Dobrog termostata ne ispod 50 eura...
Alfa 147 1.6 ts 12.2001.
Collapse
X
-
mani 01 hvala za pohvale sto se tice auta, i tvoj je prelep! sve u svemu imamo isti problem sto se tice radne temperature! moja dodje do 80 pa padne na 70 potom se ponovno malo podegne... sve u svemu i kada se priblizi na 90 naglo padne! majstor mi je rekao da kada crkne termostat temperatura bude preko 90 pa padne na 50 itd... tako da stvarno ne znam u cemu je problem!!! inace na bordu mi pokazuje potrosnju od 13.7l tako da bas nisam zadovoljan! e da je napolju toplo...
Comment
-
-
I pri konstantnoj brzini od 90 km\h na otvorenom putu?!In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.
Comment
-
-
Ubedjenja sam da je to normalno, jer i kod mene je situacija takva od kad sam promenio termostat, a nije neki divljak naravno...
Stoji tik iznad crvene crtice, sto znaci tacno 72 stepena, anravno na otvorenom putu, dok u gradi varira izmedju 80 i 90, a cim malo pojurim ubrzo ga vrati na onih standardnih 72, kako leti tako i zimi!
Ako ikome to radi kako valja onda je to starac!
Starche kako je kod tebe?!In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.
Comment
-
-
Identicna prica je kod mene. Prosle godine sam iz predostroznosti zamenio i termostat i antifriz.
To je tako, auto pokazuje trenutnu, a ne srednju temperaturu. Na putu je izmedju 70 i 80 stepeni, po gradu zimi ide malo ispod pola, a u spicevima do pola skale.
Comment
-
-
Kada sam kupio auto temperatura je isla do malo preko 90 i tada se ukljucivao ventilator, na otvorenom je umela da se spusti do 70 - kao i tebi. Nikad ispod i auto je normalno dostizao 90 stepeni u gradskoj voznji kreni-stani. Posto sam imao ranije slicna iskustva sa Fiatima smatrao sam i smatram i dalje da je to normalno ponasanje. Nikad nisam imao problem zbog tog pada temperature na 70 sa kolima zbog tzv. "pothladjivanja" motora.
Ove jeseni, medjutim video sam da mi se temperatura pocela spustati do 60, a u gradu vrlo, vrlo tesko je dostizala 90. To vec nije bilo normalno, te sam promenio u Delti termostat. Ovaj novi termostat radi tako sto temperatura padne do nekih 80 stepeni i krece se u manjem rasponu do 90 i kusur stepeni.
Po meni i jedno i drugo je ok, dok god se ne desava ono sto me je nateralo da promenim termostat pre neki mesec.
Comment
-
-
Meni na 2.4 JTD radna temperatura je oko 70 stepeni (treba jedno 10ak km da je dostigne), jedino po gradu leti kad je vrucina dodje do nekih 80-90, na otvorenom putu bez obzira na spoljnu temp. uvek se vrati na 70. Jel' to sad normalno ili je termstat zalepio pa drzi sistem otvorenim? Inace motor radi lepo i potrosnja po gradu mi nikad ne prelazi 8- 8.5l
Comment
-
Comment