Impreza WRX '01

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Uzelac
    CBC Senator XXL
    • 03.12.2006
    • 1717
    • munZe

Impreza WRX '01

Imam ovaj auto, solidno se razumem u mehaniku, tu negde i u voznju ali je to manje bitno. Ono sto me malerise jeste odrzavanje tj. delovi.

Auto se ne kvari, nije to problem, ali ipak trazi malo cesce redovno odrzavanje a to u Srbiji = uzas.
    Kad se i izjurim sa Curcicem i naruci delove, oni ne stignu, a Interspeed jos uvek ne radi servis, samo prodaju novih. Ili ja imam pogresnu informaciju ?

Od vas mi treba, ako ima raspolozenih, iz iskustva sa ovakvim ili slicnim kolima, gde nabavljati delove i/ili terati da se pregleda.

Imam majstora, a i sam se donekle razumem, ali opet, nije na odmet neka preporuka ko moze da vidi auto i kaze svoje strucno misljenje.

Trenutno me malerisu prednje kocnice tj. plocice + diskovi.
    Diskovi su originali i u ok stanju , ali sa ovim TRW Lucas plocicama koje sada imam tesko da ce poziveti.
    Nisam mogao nista drugo da nadjem u datom trenutku, pa sam uzeo njih.
    Nazalost, ne prijaju ovom disku, nedovoljno se trose, a umesto njih to radi disk.
    Btw. u poslednje vreme mi auto malo trese na kocenju, moda se i disk pokrivio, moram da proverim, ali svakako hocu da zamenim plocice.

Problem je sto malo firmi radi delove za Subaru, ATE recimo ne pravi, pa moram da se snalazim sa necim manje poznatim. Plus ja nisam bas nesto up to date sa aftermarket proizvodjacima.
    Pri tome, WRX-ovi u ovom godistu imaju dva tipa prednjih klesta (Akebono i Sumamoto valjda) plus je 2001va prelazna godina GC na GD karoseriju, plus ga neki katalozi mesaju sa WRX STI.

Ovaj moj ima Akebono prednja klesta, ista kakva ima Nissan 200SX pa je to mozda dodatni trag za trazenje plocica.

Ovde sam se raspitao za MK Kashiyama
    http://www.cannonballforums.se/viewtopi ... 521#320521
    ali konstatovah da slabo ko ima iskusva sa time.

Ako se ispostvi da su i diskovi za menjanje, tu sam u jos vecoj dubiozi ako Curcic ne bude mogao da nabavi, a sumnjam da ce moci.

Firme u tom slucaju koje preporucujete ? Mada, ako budem menjao i diskove, taman mogu da uzmem komplet, pa ako i kvalitet bude nesto slabiji od Subaru original, makar cu znati da su plocice/diskovi dobar par.

Jos nesto, sve vreme pricam o prednjim kocnicama, ali i zadnje plocice su za zamenu. To mi je ipak trenutno sekundarno.

Jos nesto, treba da se zameni i filter za klimu. Bosh ne pravi, druge firme ne znam.

Dakle, ima li nekih preporuka za marku/mesto za nabavku ?
    Prednje plocice, mozda diskovi, zadnje plocice i filter klime (za sada) ?

Hvala svima, ako ni na cemu makar sto su odvojili vreme za citanje poruke, ako ako budu od neke pomoci tim bolje

Pozdrav,
    work in progress
  • BRABUS
    CBC Senator XXL
    • 15.10.2004
    • 2399
    • London

Jedan moj kucni prijatelj ima mnogo manje egzotican auto, Subaru Legacy Outback 3.0 V6, ali isti problem. On ga je resio tako sto ga tera na servis u Sloveniju, gde je i uzeo auto, posto ima losa iskustva jos oko nabavke sa Curcicem...

Comment

• M-power
      Moderator
      • 10.01.2005
      • 10060
      • Bg; Banovo Brdo
      • CorsaC, astra H,

Update:

Za plocice smo vec diskutovali.
      U medjuvremenu pojavila se nova firma japanski jakoparts i imaju prednje plocice 4700 i zadnje 3700 (naravno treba utvrditi)
      link

Polenski nije problem. Knecht ne pravi....MANN nije uvozio (ako se naruci treba cekati da stigne malo duze), mann sa aktivnim ugljem na drugom mestu 6soma ali ga ima.
      Najbolja opcija je italijanski Tecneko 900din.

Eto ja ti mogu pomoci samo sa ponudom delova a za servise ne znam....ima jedan lik kod mene u komsiluku...vozio je pre onog plavog starog pa sada novog pa ga mozda mogu startovati da ga pitam za iskustva.
      To date there has never been a faster car built for the public road and,
      it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Uzelac
        CBC Senator XXL
        • 03.12.2006
        • 1717
        • munZe

Teranje u Sloveniju ipak nije isplativo, makar za redovno odrzavanje.
        Nije ni u Hrvatsku, mada su tamo kleparosi.

Ne znam koliko placa drugar taj servis u Slo ali ja sam zvao neki servis u Zagreb kada sam menjao kvacoli.
        1100 evra original kvacilo i ruke, dok je Curcic trazio 550? za takodje originalne delove i ruke. Ovde Curcic ispade milosrdan.
        Ipak pobednik je bio Ebay -> 230? kvacilo i 50? castio drugara da mi zameni.

M, hvala, poruci filter, uzecu.
        Za plocice cu se jos malo informisati pa javljam.

Inace, treba da izgledaju ovako:

p.s. starog plavog, to moze da bude moj ako mislis na vog. Koliko znam, nema ni jedan drugi plavi WRX u drzavi. Ima ovih 2002-2005 u raznim bojama (mada vise STI-eva) i ima par "prasica" 2006+ (opet, vecina su STI).
        Ili mislis na GC karoseriju, to je "originalna" Impreza.

Originally posted by BRABUS
        Jedan moj kucni prijatelj ima mnogo manje egzotican auto, Subaru Legacy Outback 3.0 V6, ali isti problem.
        On ga je resio tako sto ga tera na servis u Sloveniju, gde je i uzeo auto, posto ima losa iskustva jos oko nabavke sa Curcicem...
        U Srbiji, nazalost, i taj Outback je egzotika. Sigurno se na prste jedne ruke mogu nabrojati.

Pozdrav
        work in progress

Comment

• M-power
          Moderator
          • 10.01.2005
          • 10060
          • Bg; Banovo Brdo
          • CorsaC, astra H,

Da...mislim na plavu stariju generaciju

Plocice su cini mi se te samo bilo bi lepo kada bi imao dimenzije.

Filter narucen

Comment

• Uzelac
            CBC Senator XXL
            • 03.12.2006
            • 1717
            • munZe

Druge izgledaju drugacije, imaju drugacije kacenje, klesta su potpuno drugacija.
            Ako ovako izgledaju, to je to.
            work in progress

Comment

• M-power
              Moderator
              • 10.01.2005
              • 10060
              • Bg; Banovo Brdo
              • CorsaC, astra H,

Pa zato kazem da sam skoro siguran za zadnje jer imam dimenzije tih japanskih koje se razlikuju od ovih drugih gde mogu da vidim sliku na kojoj se vidi da su skroz razlicite.

Comment

• Uzelac
                CBC Senator XXL
                • 03.12.2006
                • 1717
                • munZe

Ovako:

Ovo valja:

Ovo ne:

Sve su ovo varijacije koje sam nasao za WRX GD, godista '01 do '02.
                work in progress

Comment

• BOOST
                  Founder - Admin od Začetka
                  • 29.09.2004
                  • 8726
                  • Gislaved//Sweden
                  • SAAB 9000 AERO R; SA

katalog

Idi na Subaru, pa na Impreza pa model kroz godiste pa kad ti otvori stranicu, u gornjem meniju, rezervni delovi (reservdelar) pa odaberi, BROMS (kocnice) pa nadji sta ti treba.

Zatim, zapisi kataloski broj, cena stoji pored svakog dela.

Cene su u SEK , za dinarsku protivrednost, klikni

Cena koja je u prodavnici, placas toliko + ev troskove transporta.
                  Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                  move your mind

Comment

• Uzelac
                    CBC Senator XXL
                    • 03.12.2006
                    • 1717
                    • munZe

Ovo je sjajno, hvala.

Samo da pohvatam izraze na svedskom za sve sto me zanima.

Pitanje, koliko cesto to stize/ se salje ?

Pozdrav!
                    work in progress

Comment

• BOOST
                      • 29.09.2004
                      • 8726
                      • Gislaved//Sweden
                      • SAAB 9000 AERO R; SA

Momentalno radim na sredjivanju veze sa jednom bus kompanijom.

Nije radjena nikakva linija za delove, svremena na vreme izadjem u susret inace pasivan po pitanjju delova, Shabac je tu tako da nemarim previshe, ali ako nekome stvarno srkripi mogu se pozrtvovati.

BTW: nisu najjeftiniji ali su sa kvalitetnim delovima.
                      Recimo da set kvacila (koppling) koji si menjao ima cenu ovde od blize 600?

900? je trkachka lamela/korpa ali nema garanciju od 3 godine kao ova koja je zamena originalne.
                      move your mind

Comment

• Uzelac
                        CBC Senator XXL
                        • 03.12.2006
                        • 1717
                        • munZe

Sinter ili bilo sta slicno mi ne treba, original radi posao savrseno. Menjac na WRX-u nije toliko sjajan, bolje da kliza lamela nego da mi rikne neki set zupcanika.
                        A obzirom na cenu, vidim da ce Exedy da stize preko bare i sledeci put.
                        Ovaj sada je zamenje pre nekih 5k, nadam se da jos uvek nema nameru da me razocara .

Diskovi na svedskom ?

Pozdrav, hvala jos jednom
                        work in progress

Comment

• BOOST
                          • 29.09.2004
                          • 8726
                          • Gislaved//Sweden
                          • SAAB 9000 AERO R; SA

Diskovi = bromsskivor

Nazalost za tvoj model ih nema, mogu da se naruche ali je koliko vidim po jednom modelu cena prednjih blize 150? za zadnjih DUPLO

Razlog da ih nema na listi nije da nepostoje vec da nemaju potrebe za njima.
                          Greska je sto si vozio auto sa permanentnim 4x4 pogonom sa losim zadnjim plocicama , frikciono nemocnim u odnosu na prednje pa je sva sila pala na prednje diskove.

Naime, na 4x4 autu se kochnice sredjuju UVEK na sva 4 tochka i UVEK sa plocicama od ISTOG proizvodjacha.
                          Nije pronlem sa neuskladjenim prednjim diskom prema plocicama vec prema neuskladjenim prednjim i zadnjim plocicama
                          move your mind

Comment

• BRABUS
                            CBC Senator XXL
                            • 15.10.2004
                            • 2399
                            • London

BRABUS (citat):
                            Jedan moj kucni prijatelj ima mnogo manje egzotican auto, Subaru Legacy Outback 3.0 V6, ali isti problem.
                            On ga je resio tako sto ga tera na servis u Sloveniju, gde je i uzeo auto, posto ima losa iskustva jos oko nabavke sa Curcicem...

U Srbiji, nazalost, i taj Outback je egzotika. Sigurno se na prste jedne ruke mogu nabrojati.

Pozdrav

Ako ti kazem da je covek sam morao da placa homologaciju za auto, posto ovlasceni distributer nije to uradio zbog toga sto nije ni planirao da proda, sve sam ti rekao

Extra ga sluzi, covek je odusevljen, presao je oko 100.000 od kad ga je kupio (manje od 2 godine), bez problema naravno, samo redovan servis i to je to.

BTW. neznam tacno koliko ga kosta servis, a nisam bas u mogucnosti da pitam zbog daljine

Comment

• M-power
                              Moderator
                              • 10.01.2005
                              • 10060
                              • Bg; Banovo Brdo
                              • CorsaC, astra H,

Originally posted by Uzelac
                              Ovako:

Ovo valja:

Da...te su prednje 4700din

Comment

Working...
                              X