I jel su sada obrtaji mirni?
Problem ler gas
Collapse
X
-
Originally posted by Sheta_JuniorTata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!
-
-
aj da ja malo dodam prici :
146 1.8 ts kupili 99 e, nov iz bilboa
od pocekta sere sa leerom, zamenio ja sve zive protokometre i labde i radi odiag i reset milion puta, i cistio leptir takodje, biiip biip. i nish, leer mi je 950 obrtaja kad ostavim auto 15 sekundi, miruje, ali da idem i izbacim u prazno obrtaji skacu do 1500 obrtaja, takodje ujutro prvo paljenje 1500 pa se spusta, ako iskljucim canister purge onda mirnije al onda ne ide tako, znaci ja se vec pomirio sa tim lerom, ili cu da mu izvadim zubcanik i nastelovacu rucno pa da ne zaebava vise, negde sam citao da je greska u softwareu pa bi trebalo update, al to niko ziv nema, pa eto dok ne prodam ili ne izbacim taj drkavi bosch comp bice ovakoFun starts @ 3000 RPM
Alfa Romeo 146 1.8 Ts
Comment
-
-
evo i meni problema
ostala mi Alfa u brzini i na parkingu se tako ugasila. ja da upalim i preparkiram, nemam vise ler gas. pre toga radio besprekorno, nikad me nije zezao do malopre.
resetovao sam komp (skinuo klemu 15 min) onda mi se upalio Code i zmirkao ko migavac i nije hteo da se ugasi.
opet sam uradio isto (skinuo klemu 15 min) i kad sam probao ugasio se Code kao da smrt nije nista.probao da upalim bez dodatog gasa, nece. sa gasom pali bez frke, ali i dalje nemam ler ni na benzinu ni na gasu. sve je naizgled ok, ali nemam pojma gde da gledam.
kazu mi da je od tog treskanja povukao naslage i da mi je zaglavio leptir... moze biti to?
inace lepo se odaziva nista ne udara i ne verujem da je prezupcio od takve sitnice novi su kaisevi (Gates) skoro stavljeni...
ideje?.
Comment
-
-
pu ****m li ga, mrsss na diganostiku
sala mala na nacin izraza
idi na diagnostiku pa nam reci sta kaze, pa cemo da pomazemo ako mozemo, aj otvori novi topic i navedi koji motor koje godiste, broj motoraFun starts @ 3000 RPM
Alfa Romeo 146 1.8 Ts
Comment
-
-
spanjeli
ler gas potpuno miran,morao je da se setuje step motor.Ako hoces da cistis leptir, nemoj samo da skidas step sa kucista leptira,cisti sve zajedno i neces imati problema kao ja.Cim se skine poremeti se,kako ne znam,ali tako je.Da sam pratio uputstva sa jednog britanskog foruma,ne bih imao nerviranje,ali da nisam video sta je unutra, pukao bih...ma kupio bih i novi...Kao sto rekoh,kod nas je novi tip stepa koji ne moze da se zaprlja,uglavnom se prlja leptir i zeza.Ali zato kad steper pocne da zeza, 10k dindzi i dovidjenja.
dekideki
Iz nekog razloga, step motor verovatno nema parametre vezane za normalne vrednosti ler gasa.Kada se kod njega poremeti setovanje,ne pomaze manuelni reset ECU-a,nego mora preko kompa da se izvrsi resetovanje, tako je bar bilo kod mene.
U svakom slucaju ne verujem da je prezupcio ili da je neka velika steta,najverovatnije komp,reset,podesavanje i bez brige.
Comment
-
-
Samo komp,ja sam probao rucno,ima sraf za stelovanje,ali desava se sledece,mogao sam samo da povisavam obrtaje motora, iznad minimalnih parametara vrednosti ler gasa, koje step motor ima zadate.
Da ne poverujes,odvrnem vijak do kraja,sajla landara i visi,a on nece ni za obrtaj da spusti ispod 2100 rpm,koje je zabagovao ko zna kako.
Naravno ovaj moj komentar se odnosi samo ako su se stepu razdesili parametri,kao sto je kod mene bio slucaj.Kod tebe mozda i moze polozaj leptira, da se podesi pomocu tog vijka,ali verovatno za tim nema potrebe.Koliko sam video, uglavnom je polozaj vijka fabricki plombiran i nema potrebe za rucnim stelovanjem.
Comment
-
-
Evo ja da pomognem
Parametri za ler gas se ubacuju iskljucivo preko compa,kazu da ne valja da se dira ovako mehanicki, inace,meni je lik i za lambdu ubacio vrednosti koje bi ona trebalo da daje i auto je isao mnogo bolje i manje je trosio nekih 200km dok se vrednosti nisu opet pomerile...
@Alf koliko je vremenski potebno da se odradi cela operacija,pitam zato sto nemam garazu a i dalje je prilicno hladno napolju...Originally posted by Sheta_JuniorTata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!
Comment
-
-
Hehe izvinjavam se,postovali smo u isto vreme...Originally posted by Sheta_JuniorTata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!
Comment
-
-
Ne treba ti vise od 2h za celu operaciju,ja sam se zezao 3h,sa sve ponovnim proveravanjem i glancanjem svakog dela i srafa sto sam skidao.Najbolje da par sati pre rada svaki sraf prsnes sa WD-om i sve ce ici laganeze,mislim neces gubiti vreme na odvijanje zapeklih srafova.To se posebno odnosi na torex vijke kucista leptira,jer su u plasticnoj grani i ne smeju mnogo da se siluju.
Ma samo alat,sprej i udri..
Comment
-
-
kod majstora cu II put, ipak.
prema savetu koji sam dobio od izkusnog prijatelja (Dinko, hvala), probao sam vise varijanti u nadi da se cela skalamerija mehanicki zaglavila u odredjenom polozaju pa sam ga nabio na benzinu na 3-4k i tako ugasio, dok je jos bio topao.
kad sam isto vece izasao oko 23h, kuckao sam malo sa kljucem kucicte leptira, dok je ugasen naravno, plus leptir sam otvarao zatvarao vise puta naglo, sve u nadi da, ako postoji sitan razlog zaglavljivanja, Marfi ce ga otkloniti.
upalio Alfu, i sve radi ko satic!
dakle, "ako nece silom, uzmi veci cekic"
P.S. posebno veliko hvala Lakiju (killaz) i Alexi (75V6).
Comment
-
-
Moram na žalost da kažem da je skidanje stepa bila velika greška,totalno sam ga zeznuo.Opet se posle dva dana vratio problem i na kraju sam stavio novi 10.200,00 din sa zamenom i dijagnostikom.Znači ako neko čisti leptir na motorima koji su proizvedeni 99-00,nikako da ne skida step.
Comment
-
-
Kako se zna kad je otisao bas step motor?Originally posted by Sheta_JuniorTata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!
Comment
-
Comment