Alfa Romeo 145/6

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Visconti
    CBC Član
    • 11.11.2006
    • 83
    • Kotor, CG

Dobro je da znam dje ima ako zatreba. Danas sam uzeo u njihovu radnju u KO golden lodge 25hl 4.4 eura komad, cisto da znate ako kome treba dje ima!
    ex Alfa 145 boxer

Comment

• marek
      CBC Senator
      • 16.09.2005
      • 243
      • Beograd

te alfe 145/6 2000. na ime kupca su uglavnom boxeri a boxer se pravio do 97 tako da je tu sve jasno.

Comment

• Dr.MoRo
        CBC Član
        • 27.11.2006
        • 31
        • Vrbas

Jel zna neko da li od nekih drugih kola odgovara ona mala spojnica shto razdvaja crevo kod prednjih prckalica,ona gumica unutar spojnice je pukla pa blokira dovod vode iz pumpe.TNX

Comment

• GT
          CBC Senator XXL
          • 01.12.2006
          • 337
          • Beograd

Ako mislis na onu u obliku slova T onda to odgovara od bilo cega drugog, samo naravno da bude isti 'fi' zbog creva!

Ako sam te dobro razum'o...
          "Driving an Alfa Romeo is not like driving an ordinary car in an ordinary context. It is pure driving desire turned into a car which is also the expression of one's personality. When you are in the driving seat, your hands on the leather steering wheel, you are at one with your Alfa Romeo: the road before your eyes, the tyres's grip on the road, your heart beating at the same rpm of your engine."

Comment

• Dr.MoRo
            CBC Član
            • 27.11.2006
            • 31
            • Vrbas

Originally posted by GT
            Ako mislis na onu u obliku slova T onda to odgovara od bilo cega drugog, samo naravno da bude isti 'fi' zbog creva!

Ako sam te dobro razum'o...
            Da,da nije bas ko slovo T ali slično, razumemo se ,pa i ja sam kontao da odgovara od svakih kola samo da je FI isti,samo je problem sto ni od jednih kola ne mogu da nadjem taj Fi ali nabudzicu nesto.TNX

Comment

• GT
              CBC Senator XXL
              • 01.12.2006
              • 337
              • Beograd

Koliko znam na 145\6 imas dva razlicita creva, tj dva razlicita precnika!

Odes u prvu prodavnicu i kupis taj razdelnik, mislim da cak i od Yuga pase i to je to!

E sad, imas u nekim od njih vakuum gumicu koja zadrzava tecnost kad ova krene u suprotnom smeru, a to se desava kad hoces da prskas zadnje ili prednje staklo, znaci ta gumica ne dozvoljava da se isprazni sistem pa da moras posle da pumpas pola minuta da opet stigne od prednjeg na zadnje staklo i obrnuto! Tako nekako...
              "Driving an Alfa Romeo is not like driving an ordinary car in an ordinary context. It is pure driving desire turned into a car which is also the expression of one's personality. When you are in the driving seat, your hands on the leather steering wheel, you are at one with your Alfa Romeo: the road before your eyes, the tyres's grip on the road, your heart beating at the same rpm of your engine."

Comment

• Darth Nihilus
                CBC Senator XXL
                • 13.04.2005
                • 417
                • Srbija, Paracin

Otvoris razdelnik, izbacis gumicu, zapusis rupicu na kucistu razdelnika, iznutra, toplim lepkom. Pazis da nisi slucajno zapusio cevcice, vratis razdelnik. Vozis.
                Do not underestimate the power of the Dark Side

Comment

• milosh024
                  CBC Veteran
                  • 07.08.2006
                  • 184
                  • Subotica

pitanje

Pozdrav ljudi, imam pitanje...da li neko moze da mi pomogne oko izbora prednjih amortizera za moju 145....znaci ne treba mi nista sto ce spustiti auto jer i ovako imam problema zato sto je nizak...znaci standardni gasni prednji amortizeri, ako neko zna cenu i prodavnicu, puno bi mi pomoglo...u SU sam nasao neke LIP amortizere, tako se zove marka, kaze lik da su engleski i cena im je 94 eura komad.....svaki savet je dobro dosao

Comment

• kilson
                    Moderator
                    • 09.10.2004
                    • 3216
                    • NoviBGD
                    • AR 75 GT

KYB (ili ti kayaba) je jedno od najboljih reshenja... Proveri sticky temu sa adresama prodavnica u Area Servizio Squadra Corse.

Firma se zove Unix.
                    Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• GT
                      CBC Senator XXL
                      • 01.12.2006
                      • 337
                      • Beograd

Hmmm, nisam siguran ali Unix ima dosta neoriginalnih delova, to se i po ceni odmah vidi, bar je tako bilo kad sam ih ja zvao, eto na primer termostat je bio 1300 dinara, a ovaj sto sam ja kupio je 3800... Mozda sam ja ******, a mozda i nisam...

Comment

• milosh024
                        CBC Veteran
                        • 07.08.2006
                        • 184
                        • Subotica

Hvala na savetu. Proverio sam kayaba kosta oko 120 e u spomenutoj prodavnici, a imam i ponudu za Globo amortizere, Italijanske, godinu dana garancije i cena je duplo manja...znaci 60 eura....ne znam kakva je razlika u kvalitetu, ako je sudeci samo po ceni onda je sve jasno......

Comment

• kilson
                          Moderator
                          • 09.10.2004
                          • 3216
                          • NoviBGD
                          • AR 75 GT

Globo ne bi trebalo da je (toliko) loshija varijanta (kad uporedish cene), svojevremeno sam gledao malo po njihovom website-u i prave bash lepe stvari...

Dakle, vrlo verovatno bih ishao na njih, pod uslovom da su gasni... Proveri da nisu neki divljaci u pitanju i pogotovo da nisu sluchajno uljni! Ko ih zastupa na nashem trzhishtu?

Website: http://www.osrav.it/PRO_102.htm
                          Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• milosh024
                            CBC Veteran
                            • 07.08.2006
                            • 184
                            • Subotica

Gasni su, to sam odmah naglasio kao uslov....ja sam ove cene dobio u AMK Italija, kontakt sam skinuo sa sajta....jedino su mi rekli da ne mogu da resavaju nista do sledece nedelje, dok se ne zavrse novogodisnji popisi.....mogu da posalju pouzecem u SU tako da je to cool ....u auto stilu su malo neorganizovani, dva puta su me vec odlagali za po pola sata, da bi mi na kraju rekli da ne drze to sto trazim...ne znam u cemu je fora

Comment

• milosh024
                              CBC Veteran
                              • 07.08.2006
                              • 184
                              • Subotica

Inace cena za kayaba amortizere od 120 eura je ok, jer su u SU cak malo i skuplji od toga, a pretpostavljam da u SU sve dovlace iz Madjarske, tako da je komentar za Unix prodavnicu koji je dat u Area Servizio Squadra Corse tacan, jeftiniji su od ostalih.......

Comment

• GT
                                CBC Senator XXL
                                • 01.12.2006
                                • 337
                                • Beograd

Juce podignem auto i primetim da je na spoju zvona menjaca i motora pomalo masnjikava, znaci semering! E sad znam sta to znaci, koliko kosta i koliko vremena treba da se to zameni, ali koliko je to zaista hitno?! Moze li da ceka promenu kvacila, jer ako je sada na 100 000 km?!
                                U pitanju je 2.0 Twin Spark, znaci trebalo bi da ovo kvacilo potraje jos bar dvadesetak hiljada kilometara, a to je jos tri zamene ulja a do tada...
                                Saveti?!

Comment

Working...
                                X