Honda Air Flow Filter

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • markokg1982
    CBC Senator XXL
    • 19.05.2007
    • 409
    • Kg-Bg

Originally posted by PINHEAD
    Originally posted by markokg1982
    znam da postoje razlicite grane. 4-1 je za vise obrtaje tj one se kace na VTEC motore a 4-2 na moj.
    Generalno je pravilo ( a i njega permutuju ) da su 4-1 grane za srednje i vise a 4 - 2 - 1 grane za nize obrtaje. Moze biti ali itekako i ne mora.

to je samo delic onoga sto mozes naci o granama za Hondine motore

A sto se tice gadjanja konjima, mi se ne gadjamo nego odsad lepo merimo, pa makar i obican dihtung bio u pitanju. Ja sam izmenjao kompletan usisno - izduvni sistem, pa opet, nigde se nisam usudio da kazem da sada imam ovoliko ili onoliko konja, bez obzira na to sta mi moja ledja govore. Kad budem izmerio recicu, a i to onda nije merodavno da kaze koji je dobitak jer nisam merio pre montaze. Dakle to ce samo oslikati trenutno stanje stvari.

Aj ti meni kazi sad lepo koliko si ti konja dobio izduvnom granom u tom 4,5 - 5k opsegu? I cime mozes to da potvrdis? A takodje mi reci i koliko si siguran da nisi nista dobio KN filtrom i cevkom? Ti ne osecas, mozda je malo, ali mozda je ipak tu, to samo dino moze da pokaze.
    sto se tice grana, ja ne vidim sta sam ja to rekao sto ti nisi ponovio? ja sam takodje rekao da je 4-1 grana za vise obrtaje a u praksi se kace na VTEC motore samo ja pisem kratko i jasno i nije mi cilj da se nadmecem sa tobom vec da ne skrecem mnogo sa teme. i na kraju si napisao da ovo pravilo moze biti a i ne mora??? tj ovo sto sam rekao je tacno tj nisam pogresio jer sam rekao da je ovo pravilo tacno a i nije..?? pa ako si toliko procitao i pokupio znanja, da li je tacno ili nije? (unapred predpostavljam da ce odgovor na ovo pitanje da bude baas dug)
    ja negiram sam sebe tj stavio sam 4-2 i dobio snagu na visim obrtajima..zasto sam stavio 4-2?
    epa zato sto sam se mnogo vise raspitivao o izduvu i granama nego sto se zna. link na koji si me ti uputio, uputio me je davno i timi (sto uvek moze da se proveri) dok sam bio u usa pa sam ustanovio da za moj motor treba 4-2 grana.
    sto se merenja tice, merio sam ja glavu i meren je dihtung a ti kazes da se mi ne gadjamo nego merimo.."merimo"? ko to sve jos meri? a onda kazes da ti nisi isao na merenje pre modifikacija pa neces nikada znati sta si dobio i koliko si dobio? pa zasto onda ides sada na merenje, ako vec planiras?
    ja nikada nisam rekao da nisam dobio nista sa kn vec da nista nisam osetio, a to je velika razlika.
    ponavljam, ne znam koliko se ks dobija tj koliko sam dobio 4-2 granom a s obzirom da sam osetio razliku, predpostavljam da je oko 5ks
    http://www.youtube.com/watch?v=CWvkqhcItY8

Comment

• markokg1982
      CBC Senator XXL
      • 19.05.2007
      • 409
      • Kg-Bg

Originally posted by Honda
      Marko, mislim da me secanje ne vara i da tvoj "CAI" nije original KN.
      Njega bi mnogo skuplje platio

Ispravi me ako greshim...
      narucio sa ebay-a i nisam siguran koliko im je tamo dozvoljeno da lazu. dobio sam ga u originalnoj kutiji sa zigom. na ebay-u je sve jeftino, jeftino sam platio i chip-ove, memorije, kablove sa svecicama, lonac, pozicije, sijalice, migavce, stopke...,, pa sto ne bih jeftino platio i CAI koji sam mislio da imam dok sada vidim pravo strucno znacenje tj prevaren sam na ebay-u..kupovao sam CAI a dobio..sta vec?
      http://www.youtube.com/watch?v=CWvkqhcItY8

Comment

• PINHEAD
        CBC Senator XXL
        • 30.03.2005
        • 373
        • BG, Vidikovac

Na ebayu sve sami kinezi i tajvanci. toliko o originalnosti proizvoda, e sad za tvoj KN konkretno ne znam.

Sto se tice toga da li si pogresio ili ne, zavisi od toga sta si hteo i kako se to pokazalo u praksi. Moja poenta je bila samo u tome da ne postoji neko definitivno pravilo za sve grane kojeg se mozes pridrzavati ko pijan plota. Dakle ne moraju sve 4 - 2 grane davati u nizim, moze cak biti i obrnuto. Zavisi od konstrukcije same grane. I naravno da postoji razlika izmedju DC Sports grane i neke "no name stainless steel 5$" grane.

Jeste, na eBayu ima shljashtecih hromiranih ultra jeftinih stvari. Isto kao na buvljaku, s tim da je na ebayu daleko bolji kvalitet. Ali opet, ne mozes porediti stvari od 500 i od 5 dolara. Postoji razlog zbog cega je to tako, u danasnje vreme, vreme web-a, niko nije glup, veruj mi. Koliko para, toliko muzike. Uvek bilo, uvek bice.

Sustina je price da ti tvrdis da si dobio granom i to je skroz cool, ali ne znas koliko. Stoga je vrlo nezgodno da sutra nekome kazes: "ej stavi 4-2-1 granu i dobices 5 ks". To jednostavno nije tako.

Ja hocu da izmerim auto iz ciste znatizelje, nista drugo. A i malo sam se napalio iskreno da ti kazem, kad smo merili onaj dihtung

Ti jesi merio pre i posle glave, ali nisi merio granu. A pricamo sve vreme o usisnom / izduvnom sistemu.

I ja sam napisao ODSAD merimo, cisto da ne bude nerazumevanja. Ne volim kad se reci vade iz konteksta....a kad sam rekao mi, mislio sam na nas, tj. HCS.

pozz
        EI9, EJ9, EK9......

Comment

• NemaN
          CBC Senator XXL
          • 29.11.2004
          • 1560
          • munze

jeste djuro slazem se ta grana od 500$ je od celika koji je posebno radjen na malom delu japanskog ostrva Seto koji se vadi dubinskim kopom sa 3000m i pravi se u posebnoj radionici posebnim postupkom zagrevanja magme

p.s

Na tom japanskom ostrvu naravno zivi ona posebna vrsta kolibrija od cijih se mooda prave oni filteri sto kostaju 400$

I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• PINHEAD
            CBC Senator XXL
            • 30.03.2005
            • 373
            • BG, Vidikovac

pa ne, budimo realni
            EI9, EJ9, EK9......

Comment

• V-Tec
              CBC Senator XXL
              • 30.06.2006
              • 1615
              • Beograd
              • '89 Civic d16a6

Originally posted by NemaN
              jeste djuro slazem se ta grana od 500$ je od celika koji je posebno radjen na malom delu japanskog ostrva Seto koji se vadi dubinskim kopom sa 3000m i pravi se u posebnoj radionici posebnim postupkom zagrevanja magme

p.s

Na tom japanskom ostrvu naravno zivi ona posebna vrsta kolibrija od cijih se mooda prave oni filteri sto kostaju 400$

shuto-expressway.com

Comment

Working...
              X