred koji zvoni kao lud, znaci ruzan zvuk, i losije malo radi na nekim nizim obrtajima, zato sto si mu poremetio protok! U vecim obrtajima mozda cak i bolje ide ( u stvari mislim da je to subjektivni osecaj zbog zvuka). Ali ako ipak odlucis da ga eliminises preporucujem da ti ugrade umesto katalizatora specijalni lonac koji ima priblizno iste karakteristike, sto se tice protoka, kao tvoj katalizator. Malo bolji auspuh servisi imaju to sigurno!
                  sto brze to bolje

Comment

• flugzeug
                    CBC Član
                    • 17.05.2006
                    • 98
                    • Beograd-Banjica

Originally posted by srdjan_p
                    Originally posted by flugzeug
                    Meni lici na cevke od servo ulja! Tako nesto izgleda na TS-u, na istoj je strani ali znatno nize! Znate onu, koja ide ispod hladnjaka pa nazad, valjda se servo ulje tu kao malo ohladi!
                    Bio si u pravu, malo vise sam zagledao i provalio da kroz to ide ulje od serva, samo mi nije jasno zasto se to ulje ugreje, fizika neka valjda...
                    Pritisak servo ulja ide i do 85 bara, a sa porastom pritiska raste i temperatura! Fizika
                    sto brze to bolje

Comment

• nislija84
                      CBC Početnik
                      • 18.09.2007
                      • 3

Intersuje me kako se menjaju metlice na alifi 146 ne verujem da se samo menjaju gumice
                      A sto se majstora tice u nisu najbolji je Srdjan iz auto moto

Comment

• bojanTI
                        CBC Senator XXL
                        • 04.01.2006
                        • 870
                        • Pancevo

Ne menjaju se cele metlice, imas da kupis samo gumice i njih zamenis za 24 sekunde!
                        In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• nislija84
                          CBC Početnik
                          • 18.09.2007
                          • 3

Probao sam ali mi onda one "sinice" sto drze gumice ispadaju a i ne brise mi bas lepo a i ove gumice nisu imale one granicnike na kraju kao original mozda je i to uticalo

Comment

• bojanTI
                            CBC Senator XXL
                            • 04.01.2006
                            • 870
                            • Pancevo

Podrazumeva se da budu originalne, one dodju sa shinicama i imaju 'anzec' na kraju gde moras malo jace da ih navuces na njega i to je to!
                            Bojim se da samo gumice nece resiti problem, ove originalne kostaju 600 dinara...
                            In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• spanjeli
                              CBC Senator XXL
                              • 17.09.2005
                              • 532
                              • Nis

Posto sad za vikend dolazim u BG imam jednu molbu,da li neko od vas moze da mi pomogne da nadjem tog majstora Deshu koga svi toliko hvalite,u pitanju je samo rutinski pregled moje alfice,pa bih voleo da me odvede neko ko ga dobro poznaje,ili da barem dobijem njegov tel i adresu?
                              Poz
                              Originally posted by Sheta_Junior
                              Tata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!

Comment

• Milos
                                CBC Senator XXL
                                • 12.05.2005
                                • 700
                                • Beograd, carraburma

dakle, ti stvarno ne zelis da se potrudis ni malo!

http://www.cannonballforums.se/viewtopi ... 9507#19507

www.planplus.co.yu

Comment

Working...
                                X