Impreza WRX '01

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • jevrem
    CBC Senator XXL
    • 04.11.2006
    • 948
    • Smederevska Palanka
    • A4 2.0TDI quattro

Evo i posle par meseci na syneris gumama mogu samo potvrditi ono sto sam i pre rekao.
    Guma je OK. Dobro drzi u krivinama, na kocenju je isto dobra. Vozio sam i pri vecim brzinama se ponasa sasvim Ok.
    Mislim da za te pare ne moze se uzeti bolja guma.
    a posto na nasim autima je 4x4 pa moraju biti sve cetri iste gume mislim da cena igra dosta veliku ulogu.
    Audi A4 2013. B 8.5 2.0TDI quattro 177ks+ABT chip
    Peugeot expert 2009. 2.0HDI 140ks

Comment

• zverko
      CBC Senator XXL
      • 19.08.2005
      • 7085
      • BGD
      • Audi A4

ne zasto... taj tigar se pravi samo u W i Y indexu pa kad ga englezi reklamiraju nikako ne bi smeo da je losh. ja sam recimo bio zakleti protivnik tigra ali sam sad poslusao savet par ljudi i kupio hitris. neverovatno kako je guma kvalitetna u odnsu na njenu cenu. za tigar je obicno vazilo da je tvrda, neudobna, da peva u krivinama a o akvaplanungu da ne govorim. hitris je sve suprotno od toga. udobna, tiha, ne peva i dobro drzi na mokrom pogotovo sto je kod mene zadnja vuca. probaj togrice, nije velika kinta ako ne bides zadovoljan skuplje uvek mozes da kupis a i druga stvar kada ti to upotrebljavas tih 200ks u gradu pa ti treba hi performance guma. ako bas oces da je castis uzmi bridgestone RE070 ali mislim da nema potrebe za tim.
      deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Uzelac
        CBC Senator XXL
        • 03.12.2006
        • 1717
        • munZe

Originally posted by jevrem
        Evo i posle par meseci na syneris gumama mogu samo potvrditi ono sto sam i pre rekao.
        Guma je OK. Dobro drzi u krivinama, na kocenju je isto dobra. Vozio sam i pri vecim brzinama se ponasa sasvim Ok.
        Mislim da za te pare ne moze se uzeti bolja guma.
        Ne sumnjam da su dobra kupovina za pare koje kostaju, a i tesko ad ima bolja guma za te pare kad je najjeftinija ili u Top5.

Nego.. ipak je to 30-40k kolimetara koliko cu vozitinove gume i kad touracunam razlika u parama cak i do Michelina mi nije nesto problem. Cak i Bridgestone koji Zverko pominje i koji ne znam koliko kosta aliverujem da nije ispod 200e komad nije neka drama ako se razmislja da je to kada se razvuce na min 2 godine nikakva razlika.
        Uvek se vodim parama koje potrosim kroz gorivo, prosek je 2 dobre gume mesecno .... pa kada se uzme u obzir koliko pojedem/popijem/potrosim na razne gluposti...
        Vise je ova "filozofija" problem nego cena.

damn.. kako smaraju ovakvi izbor

Originally posted by jevrem
        a posto na nasim autima je 4x4 pa moraju biti sve cetri iste gume mislim da cena igra dosta veliku ulogu.
        Ali je "lepota" i sto se sve istovremeno potrose ako ih redovno rotiras pa su sve cetiri za zamenu u istom trenutku u svakom slucaju .

Originally posted by zverko
        ...a i druga stvar kada ti to upotrebljavas tih 200ks u gradu pa ti treba hi performance guma. ako bas oces da je castis uzmi bridgestone RE070 ali mislim da nema potrebe za tim.
        Slazem se da se auto verovatno 98% vremena vozi na 1/4 gasa ali i u tih 98% se nalazi mnogo situacija koje gume stavlja na muke. Da ne pricamo o onih preostalih 2% kada se voze svuda samo ne sredini sare

Ja nisam nesto pazljiv i nije bas da stedim i auto i gume.
        Ova Yokohama AVS Sport je prezivela razlicite nepredvidjene situacije i iako ne znam kako bi se druge gume pokazale utisak je da su se visestruko isplatile.

Arcim ih i kad su ladne, ne trudim se da bas stanem kada naleti lezeci i daleko od toga da biram gde cu parkiram auto, pa cak iako je ivicnjak visi i/ili nije zaobljen. Primeri.. mozda glupi ali mi se stalno motaju po glavi.

Kapiram da bi neka losa guma dobila klobuk ili se pocepala "na keca" da mi je bila pri ruci (tj. na felni) u poslednjih 2 godine koliko su mene sluzile ove Yokohame. Mozda i gresim, ali nekako taj trip da moras menjas sve cetiri i kad samo jedna ode i da su jeftinije gume daleko manje izdrzljive me goni u visi cenovni razred bez obzira sto mi performance gume realno ne trebaju.

Pozdrav!
        work in progress

Comment

• starac vujadin
          CBC Senator XXL
          • 27.08.2005
          • 2617
          • Stari grad

Ako pare nisu problem onda bi dobar izbor za jaku Imprezu koja se vozi civilno, ali malo zesce s vremena na vreme, bio Bridgestone Potenza RE040 ili Goodyear GSD3.

Comment

• Uzelac
            CBC Senator XXL
            • 03.12.2006
            • 1717
            • munZe

Daj Michelin varijante i ono sto je "pod njima".
            Vrlo sam rad da iskoristim silni rabat koji drugar moze da mi obezbedi za njihove varijante.

Ne smatra se Bridgeston tolko boljim od Michelina Pilot Sport na primer ?
            work in progress

Comment

• overspeed
              CBC Senator XXL
              • 24.05.2005
              • 2779
              • Kosovska Mitrovica

BF Goodrich zaobidji u shirokom luku...

Tigar bi mogao sasvim ozbiljno da razmostrish. Ta makina ima da jede svaku gumu, a to valjda znash vec i sam Ako bash mozhesh da izdrzhish da je stalno "hranish" obucom od 500 veverica, onda ok... Ako postoji ekonomski "moment", a naravno da postoji, onda na tvom mestu ne bih "bezhao" od Synerisa. Dobijash Michelin-ovu tehnologiju za male pare, razlike izmedju nje i premium klasa su realno male, mozhda u elementima kao shto su par centimetara (pre nego metara) kraci zaustavni put, ili manja buka u vozhnji. Ali zato je razlika u ceni evidentna... Ponavljam, ja od Synerisa ne bih bezhao. Imao sam na predjashnjem autu Primu i nakon 40 k km auto prodao sa njima, utisci odlichni, guma fantastichna za te pare, bolje u toj cenovnoj klasi nema. Sa Synerisom mozhe samo da bude bolje...

A ako vec idesh u Michelin klasu, odnosno ako si spreman da iskeshirash cca 500 evrica, onda uzmi u razmatranje i Bridgestone Potenzu RE 011 ili 050 a narochito Continental Sportcontact /2.

Ali opet kazhem, o Synerisu doobro porazmisli...
              http://www.bmw.tv

Comment

• zverko
                CBC Senator XXL
                • 19.08.2005
                • 7085
                • BGD
                • Audi A4

Pazi, ova RE070 je poluslik i kazu da je keva za suvo ali da po mokrom mora da se pripazi (srebrni STI sa brda vozi tu gumu) . ako bas oces da se castis a nije problme kinta i jos pride imas recimo nekog u sloveniji ili bilo gde u EU pravi izbor je RE01R . po svim testovima trenutno najnaj i za suvo i za mokro.

po meni je suludo davati tolike pare za mislen posto za te pare preko moze da se uzmu cisti pilotsport.

primera radi, ja sam za caletov A4 uzeo preko transportera 4 nove Dunlop SP Sport 01 za 120e po komadu 225/45-17

Comment

• starac vujadin
                  CBC Senator XXL
                  • 27.08.2005
                  • 2617
                  • Stari grad

RE040 je fabricka ugradnja za Imprezu WRX, tako da je u tom smislu preporuka i ljudi su vrlo zadovoljni s tom gumom...

No, posto covek zeli Michelin (koji nije bas za Subaru, ali naravno da ce da "radi posao" dobro...), onda bi preporuka bila Pilot Exalto za all-round upotrebu sa blago sportskom notom.

Od Michelinovih derivata tu su Kleber Hydraxer i Goodrich G-force Sport, ali o njima nisam cuo nista - ni lose, ni dobro. Tigar isto nije los, drago mi je da i mi imamo firmu koja napreduje i ima kvalitet. Ipak, mislim da nije za neku zahtevniju voznju sa ovakvim autom. Sve zavisi od eksploatacije...

Comment

• Uzelac
                    CBC Senator XXL
                    • 03.12.2006
                    • 1717
                    • munZe

Gde pogledati cenu tih Bridgestone-a ?

Btw. sad sam otisao na Bridgestone Europe, njihov tyre selector kaze Bridgestone Potenza RE050A 215/45/17.
                    Ni 40 ni 70, vec 50. Sta sad ?
                    work in progress

Comment

• Uzelac
                      CBC Senator XXL
                      • 03.12.2006
                      • 1717
                      • munZe

Originally posted by zverko
                      primera radi, ja sam za caletov A4 uzeo preko transportera 4 nove Dunlop SP Sport 01 za 120e po komadu 225/45-17
                      Mislis da je bolji Dunlop od Michelina ? Pazi, ista je cena, to je ~10k dingera.
                      Dunlop vs Michelin, nekako mi je u glavi da su francuzi za klasu ispred.
                      Porsche ih stavlja iz fabrike, bas Pilot Sport (mada ko zna koju smesu). Nije nesto, ali je nesto
                      work in progress

Comment

• Uzelac
                        CBC Senator XXL
                        • 03.12.2006
                        • 1717
                        • munZe

Originally posted by overspeed
                        BF Goodrich zaobidji u shirokom luku...

Tigar bi mogao sasvim ozbiljno da razmostrish. Ta makina ima da jede svaku gumu, a to valjda znash vec i sam Ako bash mozhesh da izdrzhish da je stalno "hranish" obucom od 500 veverica, onda ok... Ako postoji ekonomski "moment"....
                        Kazem, gorivo kosta 200-300e mesecno, valjda onda nije problem da se 3-4 godine (30-40k) istresem 500e za letnje gume.
                        Imam zimske gume i ovo treba da bude strogo prolece-leto-jesen varijanta. Sa prvim temperaturama oko 15" na WRX-a ide celik od 16" i na njima Sava Eskimo 3. Nije neka ali je dosla uz kola .

Kad bi ovi Bridgestoni bili 500e komplet, ne bi bilo problema, ali cenim da nisu ispod 700-800
                        work in progress

Comment

• starac vujadin
                          CBC Senator XXL
                          • 27.08.2005
                          • 2617
                          • Stari grad

RE050 je unapredjeni RE040...na neki nacin. Proizvode se i jedna i druga guma. Obe gume su odlicne.

Bridgestone uvozi Radulovic. Verovatno da imaju na sajtu cenovnik.

Comment

• Uzelac
                            CBC Senator XXL
                            • 03.12.2006
                            • 1717
                            • munZe

Imaju i cene su ocekivane, 17-18k (sa PDV) su modeli koji se pominju.
                            Verovatno i Bridgestone mogu kupiti na firmu i kompenzovati porez ali je to i dalje 50% vise od Michelina (ili je Michelin 33% jeftiniji, kako god ).
                            To umesto 500 znaci 750e sto je ipak too much.
                            Ako neko organizuje rabat za Bridgestone, tu sam, do tada, mislim da ce WRX ipak dobiti nesto iz francuskog vlasnistva.
                            10x u svakom slucaju
                            work in progress

Comment

• zverko
                              CBC Senator XXL
                              • 19.08.2005
                              • 7085
                              • BGD
                              • Audi A4

Comment

• Uzelac
                                CBC Senator XXL
                                • 03.12.2006
                                • 1717
                                • munZe

Maler, ovde Bridgestone kosta isto kao BF Goodrich.... verovatno neki deal kao ovde sa Michelinom....

Imate li neke linkove sa poredjenjem. Nalazim brdo review-ova ljudi ali kako udjem u neku gumu svi samo hvalospeve. Ima li neko da preporuci malo obimniji test, konkretno me zanima koja je guma tvrdja/meksa, bocni zidovi, buka, aquaplanning....

Analiza ovih Yoko pokazuje da su gume najvise stradale po ivicama, po sredini je sara kako tako prisutna pa kapiram da su im krivine dosle glave. Trap je redovno odrzavan i centriran, kao i pritisak u gumama pa ovo nije uzrok.

Verujem da mi je ovo najvaznije. Sa druge strane, ne zanima me buka ni komfor, od udobnosti i komfora sam se oprostio odavno .
                                Ne zanima me ni ponasanje po snegu ili generalno hladnijim uslovima, za to imam Eskimo.
                                work in progress

Comment

Working...
                                X