Alfa 147 1.6 ts 12.2001.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mani 01
    CBC Član
    • 13.12.2007
    • 22
    • Beograd, Blokovi

Alfa 147 1.6 ts 12.2001.

Pozdrav svima na forumu, cuo sam dosta dobrih stvari o svemu sto se pise ovde pa sam odlucio da se uclanim jer sam pre 10 dana kupio Alfu 147 1.6 TS decembar 2001 inace dovezena je iz Italije. Dacu kratak opis auta i opreme a onda imam i par pitanja posto mi je ovo prvi put da vozim Alfu! Auto ima cetvoro vrata, duplu digitalnu klimu, bord, navigaciju, telefon sa bluetooth konekcijom, asr sistem, 8 x airbag, multifunkcionalni trokraki volan, tempomat, crvena kozna sedista, alufelne 17" OZ, crna perla metalik boja, niklovani izduv....To bi bilo ukratko o opremi a sad ono sto me najvise zanima je dali neko zna koliko moze da kosta servis varijatora posto se malo cuje kada se upali auto i gde moze to da se popravi a da me ne oderu? Takodje me interesuje posto je presla oko 120000km originalnih koliko bi kostao veliki servis znaci zamena kaiseva i spanera i sve sto ide uz to? Ovo sve pitam iz razloga sto mi auto u gradu trosi 12.5 do 13 litara benzina, kao sto sam rekao ovo mi je prva Alfa ali ipak mislim da je to mnogo za auto koji ima 1600 kubika i 120ks, sta bi moglo da bude uzrok tolikoj potrosnji? Hvala unapred i pozdrav!

• starac vujadin
    CBC Senator XXL
    • 27.08.2005
    • 2617
    • Stari grad

Dobro dosao...

Mozda je trebalo da postavis uato u "Virus". ali nema veze...

Prvo, felne su ti super i nadam se da cete auto lepo sluziti...

Sto se tice varijatora - da li ti se cuje stalno ili samo kada upalis auto? Varijator popravljaj, tj. menjaj kada se cuje non-stop ili kada menjas kaiseve, pa uradis i to istovremeno. Vise od cene novog varijatora te niko ne moze odrati.

Za cenu delova i servisa pitaj Deltu 2270.488 i 2276.292. Jedan broj su delovi, drugi je servis, pa pitaj. Imas ovde i telefone i kontakte drugih servisa pa mozes da proveris i kod njih.

Potrosnja je relativna stvar. Zima je, imas siroke i velike tockove, nas benzin je los i takva potrosnja ne mora da bude visoka. Vozi auto, predji s njim bar 1000-1500km, pa ces videti koliko auto trosi.

Pozdrav i uzivaj!

Comment

• dekideki
      CBC Senator XXL
      • 26.07.2005
      • 1914
      • Beograd

evo i ja da ti pozelim dobrodoslicu medju odabrane!

starac ti je odgovorio sve sto te zanima, potvrdjujem...

bas je lepa...

(nije mi jasan lik koji je projektovao onu antenchinu pozadi. nekako se uopste ne uklapa, shtrchi... ne znam... meni bode oci. samo to.)
      .

Comment

• bojanTI
        CBC Senator XXL
        • 04.01.2006
        • 870
        • Pancevo

Pozdrav!

Delta je super ali bar za moj ukus maaalo skupa... Sto se tice varijatora mislim da je oko 150 eura, ali opet proveri imas ovde spisak prodavnica na dobrom glasu pa pozovi, licno volim da kupujem u AutoStil-u...

Sto se tice kaiseva pa za 2.0 je ceo set kaiseva i spanera oko 250 eura, e sad da li sa majstorom ili ne ne znam, u svakom slucaju to svakako ne treba da radi bilo ko, pa kao i za prodavnice imas i preporuke za majstore pa sam odluci! Moja preporuka je Desha, po stoti put vec pominjem...

Potrosnja... Pa teska je 147, malo zima, malo dimenzije tockova, sirina guma, kako rece starac, pa jeste malo vise, ali hoce zbog varijatora da malo vise potrosi...

Neka ti je sa srecom i da se lepo navozas...
        In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• mani 01
          CBC Član
          • 13.12.2007
          • 22
          • Beograd, Blokovi

Hvala vam svima na brzim i detaljnim odgovorima i drago mi je sto sam postao clan Alfa kluba! Kolega je spomenuo majstora Deshu, cuo sam za njega ali neznam gde mu se nalazi servis! Sto se tice varijatora on se cini mi se cuje samo prvih 5 sekundi kada se upali auto a onda se utisa. Moram da priznam da sam se bio uplasio kad sam uzeo auto jer kad stoji na leru pomalo se cuje kao neki dizelas, nije toliko strasno ali nisam navikao na takav zvuk kod benzinca jer sam pre ovog auta vozio BMW 528i koji je kad smo kod potrosnje trosio mozda 1 do 2litre benzina vise od ove Alfe. Kada se uzme u obzir razlika u kubikazi i konjazi onda covek logicno pomisli da tu nesto nije uredu pa sam zato pitao dali je normalno da Alfa toliko trosi s obzirom na svoju kubikazu? Kada sam uzeo Alfu prvo sto sam uradio je da sam otisao u servis AMAG i tamo su je ukljucili na dijagnostiku i rekli su mi da je sve ok s time sto se malo cuje varijator ali da nije strasno i da bi trebao da zamenim kaiseve i spanere s obzirom da je auto iz inostranstva, rekli su mi da je veliki servis otprilike 450 do 500e!Mislim da je to zaista puno para!!! Dali neko zna koliko bi to kostalo da se uradi kod Deshe i koliko otprilike moze da kosta jedan onako detaljan pregled auta i da se vidi otprilike sta bi mozda moglo da se zameni! Zaboravio sam da kazem da mi se juce desilo dok sam vozio da je pocela da mi se pali i gasi kilometraza na satu, odmah sam stao i ugasio auto a kada sam ga ponovo upalio sve je bilo uredu!?! Pozdrav!

Comment

• starac vujadin
            CBC Senator XXL
            • 27.08.2005
            • 2617
            • Stari grad

Ne znam kako si odrzavao BMW, ali za Alfu ces komparativno tesko da prodjes jeftinije u razlicitim servisima jer fals delova skoro da nema, a ruke su ruke i kod Petkovica, i kod Deshe i kod bilo kog drugog. Ne ocekuj da ces nesto mnogo jeftinije da prodjes. I ne ocekuj da zeznes svoju Alfu stedeci na njoj jer ce onda ona tebe zeznuti na kraju.

Kilometraza ti se palila i gasila jer se spoljna temperatura priblizila nuli pa si dobio upozorenje za poledicu.

Comment

• mani 01
              CBC Član
              • 13.12.2007
              • 22
              • Beograd, Blokovi

Potpuno se slazem sa tobom, kako ti prema njoj tako ce i ona prema tebi! Ja sam uvek bio za varijantu da se malo skuplje plati originalan deo nego da uzmes divljaka pa svakih mesec dana da ides kod majstora! Stvar je navike, trebace mi neko vreme da udjem u stos sa Alfom ali moram da priznam da mi se auto stvarno svidja i iskreno se nadam da cu sa njom lepo da se navozam! Imam jos jedno pitanje a to je gde bi mogao da nabavim skakavac kljuc za Alfu posto sam polomio ovaj moj slucajno pa mi sad nereaguju daljinske komande i koliko bi to otprilike moglo da kosta?

Comment

• starac vujadin
                CBC Senator XXL
                • 27.08.2005
                • 2617
                • Stari grad

Auto bravar za Alfe ti se nalazi u Zemunu kod Hotela Yu, mislim da je ulica 22. oktobra. Jako mali lokal s desne stranes belim pvc vratima, jedva se primeti iz kola. Majstor je odlican, najbolji auto bravar u gradu, Delta sve salje kod njega.

Imas dva nacina - da narucis original i to kosta mnogo ili da kod njega dodje neki duplikat, pa da ti ga prekodira. Ovo drugo zahteva strpljivost.

Comment

• mani 01
                  CBC Član
                  • 13.12.2007
                  • 22
                  • Beograd, Blokovi

Hvala puno na informacijama, otici cu sutra prepodne do njega da vidim sta moze da se uradi. Hvala jos jednom i pozdrav1

Comment

• bojanTI
                    CBC Senator XXL
                    • 04.01.2006
                    • 870
                    • Pancevo

Citroen Saxo i redovan servis = 400 eura, trebam li da dodam jos nesto?!
                    Mislim da je ta cena realna! Ne znam sta konkretno to znaci, ali ako su to kaisevi i spaneri, ulje, filteri, plus ruke pa to je to! Svecice tu nisam ni uracunao, to bi onda bilo malo vise...
                    Kod Deshe je pregled 2k dinara, da li je detaljan ili ne, verujem da jeste, nikad ga nisam radio, ali sve ostalo konkretno radjeno je bilo zavrseno krajnje profesionalno i uvek u dogovorenom roku!

Slazem se da za BMW postoji i alternativa, mozes jeftinije proci sa delovima, u sustini mozes i sa Alfom ali u mnogo manjoj meri, tako da mislim da u startu treba zaboraviti i napustiti taj stav i prihvatiti se odrzavanja onako kako treba...
                    In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• Markoni147
                      CBC Senator XXL
                      • 18.09.2007
                      • 537
                      • Beograd, Zvezdara
                      • SEAT Altea XL 1.9 TDI

...

Prvo da ti pozelim dobrodoslicu, lep ti je auto, lepa boja, lepa sedista, lepa oprema... Felne joj super stoje iako nisu Alfine... Ta potrosnja ti je normalna za zimsku gradsku voznju, taj 1.6 motor trosi gotovo identicno kao i 2.0 koji je kod mene u autu. Sto se servisa tice, racunaj da ti je servis ulja oko 80 EUR, dakle 5 lit. ulja (Selenia 20K, ja cu sad preci na Selenia Racing, ne znam da li ide i u 1.6), filteri ulja, vazduha, klime. Filter goriva kod mene ne postoji, ne znam kako je na 1.6. Zamena kaiseva kod Deshe ti je 50 EUR, a svi kaisevi u Delti su oko 300 EUR. On ti se nalazi u Djordja Kratovca 54, ulica koja izlazi na Grcica Milenka, blizu Sumica. Telefon mu je 063339617
                      Sto se varijatora tice kupi u Delti set za reparaciju, cuo sam da kosta oko 1000 din. i neka ti Desha reparira kada budes radio zamenu kaiseva. Tako ti je najbezbolnije. Pozdrav
                      SEAT Klub Srbija

Comment

• mani 01
                        CBC Član
                        • 13.12.2007
                        • 22
                        • Beograd, Blokovi

Hvala vam svima na vrlo korisnim informacijama! Koliko sam ukapirao taj varijator je problem kod svih Alfi i moguci je uzrocnik vece potrosnje!S obzirom da mi nije crko nego se samo malo cuje probacu tu varijantu sa setom za reparaciju koji ima u Delti. Sto se tice kaiseva i spanera i njih bi zamenio jer neznam da li je to neko u Italiji menjao pre mene mada iskreno mislim da ova italijanaka od koje sam uzeo auto nije stedela pare za odrzavanje jer je odmah nakon sto je prodala meni 147 kupila novu Alfu GT! Na kraju kad svedem racun trebace mi otprilike oko 400 do 500e da uradim ove naj osnovnije stvari sto i nije mnogo pod uslovom da mi posle toga necrkne nista drugo! U ovo naravno nisam uracunao centriranje trapa i eventualno neke popravke oko njega, sve u svemu trebace tu dosta posla! Pozdrav svima!

Comment

• Markoni147
                          CBC Senator XXL
                          • 18.09.2007
                          • 537
                          • Beograd, Zvezdara
                          • SEAT Altea XL 1.9 TDI

...

Moj savet ti je da odes kod Deshe na pregled, on moze videti da li su skoro menjani kaisevi, odnosno da ti kaze sta ti sve fali na autu i sta treba menjati... Verovatno ces imati problema sa trapom posto je jako osetljiv, a vozis 17ice, ali ja sam se pomirio sa tim. Ipak je auto mnooogo lepsi i upravljiviji sa 17icama... Pozdrav
                          SEAT Klub Srbija

Comment

• mani 01
                            CBC Član
                            • 13.12.2007
                            • 22
                            • Beograd, Blokovi

Pogledaj Markoni 147 slike ove Alfe, slozices se identicna je kao tvoja! Nju sam hteo da kupim pre nego sto sam uzeo ovu moju ali cena je bila 9500e sto je premnogo s obzirom da nije imala pola opreme koju ima moja! Inace lik koji je prodavao je sa Novog Beograda a u pitanju je 2.0TS, 2002god, navodno spojleri su radjeni u Svajcarskoj! Pozdrav!

Comment

• Markoni147
                              CBC Senator XXL
                              • 18.09.2007
                              • 537
                              • Beograd, Zvezdara
                              • SEAT Altea XL 1.9 TDI

...

Pa to i jeste moja Alfa... Ja sam je kupio krajem avgusta, s tim sto sam odmah promenio felne. Auto je uvezen iz Svajcarske a branici su radjeni u Austriji, imam za svaki branik i spojler TuV-ov atest. Moja nema navigaciju, grejace sedista i Bose, komande na volanu, ostalo ima... Moras priznati da je malo lepsa sada

Pozdrav
                              SEAT Klub Srbija

Comment

Working...
                              X