146 detonacije na leru

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • imandic
    CBC Veteran
    • 10.01.2005
    • 124
    • Kragujevac

Ne, problem se javljao i ranije na benzinu, a nije ga bilo na obicnom plinu (sa rasprsivacem pre leptira).

Sada se isto ponasa i na benzinu i na sekvencijalnom plinu, sto me i dovodi do zakljucka da je do elektronike a ne do mehanike.

Benzin: lose
    Obican plin: sve ok
    Sekvencijalni plin: lose

Sekvencijalni koristi signal za otvaranje brizgalica od benzinskog kompjutera, znaci da je tu negde problem...
    Ivan Mandic
    www.spotkg.com

Comment

• zokac
      CBC Veteran
      • 11.03.2008
      • 101
      • kragujevac

Pa vrati to na obican i teraj,imas rezervni protokomer pa ako pukne menjaj,ja vozim venturi i sve je super,a kad zvekne onda cu da razmisljam.Za subotu sam obezbedio alat za bregaste i sam cu da blokiram varijator.Pogledaj da ti nije stavljen negde u kuciste filtera ili u gum.crevu restriktor za vazduh.To je bilo kod mene i na plinu je radio ekstra ali je bilo gusenje kod paljenja na benzin i dodavanja gasa da prebaci na plin.Izbacio sam to i trazio da urade podesavanje sa normalnim protokom vazduha i sada pali na cvrgu i prima gas bez davljenja

Comment

• veXon
        CBC Senator XXL
        • 26.07.2006
        • 571
        • Beograd, Vozdovac

svakakve savete smo ovde culi, ali venturi umesto sekvecnionog? ma daj molim te...

Comment

• zokac
          CBC Veteran
          • 11.03.2008
          • 101
          • kragujevac

veXson to sam napisao jer je on pre toga vozio obican i kada smo pricali nije ima; problema.Znam i ja sta je najbolje,ali da ne duzim,ja sam sa obicnim zadovoljanza 100e.a za onu razliku u ceni imam par protokomera i kucista filtera

Comment

• imandic
            CBC Veteran
            • 10.01.2005
            • 124
            • Kragujevac

Slazem se sa zokcem...

Ja ne vidim nikakvu prednost sekventa u odnosu na venturi u mom slucaju.
            Imam aluminijumsku usisnu granu, na svakom od 4 kanala za vazduh imam ventile koji stite od eksplozija...Protokomer je zasticen klapnom koja je odmah do leptira.

I i nikakvu razliku nisam primetio u voznji sa sekventom u odnosu na venturi (osim sto me sekvent zeza kao na benzinu a venturi radi ko zmaj) sto se tice snage, ubrzanja, momenta...

Meni je blokiran varijator, kako moze da se proveri da li je majstor lepo ozupcio auto, mozda je on napravio sranje pa auto zeza na malom broju obrtaja?

Zokac? Da skinemo poklopac bregastih i kod mene i kod tebe i pogledamo sta se tu desilo?
            Ivan Mandic
            www.spotkg.com

Comment

• zokac
              CBC Veteran
              • 11.03.2008
              • 101
              • kragujevac

Vazi.kako se ponasa alfa onog decka sto si ga poslao kod mene i njemu je blokiran varijator,da li i on ima isti problem kao ti

Comment

• imandic
                CBC Veteran
                • 10.01.2005
                • 124
                • Kragujevac

Sve je ok kod njega...Posle ciscenja brizgalica auto se ponasa normalno...
                Ivan Mandic
                www.spotkg.com

Comment

• imandic
                  CBC Veteran
                  • 10.01.2005
                  • 124
                  • Kragujevac

Jel postoji neki nacin da proverim da li je auto dobro ozupcen a da ne moram da otvaram motor?

Kako se proverava mehanicki?

Kako se manifestuje?

Da li to moze da bude problem jer je varijator zavaren za bregastu (blokiran) pa sad kontam da majstor nije nesto sjebao? Pricao je nesto o menjanju ugla usisne bregaste...
                  Ivan Mandic
                  www.spotkg.com

Comment

• zokac
                    CBC Veteran
                    • 11.03.2008
                    • 101
                    • kragujevac

Ivane,ja sam juce meni sam blokirao varijator,vozen je dva dana maksimalno,moj utisak je da pali ekstra nema nikakvog davljenja ni na benzinu ni gasu ,povlaci mi bolje iz nizih obrtaja a danas sam je malo poterao trecom 140 i nije bilo ni blizu ibera a cetvrtom je povukla kao zmaj.I onom decku je blokiran varijator i on je zadovoljan.Proveru zupcenja najlakse sa alatom za blokiranje bregastih i komparaterom za klipove,mada mislim da to nije problem kod tebe

Comment

• imandic
                      CBC Veteran
                      • 10.01.2005
                      • 124
                      • Kragujevac

Pa nemam sta drugo da proveravam...
                      Seki je blokirao varijator, pa mu je puko var, pa sam isao ponovo kod njega...E plasim se da je na autu radio neki pocetnik od njegovih majstora koji je samo zavario bez obracanja paznje na to sta vari i kako...

Jel imas ti komparator da proverimo kod mene to isto?
                      Naravno, ne ocekujem uslugu...
                      Ivan Mandic
                      www.spotkg.com

Comment

• zokac
                        CBC Veteran
                        • 11.03.2008
                        • 101
                        • kragujevac

Komparater imam,ali sam vratio alat za bregaste,koji je mnogo vazniji.Klipovi mogu da se dovedu i bez komparatera u GMT,mada opet kazem da ne verujem da je omasio jer je sa alatom fakticki nenoguce pogresiti jer svako posle zupcenja izvrti motor rucno i ponovo proveri

Comment

• imandic
                          CBC Veteran
                          • 10.01.2005
                          • 124
                          • Kragujevac

Ja sumnjam da on ima alat za blokiranje a i po njegovoj prici, usisna bregasta je sada zakrenuta za stepen-dva kako bi auto bolje radio.

To ne moze da uradi sa blokiranom bregastom, koliko ja kontam...
                          Ivan Mandic
                          www.spotkg.com

Comment

• imandic
                            CBC Veteran
                            • 10.01.2005
                            • 124
                            • Kragujevac

Ako nista drugo, sutra cu ja lepo da otvorim poklopac bregastih i da odvarim varijator...Cisto da vidim da li ima neke promene...

Ali ako je on drugacije ozupcio auto (a nesto omasio) ja to ne umem da proverim, pa reko da mi neko da instrukciju kako da to proverim...
                            Ivan Mandic
                            www.spotkg.com

Comment

• zokac
                              CBC Veteran
                              • 11.03.2008
                              • 101
                              • kragujevac

Da varijator se blokira kako se auto ugasi.Ubaci se u petu b. podigne tocak i izvrti da bregaste dodju u fazu za postavjanje blokiraca.Zavari se onako kao kad je motor ugasen bez ikakvog zaokretanja

Comment

• zokac
                                CBC Veteran
                                • 11.03.2008
                                • 101
                                • kragujevac

E,sada sam razgovarao sa kolegom,moze da se proveri i bez alata moramo da nadjemo podatke,faze za bregaste,ciklus u**** i izduva,on ima plocu sa stepenima,radi motore za trke,pa mozemo to da odradimo ovih dana,u auto dati nema amozda neko ovde ima te podatke da ne jurimo po netu

Comment

Working...
                                X