E da,i jel to sve zato sto si skidao step motor ili je i zbog posla oko skidanja samog leptira?
Problem ler gas
Collapse
X
-
Originally posted by Sheta_JuniorTata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!
-
-
Sve ovo je bilo samo zbog skidanja stepa.Ne kažem da nije i pre skidanja bio loš, ali posle skidanja sam ga sasvim zeznuo.Znaš da je step otišao kada auto više ne može da ti radi na 900rpm (toliko oslabi, da ne može više da postigne zadate vrednosti od strane ECU).Bar je tako kod mene bilo.Nego kad sam sve to zamenio,reših da zamenim i lambda sondu.
Koliko ih ima na ovom modelu 145-ce,koju staviti,da li si sam to radio???
Comment
-
-
Naravno,ima jedna,nalazi se posle kaalizatora,ima 4 zice,kljuc 19 cini mi se,odvrnes,iseces zice,zavrnes novu,spojis zice i brmmm...Originally posted by Sheta_JuniorTata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!
Comment
-
-
verovatno ce neko da pomisli da je ovo glupo!
meni se isti problem desavao posle jednog neiskusnog pranja motora! kad sam skinuo kablove imao sam sta i da vidim, sva lesizta svecica puna vode do vrha!!!!
kablovi mokri, i to bukvalno kaplje sa njih! uzmem izvucem nekako onu vodu, pa krpicama obrisem, izduvam kompresorom i prosusim fenom za kosu! a kablove i sva ona cuda oko njih ostavim pored radijatora jedno 2-3 sata da se prosusi! poskidam svecice, obrisem ih, dostelujem zazor na 0.6! vratim sve, odvrnem plin za 1/4 kruga i verovali ili ne ide na plinu kao na benzin, ne varira ler vise, a jos i trosi 1l manje! kako ebem li ga!
naravnoucenije:
-skola mora da se plati!nikad ne vozim brzo, dok me ne pretekne Skoda Octavia karavan 1,9TDI
Comment
-
-
*mislim da na svakom uputstvu za koriscenje uredjaja za autogas stoji stavka "zabranjeno prati motor" (gubi se garancija)
a za sve vlasnike inace 16V vazi: ne perite motor. skoro svima se desilo nesto slicno. ako vec perete motorni prostor, ili prepustite to profesionalcima, ili prekrijte najlonskim kesama glavu motora, releje, osigurace i sve bitne elektronske sklopove i konektore.
ja planiram, kad budem radio nesto oko dekle, da je temeljno sredim, ocistim do koske ukrasni poklopac, pa cu videti da li ce ici ceo u mat crveno ili samo slova i linije (stock).
svaka skola se placa, definitivno. odlicno si se (jeftino) izvukao iz cele price..
Comment
-
-
Originally posted by dekidekisvaka skola se placa, definitivno. odlicno si se (jeftino) izvukao iz cele price.
p.s. a i kako bih drugacije znao da su svecice u parovima manja-veca! kad sam skinuo prve dve, pomislih, jel moguce da je ovakva budzevina u pitanju, pa ni svecice nisu iste!
p.p.s. sta ces! glup i naivan su ko rodjena braca!nikad ne vozim brzo, dok me ne pretekne Skoda Octavia karavan 1,9TDI
Comment
-
-
Znači ima da zapalim ovaj prokleti auto.Sve živo mu je izmenjano i obrtaji na ler gasu i dalje đuskaju, s vremena na vreme između 600 i 1200 rpm i to kada je motor vruć.
Evo šta sam uradio na njemu (stukao 37.000):
-novi kablovi i svećice
-novi step motor
-nova lambda sonda (NGK)
-ultrazvučno čišćenje dizni
-urađen usput i kompletan veliki servis
Priključe ga na dijagnostiku,ništa ne pokazuje neregularno,a obrtaji i dalje zezaju.I šta sad?
Comment
-
-
Proveri da li je usis dobro zadihtvan i da li je crevo slucajno suplje, da ne vuce negde fals vazduh...
Comment
-
-
Proveravali u servisu crevo je ok,ja gledao kao novo.Za zlotokomer ne znam,odlično vuče i ide,vidim samo da je fabrički i da nije menjan.
Čim se zagreje,počinje da zeza, uglavnom posle kreni stani vožnje.Počne da varira na oko 5 sec,pa se smiri.Kada se smiri i kada turiram auto u mestu,neće više da đuska.Isto tako neće ni posle duže vožnje.Čim je kreni stani,počinje zezancija,izvarira nekoliko sekundi,pa se smiri.
Comment
-
-
Obavezno ako resis problem,napisi kako si ga resio,identicni simptomi se polako pojavljuju kod mene,samo sto kad se kod mene zagreje, tada se rpm potpuno smire,isto i kad je skroz `ladan,ali kad je nekih 60-70C ubi me od seckanja,cak se neki put i ugasi...
I da,od kada si cistio leptir,jel se oseca neka promena u smislu da lepse radi,bolje vuce i sl. sad za vikend planiram da cistim moj pa da vidim da li da trosim vreme...Originally posted by Sheta_JuniorTata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!
Comment
-
Comment