Ja sam ti lepo rekao, samo proveri i svecice, i strpi se malo kad zamenis protokomer, nece ti odmah proraditi, trebace par dana, mada mozda je tako kod mene jer je noviji motor, uostalom videces.
146 detonacije na leru
Collapse
X
-
Stigo novi protokomer, probacu danas kako se ponasa...A ovaj stari ima oznaku 670 16 3 A 520, po ovom broju ne mogu da ga nadjem na BOSCHovom sajtu...Ivan Mandic
www.spotkg.com
Comment
-
-
-
Comment
-
-
-
Stari je ulozak, nisam ga menjao uopste...Mrzelo me da skidam (odnosno vracam) one originalne šelne...Tako da taj broj nema veze...Ivan Mandic
www.spotkg.com
Comment
-
-
Uložak je ono na čega se kače žice, kućište je ono u čemu stoji uložak. broj je na ulošku i vidi se kad ga izvadiš.
Comment
-
-
Prethodni protokomer:
Na ulosku je broj 670 16 3 A 520, BOSCH
A na kucistu je 0 280 217 111.
Nema uzareno vlakno vec keramicku plocicu.
Novi protokomer:
Na ulosku nema nikakv broj ili oznaku (verovatno je original BOSCH iz kine).
Na kucistu je 0 280 217 111
Sistem je kao sa uzarenim vlaknom, ali umesto vlakna je mali grejac (lici na diodu, a iza njega je onaj davac temperature (koji je isti kao i dioda)Ivan Mandic
www.spotkg.com
Comment
-
-
Nikakve promene sa novim protokometrom...
Ler...dam gas...ugusi se motor, cuje se detonacija (eksplozija kao na plinu) i tek onda krene da dize obrtaje...Kada se zagreje, ovo se desava sve redje i redje, dok na se ne desava uopste na radnoj temperaturi.
Sta je fazon kod cekanja da proradi novi protokomer? Jel treba da cekam par stotina km ili ne?
Za Saby: 1.6 TS 98god., 88kw, 2.10.4 Ecu...
Sa normalnim plinom radi auto super. Bez zastajanja pri davanju gasa.
Sa sekvencijalnim plinom auto isto zeza, ali mnogo manje...Nema eksplozija, ali se ugusi sa lera, pa tek onda pocne da dize obrtaje.Ivan Mandic
www.spotkg.com
Comment
-
-
Originally posted by DoraDa probaš recimo reset kompjutera pa jedno 5 dana voziš samo na benzin.
Koje je vreme otvaranja dizni kad je hladan motor?
Koliki je potpritisak?
Šta pokazuje temperaturni senzor?
Šta pokazuje lambda sonda?
Nov protokomer treba da prodje bar 60 km u svim režimima vožnje da bi se ECU prilagodio.
I na kraju da promenimo motor, možda upali
Comment
-
-
OK, sad cu ga pocepam do Batocine i nazad i opet do Batocine i nazad...
Hvala Dora...
P.S.
- Radjen reset (otkacen akumulator celu noc)
- Nema gresaka u memoriji
- Vozen auto na benzin bar nedelju dana (igrao sam se sa nekim glupim sekcencijalnim posle toga)
- Ne znam za podpritisak...Provericu
- VISA pokazuje nekoliko stepeni manju tempetraturu nego sto je spoljna (probao i sa drugim davacem temperature vazduha, sa drugim razlika je nekih 3-4 stepena u plusu)
- Lambda radi OK, varira od .2 do .8 volti na leru (par puta u sekundi), kad dam gas drzi na 0.2 nekoliko sekundi pa poraste...kad otpustim gas ide suprotno...
Promena motora? Ma jok, auto ide u Lepenicu direktno...Ivan Mandic
www.spotkg.com
Comment
-
Comment